Όπως είχαμε προβλέψει (Με ποιο σύστημα θα γίνουν οι δημοτικές εκλογές ;;) δεν πρόκειται να προχωρήσει η κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών σε αλλαγή του εκλογικού νόμου στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, ούτε σε αλλαγή στον «Καλλικράτη» όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό ξακαθαρίζοντας το ζήτημα και αποδίδοντας τις ευθύνες γι' αυτό στο ΠΑΣΟΚ.

Και αυτό διότι το ΠΑΣΟΚ αν συναινούσε θα είχε υπογράψει ουσιαστικά την οριστική διάλυσή του μετά τα αποτελέσματα των δημοτικών. Όχι ότι αυτό δεν συμβαίνει τώρα στην πράξη με τα μονοψήφια ποσοστά που του χαρίζουν όλες οι δημοσκοπήσεις.

Άρα το επόμενο τώρα είναι να δούμε πόσοι από τους φιλόδοξους υποψήφιους δημάρχους Θερμαϊκού που κάποιοι τους μετρούσαν και τους έβγαζαν εννιά, θα παραμείνουν στο "παιχνίδι". Και σ' αυτό η πρόβλεψή μας ( Πέντε ερωτήσεις και μια πρόβλεψη από τον Ακτιβιστή ) είναι πως δεν θα υπάρχουν περισσότερες από 4,5 με 5 υποψηφιότητες. Το ερώτημα είναι αν οι φερέλπιδες άρχοντες θα σπεύσουν στην οικία τους ή θα συνδράμουν άλλους συνδυασμούς. Ίδωμεν. Ή άλλως -όπως έλεγε και η γιαγιά μου - "Σαββάτο κοντογιόρτι".


Και τολμάμε να ρισκάρουμε από τώρα πιθανολογώντας πως οι εκλογές στις 18 Μαΐου μπορεί να είναι όχι διπλές (για αυτοδιοίκηση και ευρωκοινοβούλιο) αλλά τριπλές. Ξανά ...ίδωμεν!!

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.