Αίσθηση προκαλούν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού οι δηλώσεις του πρώην υπουργού ότι η Ελλάδα παρακολουθούσε δύο Αμερικανούς πρέσβεις.

Ηθελημένα ή άθελά του ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Θόδωρος Πάγκαλος πρόσφερε άφθονο «νερό» στον «μύλο» των Τούρκων και των Αμερικανών!

«Η Ελλάδα κατασκόπευσε 2 Αμερικανούς πρέσβεις λέει ο πρώην υπουργός Πάγκαλος» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ του πρακτορείου Associated Press.

Το πρακτορείο αναφέρει με λεπτομέρειες τις δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθούνταν οι Αμερικανοί πρέσβεις στην Αθήνα και την Άγκυρα. «Ο πρώην υπουργός είπε ότι η παρακολούθηση δεν διήρκεσε πολύ αλλά δεν έδωσε συγκεκριμένη χρονική περίοδο» γράφει, μεταξύ άλλων, το Associated Press.

Το ρεπορτάζ αναδημοσιεύεται από τα μεγαλύτερα αμερικανικά ΜΜΕ, όπως το τηλεοπτικό δίκτυο CBS και την Huffington Post.

Πέρα από τα αμερικανικά ΜΜΕ όμως, η χάρη του Θόδωρου Πάγκαλου, που είχε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να ασχολούνται μαζί του και με τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του, μόνο τα τοπικά μέσα, ταξίδεψε μέχρι και την Τουρκία.

Τα τουρκικά ΜΜΕ εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο το αναπάντεχο «δώρο» του Πάγκαλου και αναμεταδίδουν από το πρωί τις δηλώσεις του στελέχους του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργού, για την παρακολούθηση των πρέσβεων των ΗΠΑ σε Αθήνα και Άγκυρα από την ελληνική κυβέρνηση, τη δεκαετία του 1990. Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος της «Χουριέτ» στην ηλεκτρονική έκδοσή της: «Η Ελλάδα κατασκόπευε τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Τουρκία, παραδέχεται πρώην ΥΠΕΞ».




Κατατέθηκε μήνυση κατά του Πάγκαλου

Μήνυση στο Α.Τ Παπάγου κατέθεσε ο δικηγόρος Άγις Τάτσης, ζητώντας την ποινική δίωξη και σύλληψη του Θεόδωρου Πάγκαλου.

Την ποινική δίωξη και τη σύλληψη του Θεόδωρου Πάγκαλου στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας με αφορμή όσα δήλωσε για το θέμα των υποκλοπών ζητά με μήνυση που κατέθεσε στο Α.Τ Παπάγου ο δικηγόρος Άγις Τάτσης.
Ο κ. Τάτσης ζητά να ασκηθεί εναντίον του πρώην Υπουργού δίωξη για σειρά κακουργηματικών πράξεων και να συλληφθεί εντός του αυτοφώρου, καθώς πλέον δεν καλύπτεται από ασυλία.
Στη μήνυσή του υποστηρίζει ότι αν οι επίμαχες δηλώσεις του κ. Πάγκαλου είναι αληθείς συνιστούν αποκάλυψη μυστικών πολιτείας και εκθέτουν σε κίνδυνο τη χώρα και τους υπαλλήλους της, ενώ αν δεν είναι αληθείς συνιστούν και πάλι έκθεση της πολιτείας σε κίνδυνο αντιποίνων και διατάραξη των ειρηνικών σχέσεων με άλλα κράτη.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Έπρεπε να διαβάζατε τα σχόλια για τη (παν)ηλιθιότητα του παχύδερμου χθες στο in.gr .
    Απόλαυση!
    Ρε χοντρέ, που έμαθες να λες μόνο εξυπνάδες και να ειρωνεύεσαι, που για το πόσο έφταιξες όλα τα χρόνια που ήσουν στα "πράματα" δεν έχεις πει κουβέντα μέχρι τώρα, τι καρακοτσάνα ήταν αυτή που εκτόξευσες πάλι; Πιστέψαμε ότι το μέγιστο βεληνεκές από τις ρουκέτες σου ήταν μέχρι το "να πάρει ο αέρας την σημαία" (Ιμια). Τώρα με τούτο που ξαμόλησες μας "σακάτεψες"! Αυτή σου η ρουκέτα ήταν διηπειρωτική!
    Και να ήταν έτσι όπως τα λες, λέγονται αυτά ρε; Άκουσες ποτέ από κανέναν επίσημο μιας χώρας να λέει ότι παρακολουθούνται πρέσβεις; Νταής είσαι ή φαιδρός;
    Αλλά και κάτι άλλο ρουκετοβόλο Πάγκαλε : Καθόλου δεν πάει το (κουκούτσι) μυαλό σου, ότι οι Αμερικάνοι μπορεί να έχουν τεχνολογία που εσύ και οι άλλοι φωστήρες Έλληνες πολιτικοί ούτε μπορείτε να την φανταστείτε;
    Και που ξέρεις ρε αρχιβλήμα ότι δεν σας πήραν μυρωδιά οι Αμερικάνοι τί πήγατε να κάνετε και σας παίζαν "παιχνίδι" ; Αυτό όσον αφορά την δήλωσή σου ότι δεν βρήκατε τίποτε σημαντικό στις παρακολουθήσεις που κάνατε.
    Και τι θέλεις να μας πεις; Ότι είναι "αθώοι" οι Αμερικανοί; Όπως και ποτέ δεν θα μάθετε αν σας παρακολουθούν αυτοί ! Και φυσικά χωρίς να το διαλαλήσουν ποτέ τους.
    Όχι όπως εσύ που τό βγαλες στη ρούγα για σεργιάνι απίθανε και αχώνευτε σκεμπέ!
    Καλά σου 'κανε ο δικηγόρος και σε μήνυσε! Θα έχει 10.000.000 Έλληνες μάρτυρες κατηγορίας αν χρειαστεί !
    gnborn2shoot

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.