Κάθε μέρα ξεκινά με ένα φλιτζάνι καφέ ...... τουλάχιστον για τους περισσότερους από εμάς, αλλά τι συμβαίνει με τους πρόσφυγες και τους άστεγους; Τώρα, ιδιοκτήτες καφενείων στην Ελλάδα ανέλαβαν την πρωτοβουλία να δημιουργήσουν το πρόγραμμα «Ένα φλιτζάνι καφές σας περιμένει," έτσι ώστε άνθρωποι που είναι λιγότερο τυχεροί να μπορούν να απολαύσουν τον καφέ ως θεραπεία.

Στην Τούμπα Θεσσαλονίκης , υπάρχει το παραδοσιακό καφενείο που ονομάζεται "Χαΐνης", που ξεκίνησε από τα πρώτα αυτή την πρωτοβουλία. Εκεί, μπορείτε να προπληρώσετε ένα καφέ ή ένα γλυκό για κάποιον άλλον που βρίσκεται σε ανάγκη.

«Η πρωτοβουλία στο κατάστημά μας πήγε καλύτερα από το αναμενόμενο. Κατά τις πρώτες ημέρες οι πελάτες μας συνέβαλαν στη θεραπεία με περίπου 37 καφέδες, ένας πολύ σημαντικός αριθμός, διότι όλα τα καθίσματα στο μαγαζί μας είναι σχεδόν 40. Οι πελάτες μας  προπληρώνουν για ένα καφέ ", δήλωσε ο Χρήστος Σακελλάρης ο ιδιοκτήτης του καφενείου.

Κάθε κατάστημα που συμμετέχει σε αυτή την πρωτοβουλία έχει το αυτοκόλλητο "Ένας καφές σας περιμένει" και το λογότυπο του ελληνικού περιοδικού "Σχεδία". Μπορείτε επίσης να δείτε τον αριθμό των διατεθειμένων καφέδες.

«Την πρώτη μέρα ένας κύριος ήρθε σε μας κρατώντας ένα χαρτί με γραμμένη τη διεύθυνσή μας σε αυτό . Ρώτησε αν υπάρχει μια θεραπεία καφέ γι' αυτόν, είχε ενημερωθεί από την εκκλησία. Αρχικά έδειχνε διστακτικός, αλλά στη συνέχεια απόλαυσε τον καφέ του και συνομίλησε με άλλους πελάτες» πρόσθεσε ο κ. Χρήστος Σακελλάρης.

Αυτό είναι το μοναδικό καφενείο που συμμετέχει από την Θεσσαλονίκη. Η πρωτοβουλία «Ένας καφές σας περιμένει" αναπτύσσεται σε όλη την Ελλάδα, από την Κρήτη ως τα Γρεβενά και από την Ορεστιάδα έως τα Ιωάννινα. Τώρα και η Κύπρος υιοθετεί επίσης τη θετική αυτή χειρονομία.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, που σίγουρα έχει το θετικά της, μεταφέρθηκε προφανώς από το εξωτερικό. Μπορείτε να δείτε και εδώ
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Στην μαμά του Στούρνου ρε παιδιά, να κεράσουμε κανένα καφεδάκι μιας που (επι)ζεί με μια σύνταξη των 500 ευρώ...
    Όχι, δεν θα είναι καφεδάκι της παρηγοριάς, αυτό θα το πιούμε εμείς.
    Το καφεδάκι της θα φροντίσουμε να είναι με πολλές φούσκες, ανάλογες μ΄αυτές που μας τσαμπουνάει ο γιόκας της για το πρωτογενές πλεόνασμα κλπ.
    Aν είναι και τυχερή θα της βάλουμε και 1/2 κ.γ. ζάχαρη...
    Και αν πιεί το καφεδάκι της η μαμά, ας της δει και κάποιος το φλυτζάνι...
    Μήπως εκεί βρούμε και την αλήθεια για το μέλλον της Ελλάδας...Γιατί ώσπου να φτιάξει το μέλλον της Ελλάδας ο γιόκας της, δεν θα μπορούμε να αγοράσουμε ούτε καφέ...
    Εις υγείαν Στούρνο!

    gnborn2shoot

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.