Ο υπαρχηγός των λιβυκών υπηρεσιών πληροφοριών, Μουστάφα Νόα, απήχθη την Κυριακή από το αεροδρόμιο της Τρίπολης, λίγο αφότου προσγειώθηκε επιστρέφοντας από Τουρκία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Δυνάμεων Ασφαλείας, ο επικεφαλής της μονάδας κατασκοπείας των υπηρεσιών πληροφοριών, σπρώχτηκε από αγνώστους μέσα σε αυτοκίνητο καθώς αναχωρούσε από το αεροδρόμιο. Εκείνη τη στιγμή δεν είχε μαζί του σωματοφύλακες.

Η απαγωγή του Μουστάφα Νόα, ο οποίος κατάγεται από την ανατολική πόλη Μισράτα, πραγματοποιήθηκε την ώρα που ένοπλες πολιτοφυλακές της Μισράτα και της Τρίπολης βρίσκονται στα μαχαίρια.

Η κυβέρνηση της Λιβύης πασχίζει να διατηρήσει την τάξη καθώς αντίπαλες πολιτοφυλακές, μαχητές και σκληροπυρηνικοί ισλαμιστές αρνούνται να αφοπλισθούν δύο χρόνια αφότου βοήθησαν να ανατραπεί ο Μούαμαρ Καντάφι, σε μια εξέγερση που υποστηρίχθηκε από το ΝΑΤΟ.

Οι κάτοικοι της Τρίπολης πραγματοποίησαν την Κυριακή γενική απεργία ενώ διατυπώνονται εκκλήσεις για πολιτική ανυπακοή για να καταγγελθεί η φονική βία των δύο τελευταίων ημερών, η οποία υπάρχει κίνδυνος να βυθίσει τη χώρα στον εμφύλιο πόλεμο.

Διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Τρίπολη εναντίον μιας πολιτοφυλακής εκφυλίσθηκε σε ένοπλες συγκρούσεις που στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 40 ανθρώπους και ήταν οι φονικότερες στην πρωτεύουσα μετά την πτώση του καθεστώτος Καντάφι τον Οκτώβριο του 2011.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.