Προχθές το βράδυ  βρεθήκαμε στην Περαία. Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική. Υποθέσαμε ότι οφείλονταν στο άναμμα των τζακιών και ξυλόσομπων προς αντιμετώπιση του κρύου. Μετά ανακαλύψαμε πως τα φαινόμενα είχαν επιδεινωθεί λόγω της μεταφοράς μεγάλης ποσότητας καπνού από την πυρκαγιά του εργοστασίου στην Θεσσαλονίκη.

Να όμως που σήμερα, χωρίς καμιά  πυρκαγιά, η αίσθηση που έχουμε είναι η ίδια. Προφανώς η συγκέντρωση αιθαλομίχλης έχει αυξηθεί λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.
Επειδή πραγματικά υπάρχει ιδιαίτερη επιβάρυνση της υγείας - ειδικά των κατοίκων που πάσχουν από αναπνευστικές παθήσεις - θα ήταν υπερβολή αν ο Δήμος φρόντιζε τουλάχιστον να προχωρήσει σε μέτρηση της συγκέντρωσης των μικρογραμμαρίων μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα; 
Και μπορεί βέβαια να μην έχει ιδιαίτερα πρακτικό αποτέλεσμα η πρωτοβουλία αυτή, θα μας έλεγε κάποιος αφού η μορφή θέρμανσης με ξύλα είναι δεδομένη λόγω της οικονομικής κρίσης και αυτό δεν προβλέπεται να αλλάξει. Ίσως όμως θα ήταν χρήσιμο αν γνωρίζαμε την μεταβολή των τιμών ρύπων, να προχωρούσε σε συστάσεις και προυδοποιήσεις ο Δήμος - ως επίσημος φορέας - στους κατοίκους να αποφεύγουν τις ώρες έξαρσης του φαινομένου να κυκλοφορούν για πολλή ώρα στους δρόμους, και ειδικά οι ευπαθείς ομάδες.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.