1.ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ:  Η  Ε.Σ.Σ.Θ.-Χ. προκηρύσσει  την  προκριματική  φάση  του 6ου Πανελληνίου Ομαδικού Πρωταθλήματος Παίδων - Κορασίδων 2013.

2. ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:  
1ος γύρος:Σάββατο  05/10/2013
2ος γύρος:Κυριακή  06/10/2013
3ος  γύρος:Σάββατο  12/10/2013
4ος γύρος:Κυριακή  13/10/2013
5ος γύρος:Κυριακή  20/10/2013
Ώρα έναρξης αγώνων :  5 μ.μ.
    
 3. ΤΟΠΟΣ  ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: 
Οι  αγώνες  θα  γίνονται  στις  έδρες  των  σωματείων.

4. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα σωματεία – μέλη της  Ε.Σ.Σ.Θ-.Χ.

5. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δηλώσεις  συμμετοχής  μέχρι  την  Πέμπτη 03/10/2013 και ώρα 6μμ.  εγγράφως  με email  στο saeakeam@hotmail.com ή  φαξ (2310-417035)  στην Ε.Σ.Σ.Θ.-Χ.

 6. ΣΎΝΘΕΣΗ ΟΜΑΔΩΝ:
Η σύνθεση των ομάδων είναι εξαμελής. Αναλυτικά:
1η σκακιέρα: ένας (ή μια) (1)από την κατηγορία παίδων (κάτω των 16 ετών – γεννημένος/η μετά την 1/1/1997),
2η σκακιέρα: ένας (ή μια) (1) από την κατηγορία παμπαίδων (κάτω των 14 ετών – γεννημένος/η μετά την 1/1/1999),
3η σκακιέρα: ένας (η μια) (1) από την κατηγορία παμπαίδων (κάτω των 12 ετών – γεννημένος/η μετά την 1/1/2001),
4η σκακιέρα: ένας (η μια) (1) από την κατηγορία παμπαίδων (κάτω των 10 ετών – γεννημένος/η μετά την 1/1/2003),
5η σκακιέρα:  μία (1) από την κατηγορία κορασίδων (κάτω των 16 ετών  – γεννημένη μετά την 1/1/1997) και
6η σκακιέρα: μία (1) από την κατηγορία παγκορασίδων (κάτω των 12 ετών – γεννημένη  μετά την 1/1/2001).

 7. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ-ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ-ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:
7.1 Οι αγώνες  θα  διεξαχθούν  με  Ελβετικό  σύστημα  5  γύρων και η αρχική κατάταξη των ομάδων θα γίνει με βάση την τελική βαθμολογία του αντίστοιχου πρωταθλήματος του 2012. Οι ομάδες  που δεν  συμμετείχαν στην περσινή διοργάνωση  θα καταταχθούν μετέπειτα αλφαβητικά. Ο  χρόνος  σκέψης για κάθε παίκτη είναι  90΄ για όλη την παρτίδα συν πρόσθετο χρόνο 30΄΄ σε κάθε κίνηση, από την πρώτη κίνηση.  Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας.  Ισχύουν  οι  Κανόνες Σκακιού  της  FIDE  και  οι Γενικοί  Κανονισμοί   Διασυλλογικών της  Ε.Σ.Ο.
7.2 Διευκρινίζεται ότι μετά την πάροδο 30 λεπτών από την ώρα έναρξης, κάθε παίκτης που δεν έχει προσέλθει μηδενίζεται και επιβάλλονται οι αντίστοιχες  ποινές για τις κενές σκακιέρες.

8. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΑΓΩΝΩΝ: 
Το  Δ.Σ. της  Ε.Σ.Σ.Θ.Χ.  αναλαμβάνει την διεύθυνση των αγώνων.

9.  ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΙΑΤΗΤΗΣ – ΚΛΗΡΏΣΕΙΣ: 
Επικεφαλής Διαιτητής ορίζεται ο κ. Μπάλλας Νικόλαος.
Υπεύθυνος Κληρώσεων ορίζεται ο κ. Αλέξανδρος Ίσκος.

10. ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: 
Οι  Διαιτητές θα ορίζονται από την ΤΕΔ της Ε.Σ.Σ.Θ.-Χ. και θα δημοσιοποιούνται στην ιστοσελίδα της Ένωσης τουλάχιστον δύο ημέρες ΠΡΙΝ την έναρξη κάθε γύρου.
10.1 Οι  διαιτητές  ενημερώνουν αμέσως τον Ε.Δ. κ. Μπάλλα  ή τον Υ.Κ. κ. Ίσκο ή την Γραμματεία της Ένωσης (τον κ. Μαυρομούστακο για το αποτέλεσμα της συνάντησης που έχουν αναλάβει.
10.2 Οι διαιτητές είναι  υπεύθυνοι για την  υποβολή  στην  Ένωση των φύλλων αγώνων  σε  24 ώρες το αργότερο.
10.3 Οι  κληρώσεις και τα αποτελέσματα των συναντήσεων δημοσιεύονται  στην ιστοσελίδα της Ένωσης.
10.4. Αν μια ομάδα δεν εμφανισθεί σε ένα γύρο, χωρίς να έχει ενημερώσει τον Επικεφαλής Διαιτητή τουλάχιστον τρεις ημέρες ΠΡΙΝ την ημέρα διεξαγωγής της συνάντησης, αποβάλλεται αμέσως από το πρωτάθλημα  χωρίς να γίνει δεκτή καμία δικαιολογία.
10.5 Αναβολές ή  αλλαγές του προγράμματος  καταρχήν ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ.
Το  Δ.Σ.  της Ένωσης  μπορεί να εξετάσει αιτήματα για αναβολές ή αλλαγή του προγράμματος ΜΟΝΟ  σε ιδιαίτερα εξαιρετικές  περιπτώσεις, όπως π.χ.  ακραία καιρικά φαινόμενα, όχι όμως για λόγους απουσίας παικτών για οποιονδήποτε λόγο.
Όλα τα σωματεία, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία ανήκουν, μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα μόνο κοινοτικό σκακιστή με την προϋπόθεση ότι κατοικεί μόνιμα στην Ελλάδα, η δήλωση του οποίου πρέπει να γίνει εγγράφως στην Ε.Σ.Σ.Θ.-Χ. το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 04/10/2013 και ώρα 6μμ. Υπενθυμίζεται ότι η δήλωση των κοινοτικών είναι δεσμευτική για όλη τη διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και ισχύει για όλες τις διασυλλογικές διοργανώσεις.  Σωματεία που έχουν ήδη χρησιμοποιήσει κοινοτικούς σκακιστές δεν μπορούν να τους αλλάξουν.
Τα μέλη των ομάδων πρέπει να έχουν Δελτίο Αθλητικής Ταυτότητας και Υγείας θεωρημένο, το οποίο θα προσκομίζεται στο διαιτητή της συνάντησης πριν την έναρξη του αγώνα. Ο διαιτητής ελέγχει σχολαστικά την εγκυρότητα και πληρότητα του Δ.Α.Τ. και Υγείας κάθε αθλητή. Απαγορεύεται η συμμετοχή αθλητών που δεν θα προσκομίσουν έγκυρο Δ.Α.Τ. και Υγείας πριν την έναρξη των αγώνων.

11. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:
Σε κάθε συνάντηση η νίκη βαθμολογείται με 2 βαθμούς, η ισοπαλία με 1 βαθμό, και η ήττα με 0 βαθμούς. Σε κάθε σκακιέρα η νίκη χρεώνεται με 1 πόντο, η ήττα με 0 πόντους ενώ στην ισοπαλία οι αντίπαλοι παίρνουν από μισό πόντο (0,5). Για κάθε ήττα  χωρίς αγώνα αφαιρείται μισός πόντος (-0,5) μέχρι να μηδενιστούν όλοι οι πόντοι που συγκεντρώθηκαν (όχι αρνητικοί πόντοι). Το τελικό αποτέλεσμα της συνάντησης καθορίζεται από το σύνολο των πόντων που κατακτούν οι σκακιστές των σωματείων. Νίκη χωρίς αγώνα (α.α.) βαθμολογείται με 2 βαθμούς (σύνολο πόντων 5,5-0). Η ομάδα που παίρνει το “ΒΥΕ” σε ελβετικό σύστημα θεωρείται ότι κέρδισε χωρίς αγώνα και  παίρνει 2 βαθμούς και 3,5 πόντους.

12. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ:
Υποβάλλονται το αργότερο 15 λεπτά μετά τη λήξη της συνάντησης. Η εκδίκαση τους θα πρέπει να ολοκληρωθεί από την Επιτροπή  Ενστάσεων σε 48 ώρες και οπωσδήποτε  πριν την κλήρωση του επόμενου γύρου. Η ένσταση, με το παράβολο των  100 ευρώ, υποβάλλεται στον διαιτητή της συγκεκριμένης συνάντησης. Το παράβολο επιστρέφεται αν γίνει αποδεκτή η ένσταση, διαφορετικά  κατατίθεται υπέρ της Ε.Σ.Σ.Θ.Χ. Η Επιτροπή Ενστάσεων αποτελείται από τους: 1.Κουτρούκη Κων/νο 2.Κυθαρίδη Αργύριο 3.Μαυρομούστακο Σάββα ως τακτικά μέλη και τους: 4. Σίσκο Δημήτρη και 5.Διαμαντόπουλο Γεώργιο ως αναπληρωματικά μέλη.
Από την Ε.Ε. θα εξαιρούνται και θα αντικαθίστανται από τα αναπληρωματικά, όσα τακτικά μέλη της έχουν σχέση με τα σωματεία που εμπλέκονται στην ένσταση.
Σύμφωνα  με τον Κανονισμό Διαιτησίας (άρθρο 13), αν η ενιστάμενη ομάδα διαφωνήσει με την απόφαση της Τοπικής Επιτροπής Ενστάσεων  έχει δικαίωμα  να υποβάλλει  ένσταση σε  δεύτερο βαθμό, στην επιτροπή εκδίκασης ενστάσεων της Κ.Ε.Δ. Οι αποφάσεις της επιτροπής εκδίκασης ενστάσεων της Κ.Ε.Δ. είναι τελεσίδικες. Η δεύτερη ένσταση πρέπει να υποβληθεί στην Ε.Σ.Σ.Θ.Χ.  αμέσως μετά την απόφαση της Τοπικής Ε.Ε. Η Ε.Ε. της Κ.Ε.Δ. εξετάζει αμέσως την ένσταση και αποφασίζει  το αργότερο  σε μια ώρα.  Η  απόφαση της  Ε.Ε. της  Κ.Ε.Δ. διαβιβάζεται  με  email  ή  φαξ στην  τοπική  Τ.Ε.Δ..

 13. ΚΑΤΑΤΑΞΗ- ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΡΣΗΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ: 
Για την τελική κατάταξη χρησιμοποιούνται κατά σειρά τα εξής κριτήρια:
α) Βαθμοί
β) Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων εφ’ όσον αγωνίστηκαν όλες μεταξύ τους.
γ) Άθροισμα πόντων επί συνόλου των αγώνων που έχουν δώσει οι ομάδες.
δ) Κατά σειρά, οι συνολικοί πόντοι σε όλους τους αγώνες της 1ης σκακιέρας, της 2ης σκακιέρας, της 3ης σκακιέρας, κ.ο.κ..
ε) Αν και μετά την εφαρμογή των παραπάνω κριτηρίων έχουμε ξανά ισοβαθμία τότε θα γίνει τουρνουά αγώνων νοκ άουτ «ξαφνικού θανάτου» (sudden  death  game) οι κανόνες του οποίου ορίζονται ως εξής:
Αγώνας με χρόνο σκέψης 5 λεπτά ανά σκακιστή (τα χρώματα καθορίζονται με κλήρωση). Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος νικήτρια θεωρείται η ομάδα που συγκεντρώνει τις περισσότερες μονάδες με το κριτήριο Βερολίνου: Η νίκη στην 1η σκακιέρα δίνει 6 μονάδες, νίκη στην 2η σκακιέρα δίνει 5 μονάδες, νίκη στην 3η σκακιέρα δίνει 4 κ.ο.κ. Οι ισόπαλες σκακιέρες δεν λαμβάνονται υπ’ όψη. Αν και με την εφαρμογή του κριτηρίου αυτού παραμένει ισόπαλο αποτέλεσμα νικήτρια θεωρείται η ομάδα που έπαιξε με τα μαύρα στην 1η σκακιέρα.

14. ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ:
Ο αριθμός των ομάδων που προκρίνονται στην τελική φάση του 6ου  Πανελλήνιου Ομαδικού Πρωταθλήματος Παίδων - Κορασίδων 2013 θα γίνει γνωστός από την προκήρυξη της Ε.Σ.Ο. για τελική φάση της διοργάνωσης αυτής.

15. ΕΠΑΘΛΑ:
Θα δοθούν  κύπελλα στις τρεις  πρώτες ομάδες και μετάλλια στους αθλητές τους.

16. ΓΕΝΙΚΑ:
Για όσα δεν προβλέπονται από την παραπάνω προκήρυξη αρμόδιο είναι το Δ.Σ. της  Ε.Σ.Σ.Θ.-Χ.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Για κάθε πρόβλημα (και ειδικότερα περιπτώσεις μη προσέλευσης μιας ομάδας) να ενημερώνεται αμέσως ο Ε.Δ. κ. Μπάλλας Νικόλαος (6972-238647)  ή ο κ. Μαυρομούστακος Σάββας (τηλ.: 6947-697115 και 2310-425873)
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.