Ανοίγει ο δρόμος για την πρόωρη συνταξιοδότηση χιλιάδων ασφαλισμένων που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα πριν από την 31-12-2012.


Η δυνατότητα αυτή αφορά περίπου 400.000 δημοσίους υπαλλήλους, όπως επίσης στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος, που θα μπορούν να βγουν στη σύνταξη έως και πέντε χρόνια νωρίτερα λαμβάνοντας όμως κατά κύριο λόγο μειωμένη σύνταξη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύονται στον «Ελεύθερο Τύπο» και την "Εφημερίδα των Συντακτών", μεταξύ των τυχερών είναι υπάλληλοι του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ, τραπεζοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και ελεύθεροι επαγγελματίες που είχαν περάσει τα 60 την 31-12-2012.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων που επικαλείται η «Εφημερίδα των Συντακτών» οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι ανέρχονται σε 300.000 και μπορούν να αξιοποιήσουν σειρά ευνοϊκών ρυθμίσεων που παραμένουν σε ισχύ οποτεδήποτε το επιθυμούν και να πάρουν σύνταξη.

Στο μεταξύ, σύνταξη στα 58 έτη μπορούν να εξασφαλίσουν 600.000 ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ, που έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης είτε με πραγματικά, είτε με πλασματικά ένσημα και ασφαλίστηκαν για πρώτη φορά πριν το 1993.

Με βάση το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» μπορούν να φύγουν με σύνταξη έως το 2015 και να γλιτώσουν το νέο -δυσμενέστερο- τρόπο υπολογισμού των συντάξεων.


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.