Κόλαφος για τον Άκη Τσοχατζόπουλο ήταν η αγόρευση της εισαγγελέως του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Γεωργίας Αδειλίνη. Η εισαγγελική λειτουργός αρχίζοντας την αγόρευσή της υπογράμμισε ότι «η δωροδοκία του πρώην υπουργού είναι πλήρως αποδεδειγμένη». Επεσήμανε ωστόσο, ότι «η βασική εγκληματική δραστηριότητα που αποδίδεται στον πρώην υπουργό, είναι η δωροδοκία, που επισύρει ποινή ισόβιας κάθειρξης. Έχει όμως παραγραφεί, όχι σύμφωνα με το νόμο που ισχύει για όλους τους πολίτες, αλλά σύμφωνα με τις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Το ευνοϊκό καθεστώς έχει ως αποτέλεσμα, υπουργοί που παρανόμησαν, να διαφεύγουν κι αυτό προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα».

Η εισαγγελέας επικαλούμενη μαρτυρίες και στοιχεία εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ κατά του πρώην υπουργού στοιχειοθετώντας μία προς μία τις πράξεις που του αποδίδονται. Καταπέλτης ήταν η εισαγγελέας και για την Βίκυ Σταμάτη, που όπως είπε, γνώριζε τόσο ότι το νεοκλασικό της Ακρόπολης ανήκε στον σύζυγό της χρόνια πριν αγοραστεί στο όνομά της, όσο και ότι τα χρήματα που εισέρρεαν στους τραπεζικούς της λογαριασμούς, προερχόταν από «την εγκληματική δραστηριότητα του συζύγου της». Η εισαγγελική λειτουργός ήταν καταπέλτης και για τα υπόλοιπα συγγενικά πρόσωπα του Άκη Τσοχατζόπουλου, τα οποία κατηγορούνται, καθώς και των υπολοίπων κατηγορουμένων.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.