Ήταν όλοι εκεί!!!! Παρόντες. Με το σώμα, με το βλέμμα, με την καρδιά, με την ψυχή.
Πήγαν και κατέδειξαν την ενιαία στάση των πολιτών του Θερμαϊκού απέναντι στην αλόγιστη και επικίνδυνη επέκταση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, στην οποία μας εκθέτουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας (συνεπικουρούμενες από κάποιους που έχουν αναγορεύσει τον Μαμωνά ως υπέρτατον Θεό τους). Αλλά η παρουσία τους εκεί δήλωνε την αντίθεσή τους στην αυταρχικότητα με την οποία η πολιτεία αντιμετωπίζει την ανησυχία γονέων και ενεργών πολιτών για την προστασία της υγείας των παιδιών τους. Τα ίδια περίπου μηνύματα καταγράφησαν σε όλα τα ψηφίσματα - που κατατέθηκαν στον δικηγόρο των δικαζομένων από τους δεκάδες φορείς - με τα οποία ζητούσαν την αθώωσή  τους από τις άδικες και ανόητες κατηγορίες του χουλιγκανισμού.

Τα δικαστήρια σήμερα κατακλύστηκαν από πολίτες του Θερμαϊκού που έσπευσαν αρωγοί στον αγώνα που καλούνταν να δώσουν οι επτά συλληφθέντες της Επανομής. 
Από τις 11 το πρωί άρχισαν να μαζεύονται ενεργοί πολίτες από όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Θερμαϊκού, εκπρόσωποι  φορέων(Δήμαρχος Γιάννης Αλεξανδρής, Αντιδήμαρχοι Βογιατζής Κώστας και Αθανασιάδης Βασίλης, σύλλογοι γονέων κλπ), συλλόγων(πολιτιστικών, αθλητικών κλπ), συλλογικοτήτων(ΚΠΕ, Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία, Κοινωνικό Ιατρείο Θεσ/νίκης κ.ά.), δημοτικών παρατάξεων(Γιάννης Μαυρομάτης, Ιωσήφ Μισαλέμης). Αλλά λίγα μέτρα πιο πέρα δύο κλούβες ΜΑΤ ήταν έτοιμες να αντιμετωπίσουν τί; Τι περίμεναν; Ότι οι αλληλέγγυοι πολίτες θα προχωρούσαν σε επανάσταση κατά του καθεστώτος; Ή φοβόταν ότι θα υπήρχανε χουλιγκανικές αντιδράσεις; Δεν κατάλαβαν ότι οι προαποφασισμένες συλλήψεις (καθ' υπόδειξη ;) των αστυνόμων Σαΐνηδων, με την ανεξήγητη και γελοία μετάκληση των 4 διμοιριών στο γήπεδο την Κυριακή, δημιουργούν μεγαλύτερα προβλήματα για την κυβέρνηση της διαπλοκής, από όσα ενδεχόμενα λύνουν;

Στις 2 μμ όταν οι δικαστές βγήκαν στην αίθουσα, αυτή ήταν κατάμεστη και πολλοί βρισκόταν έξω απ' αυτή και κάνανε συνοδεία στους Ματατζήδες που ήταν σε επιφυλακή.
Όλα ήταν έτοιμα για την εκδίκαση. Οι "ταραξίες" ακτιβιστές που έκαναν το έγκλημα να σηκώσουν πανό ενάντια στην τοποθέτηση της κεραίας στο γήπεδο Επανομής, ,  ο δικηγόρος, οι μάρτυρες υπεράσπισης (ο δήμαρχος Γιάννης Αλεξανδρής, ο δημοτικός σύμβουλος  Αντώνης Ζαβέρκος και η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Θερμαϊκού Άννη Βουλγαράκη) και οι αλληλέγγυοι πολίτες ήταν στις θέσεις τους.

Αρμόδιο έκρινε το δικαστήριο για την εκδίκαση της υπόθεσης η εισαγγελέας, αναρμόδιο το έκρινε η πρόεδρος. Η πρόεδρος αποφασίζει. Παραπέμπεται λοιπόν  η  υπόθεση σε τριμελές πλημμελειοδικείο. Για καθαρά δικονομικούς λόγους που υπαγορεύονται από ερμηνείες νόμων και κανονισμών. Δεν ξέρουμε ούτε μπορούμε να κατανοήσουμε τους λόγους. Για δεύτερη φορά όμως δεν πραγματοποιείται η δίκη. Θα οριστεί νέα δικάσιμος (μετά από ένα έως δύο χρόνια;). 
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν θα ήταν ευνοϊκή μια απόφαση από το σημερινό δικαστήριο αν τελικά γινόταν η δίκη. Αλλά η διαδικασία που προκύπτει  δημιουργεί την εντύπωση της εισόδου σε κατάσταση ομηρίας των κατηγορουμένων για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Ομηρία που αποσκοπεί προφανώς να αδρανοποιήσει τον κινηματικό χαρακτήρα  αντίστοιχων διεκδικήσεων. 
Η ταλαιπωρία των αγωνιστών της Επανομής  δείχνει να συνεχίζεται από ένα κράτος ΑΔΙΚΟΥ, ΛΗΣΤΡΙΚΟΥ και ΑΝΑΛΓΗΤΟΥ.  Όμως έχουν δημιουργηθεί συνθήκες ευαισθητοποίησης του κόσμου του Θερμαϊκού απέναντι στην πρακτική φυτέματος κεραιών όπου γουστάρουν οι εταιρείες, όπως και ανάπτυξης κλίματος ενότητας των πολιτών.

Ας γίνουν τα συγκεκριμένα γεγονότα καταλύτης για την άνδρωση μαζικότερων και ενεργητικότερων ανεξάρτητων κινηματικών διεκδικήσεων πολιτών, τόσο για τις κεραίες αλλά και για άλλες αντίστοιχες απέναντι στις κατασχέσεις και πλειστηριασμούς που βρίσκονται επί θύραις.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.