ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΣΚΑΚΙΣΤΗ     ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΟΥΛΑ 

Σάββατο-Κυριακή, 28-29 Δεκεμβρίου 2013 (ώρες 10.45 – 15.30)

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ

1. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: Ο ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης διοργανώνει διήμερο ανοικτό τουρνουά RAPID, με διεθνή αξιολόγηση, στη μνήμη του σκακιστή Κωνσταντίνου Μουλά.

2. ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: Παπαναστασίου 154, στη γωνία με οδό Ματθαίου (γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης»). [γραμμή ΟΑΣΘ αρ. 10, στάση «γήπεδο ΑΡΗ»].

3.  ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Υπάρχει μέγιστο όριο συμμετοχής για 30 σκακίστριες ή σκακιστές, συνεπώς οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές κατά σειρά υποβολής τους. Δεν είναι απαραίτητο να έχει κάποιος δελτίο αθλητή.

4.  ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στον κ. Ευάγγ. Βιδάλη  στo τηλέφωνo 6972 906316 (& με SMS) ή στο email:  vidalis64@gmail.com
Το παράβολο συμμετοχής είναι 10 ευρώ ανά άτομο.

5.  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΩΝΩΝ:  
Σάββατο, 28/12/2013 (5 γύροι) με ώρα έναρξης του 1ου γύρου στις 10.45
Κυριακή, 29/12/2013 (4 γύροι) με ώρα έναρξης του 6ου γύρου στις 10.45
Οι απονομές των επάθλων θα γίνουν 15’ μετά τη λήξη του 9ου γύρου, δηλαδή περίπου στις 3.00 μ.μ.

6.  ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ - ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
Οι αγώνες θα γίνουν  με Ελβετικό σύστημα 9 γύρων και με χρόνο σκέψης 20΄+ 5΄΄(ανά κίνηση) για όλη την παρτίδα για τον κάθε  παίκτη . Θα ισχύσουν οι κανονισμοί RAPID  της FIDE. Tα αποτελέσματα του τουρνουά θα αποσταλούν για διεθνή αξιολόγηση.

7.  ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΡΣΗΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ:  

Τα κριτήρια άρσης ισοβαθμίας είναι τα εξής :
1)      Τα μεταξύ των ισόβαθμων αποτελέσματα  (εφ’ όσον έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους)
2)      Buchholz
3)      Sonneborn-Berger
4)      Άθροισμα Προοδευτικής Βαθμολογίας (και τα κριτήρια άρσης της )
5)      Αγώνας Μπαράζ (με χρόνο σκέψης 5΄)

8. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: 

Το 70% των παραβόλων συμμετοχής θα αποδοθούν στους 4 πρώτους της γενικής κατάταξης (= 33, 20, 10, 7 σε % ποσοστό του συνόλου των παραβόλων). Θα βραβευτούν με κύπελλο ο πρώτος και μετάλλια ο 2ος και ο 3ος της γενικής κατάταξης, και με μετάλλιο η πρώτη γυναίκα.  
Μετάλλια για τον πρώτο κάθε μίας από τις τρεις ειδικές κατηγορίες: μη εγγεγραμμένο σε σωματείο σκακιστή, αγόρι ή κορίτσι κάτω των 18, αγόρι ή κορίτσι κάτω των 12. Σε αυτούς τους 3, καθώς και στην πρώτη γυναίκα, θα προσφερθεί και από ένα σκακιστικό βιβλίο.
Δεν είναι δυνατή η απονομή πέραν του ενός επάθλου ανά παίκτη (απονέμεται το υψηλότερο).

9. ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ & ΣΚΑΚΙΕΡΩΝ: 

Στη διάρκεια του διήμερου τουρνουά, θα λειτουργήσει πρωτοχρονιάτικο παζάρι με σκακιστικά βιβλία, περιοδικά, σκακιέρες και κομμάτια, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την οικονομική ενίσχυση του νεοσύστατου σκακιστικού τμήματος του ΑΡΗ.

10. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 




Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.