- Το τζάκι επιτρέπεται μόνο Δευτέρα με Παρασκευή και όχι το Σαββατοκύριακο
- Τον περιορισμό ζητούν με κοινή ανακοίνωση τα υπουργεία Υγείας και Περιβάλλοντος 
- Είχε προηγηθεί η σκέψη για «δακτύλιο» στα τζάκια για να αντιμετωπιστεί η αιθαλομίχλη
- Υποσχέσεις και για φθηνότερο ρεύμα για να μην ανάβει ο κόσμος τζάκι! 

Έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν, δε μπορεί να εξηγηθεί αυτό!

Την ώρα που οι πολίτες δε μπορούν να διαθέσουν χρήματα για να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης, η τιμή του οποίου παραμένει στα ύψη, την ώρα που παιδιά πεθαίνουν άδικα από τις αναθυμιάσεις από μαγκάλια, η αντίδραση της κυβέρνησης είναι να βγάλει οδηγία πως απαγορεύεται να ανάβουμε το τζάκι τα Σαββατοκύριακα! 

Δεν είναι καν πικρόχολο αστείο. Είναι πραγματικότητα! Είναι κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Υγείας και Περιβάλλοντος: μην ανάβετε τα τζάκια από το Σάββατο μέχρι τη Δευτέρα για να μην πνιγούμε στην αιθαλομίχλη. 

Μπορεί να ξεπαγιάσουμε, αλλά τουλάχιστον δε θα υπάρχει αιθαλομίχλη! 

Κοινή ανακοίνωση των δυο υπουργείων συνιστά τον περιορισμό, κατά το δυνατό, της άσκοπης χρήσης τζακιών, από το Σάββατο το βράδυ μέχρι και τη Δευτέρα το πρωί.

Και το συνιστούν γιατί «σύμφωνα με τις προβλέψεις της εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ευνοείται η συσσώρευση ατμοσφαιρικής ρύπανσης».

Με τον τρόπο αυτό, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, οι πολίτες συνεισφέρουν στην προστασία της υγείας όλων.

Το νέο... μέτρο έρχεται να προστεθεί στις σκέψεις επιβολής μέτρων για την απαγόρευση της χρήσης τζακιού όταν η ατμόσφαιρα επιβαρύνεται! Κάτι σαν δακτύλιος δηλαδή αλλά και σε εκείνες δωρεάν το ρεύμα για να μην ανάβουν τα τζάκια!

Μαίρη Καλουτσάκη

πηγή: ΖΕΙΔΩΡΟΝ
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.