Ματαιώθηκε το ταξίδι του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά στο Αζερμπαϊτζάν, λόγω βλάβης στο κυβερνητικό αεροσκάφος.

Η δοκιμαστική πτήση, που έγινε μετά τον έλεγχο, έδειξε ότι το αεροσκάφος δεν είναι ασφαλές, ενώ δεν υπάρχει άλλος τρόπος μετάβασης της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Μπακού.

Ενδεικτικό είναι ότι ακόμα και στις Βρυξέλλες για την προσεχή Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός θα μεταβεί με αεροπλάνο της γραμμής.

Υπενθυμίζεται ότι βλάβη παρουσίασε σταόργανα το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, με αποτέλεσμα, ένα τέταρτο μετά την απογείωσήτου για την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, το Μπακού, ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του να επιστρέψουν στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας, όπου έγινε αναγκαστική προσγείωση.

Πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο αεροσκάφος και λίγη ώρα μετά δοκιμαστική πτήση.

Ο Α. Σαμαράς επρόκειτο να πραγματοποιήσει το ταξίδι του στο Μπακού, όπου θα συμμετείχε στην εκδήλωση υπογραφής της έναρξης του Αγωγού Φυσικού Αερίου TAP και του κοιτάσματος «Σαχ Ντενίζ 2».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα υπογράφετο και η συμφωνία ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ μεταξύ του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Κωνσταντίνου Μανιατόπουλου και του Προέδρου της Socar κ. Ρόβναγκ Αμπντουλάγιεφ, παρουσία του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν κ. Ιλχάμ Αλίγιεφ και του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.