Γράφει ο Δημήτρης  Τεκίδης

Αγαπητέ Αναγνώστη ,
Αφορμή για το εν λόγω άρθρο  αποτέλεσε η συνέντευξη του κ. Τσαμασλή στον Ακτιβιστή στην οποία , κατά την εκτίμηση μου, επέδειξε μια υπέρμετρη αλαζονική αυτοπεποίθηση , χρησιμοποιώντας   τη φράση ΄΄ ….όταν θα κατέβω εγώ όλοι οι άλλοι θα χάσουν ΄΄.
Κι εγώ αγαπητέ αναγνώστη  αν κατέβω μόνος μου , χωρίς αντιπάλους , θα κερδίσω.
Αν ο κ. Τσαμασλής πιστεύει τόσο πολύ στον εαυτό του και τις δυνάμεις του ας ανακοινώσει αύριο την υποψηφιότητά του , με τα σημερινά δεδομένα , να δούμε θα κερδίσει ή θα χάσει ; Αυτός που πιστεύει πως είναι πολύ δυνατός ανακοινώνει την υποψηφιότητά του  και διεκδικεί στα ίσα τη δημαρχεία και δεν περιμένει τον δήμαρχο και τους άλλους υποψηφίους να αποχωρήσουν.
Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για έμπειρο πολιτικό που δεν πέφτει εύκολα σε παγίδες . Δεν είναι τυχαίο που έγινε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Β΄ περιφέρειας Θεσ/νίκης , πρόεδρος νομαρχιακής της ΝΔ , νομαρχιακός σύμβουλος , πολιτευτής και αντιπεριφερειάρχης. Ξέρει να ελίσσεται και να κάνει συμμαχίες.
Ο κ. Τσαμασλής βλέποντας πως τα περιθώρια στενεύουν γιαυτόν για μια ενδεχόμενη υποψηφιότητά του στην περιφέρεια αφού οι σχέσεις του είναι πολύ κακές τόσο με τον κ. Ψωμιάδη όσο και με τον κ. Τζιτζικώστα αφ’ ενός , αλλά και η ΝΔ δεν θα θελήσει να συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο της υποψηφίους που απασχόλησαν τα ΜΜΕ και τη δικαιοσύνη γιατί οι καιροί δεν το επιτρέπουν αφ εταίρου , σκέφθηκε  να διεκδικήσει τη δημαρχεία του Θερμαϊκού απ’ όπου και κατάγεται , ποντάροντας αρχικά στην αλλαγή του εκλογικού νόμου που όμως δεν ήρθε αφού θα ήταν ποιο εύκολα τα πράγματα γιαυτόν.
Στην προκειμένη περίπτωση λοιπόν έβαλε τους ανθρώπους του , τους φίλους του , τα στελέχη του να διαλαλούν παντού πως θα είναι υποψήφιοι μαζί του , να πλησιάζουν τοπικούς παράγοντες και άλλους συνδημότες μας και να ζητούν τη στήριξη τους και τη ψήφο τους , ο ίδιος δε σε δημόσιες εμφανίσεις του σε διάφορα κανάλια άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο της υποψηφιότητάς του λέγοντας πως αυτό θα κριθεί από τη συνάντηση του με το δήμαρχο ενώ τώρα λέει πως θα αποφασίσει μετά τις 15 Ιανουρίου.
Και όχι μόνον . Και ο ίδιος κάνει προτάσεις σε διάφορους τοπικούς παράγοντες για να τον πλαισιώσουν και από κάποιους παίρνει θετικές απαντήσεις (λίγοι)  από άλλους ναι μεν αλλά (ανάλογα με τις εξελίξεις) από τους περισσότερους όμως εισπράττει άρνηση . Επί της ουσίας δηλαδή έθεσε εαυτόν υποψήφιο για τον δημαρχιακό θώκο . Αυτό που δεν έκανε είναι να βγει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και να ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητα του . Και σωστά έπραξε . Φαντάζεστε ένα πολιτικό πρόσωπο που ανέβηκε όλη την ιεραρχία που σας προανέφερα να μη μπορεί να κάνει αξιόλογο συνδυασμό ή να μη μπορέσει να περάσει στο δεύτερο γύρο ; Αντιλαμβάνεσθε το πολιτικό τσαλάκωμα που θα υποστεί ένα τέτοιο πολιτικό στέλεχος ;
Μη ανακοινώνοντας λοιπόν επίσημα την υποψηφιότητά του , του δίδεται η ευκαιρία να ελίσσεται και να επικαλείται όλα τα υπόλοιπα που αναφέρει στη συνέντευξη του ότι δηλαδή αυτός ενώνει , ότι έχει όραμα για τον τόπο – λες και οι άλλοι δεν έχουν – κ.λ.π , κ.λ.π , προσπαθώντας έτσι να λανσάρει τον εαυτό του ως ιδανική λύση , ως σωτήρα του τόπου με τα μεγαλεπήβολα σχέδια.
Την πιλοτική (κρατήστε το αυτό) διαχείριση όμως της θαλάσσιας συγκοινωνίας θέλει να την κρατήσει για τον φορέα που προΐσταται (για τον εαυτό του δηλαδή) και όχι για το δήμο , δηλαδή το Δήμαρχο , ή κάποιον άλλον φορέα και ο νοών νοήτω . Η όλη ιστορία με τη θαλάσσια συγκοινωνία (καραβάκια) μου θυμίζει τον σχεδιασμό του προαστιακού της Θεσσαλονίκης που όμως  χάθηκε σε κάποια συρτάρια και θα τον βρούν σε καμιά προεκλογική περίοδο που θα βολεύει κάποιους.
Επιπλέον πιστεύει πως μετά τις 15 έως 31 Ιανουαρίου θα έχει ξεκαθαρίσει κάπως το τοπίο με τις υποψηφιότητες . Είναι βέβαιο πως κάποιοι που δήλωσαν υποψήφιοι δεν θα μπορέσουν να κάνουν συνδυασμό . Έτσι θα τους πλησιάσει , θα συζητήσουν και ανάλογα με τα ανταλλάγματα που θα δώσει θα τους πάρει με το μέρος του ή όχι.
Όμως αυτός που έχει το πεπόνι και το μαχαίρι στα χέρια του είναι ο Δήμαρχος ο οποίος έχει την εξουσία αφ’ ενός με ότι αυτό συνεπάγεται , αλλά κυρίως προέρχεται από τη δημοτική κοινότητα με τους περισσότερους ψήφους αφ’ εταίρου . Και αυτό το γνωρίζει ο κ. Τσαμασλής γιαυτό και λέει πως θέλει πρώτα να συζητήσει μαζί του γιαυτό και του χαϊδεύει τ’ αυτιά λέγοντας πως είναι συναινετικός.
Αυτό όμως το γνωρίζει και ο Δήμαρχος . Γιαυτό και είχε προβεί σε στρατηγικές  κινήσεις αξιοποιώντας στελέχη του που κατάγονται από την Επανομή . Όπως γνωρίζει ο Δήμαρχος πως κάποια από τα στελέχη του που σήμερα δηλώνουν υποψήφιοι του κ. Τσαμασλή του ροκάνιζαν και συνεχίζουν να του ροκανίζουν την καρέκλα . Τελευταία μάλιστα διάβασα στον Ακτιβιστή πως δέχεται προτάσεις και πιέσεις από συνεργάτες του να παραιτηθεί υπέρ του κ. Τσαμασλή και μάλιστα απ’ αυτούς που τίμησε με τις καλύτερες θέσεις . Όλα αυτά τυχαία ; δεν νομίζω .
Δεν ξέρω τελικά τι θα αποφασίσει ο κ. Δήμαρχος αλλά εάν επιμένει στην υποψηφιότητά του τότε είναι βέβαιον πως ο κ. Τσαμασλής δεν θα ανακοινώσει υποψηφιότητα.

