Περισσότερα από 6000 στρέμματα καλύπτουν οι δυο υδροβιότοποι που υπάρχουν στο δήμου Θερμαϊκού. Πρόκειται για τις λιμνοθάλασσες στην Επανομή και το Αγγελοχώρι, δύο περιοχές ιδιαίτερης περιβαλλοντικής αξίας. 
Για τις δύο περιοχές γίνονται προσπάθειες αξιοποίησης, που θα μπορέσει, όπως υποστηρίζουν οι αρμόδιοι φορείς να αναπτύξει τον οικοτουρισμό, αρκεί να γίνει με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, λένε οι κάτοικοι των δύο περιοχών. 

Το "Γαιόραμα" βρέθηκε στους δύο υδροβιότοπους, μίλησε με κατοίκους, με εκπροσώπους του δήμου και της ΠΚΜ, που "τρέχει" το πρόγραμμα Accolagoons. 
Ενημερωθήκαμε ότι ο χώρος του υδροβιότοπου της Επανομής και το πρώην κάμπινγκ του ΕΟΤ έχουν ενταχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ και πάνε για ιδιωτικοποίηση, με ότι και αν αυτό συνεπάγεται. Είδαμε όμως και την απαξίωση στην οποία έχει περιέλθει το κάμπινγκ που άλλοτε έσφυζε από επισκέπτες. 






πηγή: ΓΑΙΟΡΑΜΑ
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.