Σήμερα διαπίστωσα πως ο ΟΠΑΠ έχει διαφήμιση στο σάιτ της εφημερίδας «Αυγή». Η εφημερίδα «Αυγή» είναι κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ και στο σάιτ της εφημερίδας υπάρχουν άρθρα όπως: «Ξεπουλάνε τον ΟΠΑΠ», «Άρον, άρον, στον Μελισσανίδη ο ΟΠΑΠ», «Καλοφάγωτος ο ΟΠΑΠ, κύριε Φαήλο», «Εδώλιο για τον ‘μίστερ ΟΠΑΠ’ Δ. Μελισσανίδη», «Τα ‘δώρα’ στον Μελισσανίδη συνεχίζονται…».

Είναι ποτέ δυνατόν ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει ξεσπαθώσει -υποτίθεται- κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ και της πώλησής του στον Δημήτρη Μελισσανίδη και η «Αυγή» να έχει διαφήμιση του ΟΠΑΠ;

Στις 2 Μαΐου του 2013, την ημέρα της ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ, έγραφα:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τα πάντα -και την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ-, αλλά δεν λέει τι θα κάνει αν έρθει στην εξουσία. Με την ευκαιρία, να θυμίσω πως τον περασμένο Φεβρουάριο, μετά το ρεπορτάζ του Unfollow για την υπόθεση λαθρεμπορίας πετρελαίου από την Aegan Oil, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για άρθρα του νομοσχεδίου για τα αποθέματα αργού πετρελαίου, αλλά, όταν έφτασε η μέρα, κάποιοι βουλευτές του δεν προσήλθαν στη Βουλή και η διαδικασία δεν έγινε. Κάτι τέτοιο είχε να συμβεί στη Βουλή από τη δεκαετία του ’80…»


Αλήθεια, σε τι ακριβώς διαφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ από το ΠΑΣΟΚ και την Νέα Δημοκρατία;

Εννοώ ουσιαστικά, όχι στους τίτλους «αριστερά», «δεξιά», «κεντροαριστερά» κλπ.

Για παράδειγμα, μέχρι πέρυσι νομίζαμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θεωρεί ταμπού την έξοδο από το ευρώ. Έστω, αυτό ήταν μια διαφορά. Τώρα το έχει αποκλείσει κι αυτό.

Οπότε, πού είναι η διαφορά;

Υπάρχει κάποια διαφορά; Έστω ηθική. Έστω στο στιλ…

Ας με ενημερώσει κάποιος.

Αν μπορεί.

(Δεν μπορώ να μην παρατηρήσω πως, αν και το μπλογκ μου έχει πολλαπλάσιους επισκέπτες από το σάιτ της Αυγής -ίσως σας φαίνεται περίεργο το μπλογκ ενός απλού πολίτη να έχει περισσότερους αναγνώστες από το σάιτ μιας εφημερίδας με δεκάδες δημοσιογράφους αλλά είναι αλήθεια και μπορείτε να το διαπιστώσετε πολύ εύκολα-, ο ΟΠΑΠ δεν μου πρότεινε να βάλει διαφήμιση στο μπλογκ μου. Βέβαια, καλά έκανε ο ΟΠΑΠ γιατί δεν θα την έβαζα την διαφήμιση, αφού εγώ, σε αντίθεση με την «Αυγή», δεν την έχω χεσμένη την αξιοπρέπειά μου.)

(Επειδή τους ξέρω τους συριζαίους -ειδικά τους όψιμους, τους πασόκους δηλαδή-, να διευκρινίσω για μια ακόμα φορά πως οι διαφημίσεις της Google που υπάρχουν στο μπλογκ μου δεν είναι προϊόν προσωπικής συμφωνίας των εταιρειών με εμένα αλλά τυχαίες διαφημίσεις που κλείνει η Google – τα έχω γράψει εδώ. Και βέβαια, δεν αποφέρουν σε καμία περίπτωση τα πολλά χρήματα που αποφέρει μια διαφήμιση του ΟΠΑΠ.)
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.