Θα κλείσω με τη ρήση του κ. Τσαμασλή στη συνέντευξη του σχολιάζοντας την . Οι συγκρούσεις είπε φέρνουν νικητή αλλά το αίμα ρέει , εγώ τις επεδίωξα τις συγκρούσεις . Κι εγώ προσθέτω , πως , αν ο κ. Τσαμασλής ήταν βέβαιος πως από τη σύγκρουση του με τον Δήμαρχο θα έβγαινε νικητής , δεν θα σκεφτόταν το αίμα που θα έρεε όπως το έπραξε τόσες φορές που επεδίωξε τη σύγκρουση και την κέρδισε.            
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

4 comments:

  1. ΕΜΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΓΩΙΣΤΙΚΗ Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ. ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΨΗΦΊΖΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ( ΚΛΑΣΙΚΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ) ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ, ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΡΠΕΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φιλε ανωνυμε το σχολιο σου σιγουρα ειναι για τον ΤΣΑΜΑΣΛΗ.η κανω λαθος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΛΑΘΟΣ , ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΦΙΛΟΔΟΞΟ ''ΠΟΛΙΤΙΚΟ''ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ. ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΧΡΩΣΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΞΗΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φιλε ανωνυμε εφοσον κανω λαθος ,σε ποιον πολιτικο απευθηνεσαι με το σχολιο σου?γινε ποιο συγκεκριμενος για να μας βοηθησεις ωστε να ανοιξουμε τα ματια μας και να μην κανουμε λαθος με την ψηφο μας ,στις ερχομενες δημοτικες εκλογες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.