Μετά τον χθεσινό σεισμό 4.5 της Θεσσαλονίκης από την Βόλβη, νέος ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Κρήτη στις 16:11 το απόγευμα του Σαββάτου. Ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα ισχυρός, ενώ έγινε αισθητός μέχρι την Αθήνα.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο εντοπίστηκε 60 χλμ. δυτικά των Χανίων, ενώ το εστιακό βάθος ήταν 21 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο νομό Χανίων, στους νομούς Ρεθύμνου και Ηρακλείου και στα νησιά των Κυκλάδων.

Ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια και έγινε αισθητός ακόμη και από οδηγούς οχημάτων που βρισκόταν σε κίνηση.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο σεισμός έγινε αισθητός σε τμήμα της Νότιας Ελλάδας, στη Σπάρτη, την Ηλεία, την Πάτρα και την Αττική.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές, ωστόσο τα τοπικά μέσα αναφέρουν πως ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα μεγάλος σε διάρκεια και έχουν σημειωθεί ζημιές σε κτήρια.

Ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε πως ο σεισμός δεν πρέπει να είναι πολύ επιφανειακός και εκτίμησε πως δεν πρέπει να έχει σχέση με τους πρόσφατους σεισμούς νότια της Κρήτης.

Στους δρόμους οι κάτοικοι

Στους δρόμους πετάχτηκαν οι πολίτες στα Χανιά από την ισχυρή σεισμική δόνηση.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά το χτύπημα του εγκέλαδου άρχισαν να χτυπούν οι συναγερμοί σε καταστήματα και επιχειρήσεις ενώ όσοι βρισκόταν μέσα σε αυτά βγήκαν στο δρόμο.

Σε σούπερ μάρκετ και άλλες επιχειρήσεις έπεσαν από τα ράφια εμπορεύματα, ενώ στον επαρχιακό δρόμο Χανιά - Θέρισο σημειώθηκε πτώση βράχων στο οδόστρωμα και στο σημείο σπεύδει όχημα της Πυροσβεστικής.

Λόγω της κατάστασης συγκαλείται εκτάκτως στο δημαρχείο το συντονιστικό όργανο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Στην περιοχή της Κισάμου που βρισκόταν πιο κοντά στο επίκεντρο του σεισμού οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Χαράλαμπο Πιτσιγαυδάκηδεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής ζημιές ωστόσο στο δρόμο βρίσκονται οχήματα της Πυροσβεστικής και του Δήμου προκειμένου να καταγράψουν τυχόν προβλήματα.


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.