Μεγάλη συγκέντρωση και παρέμβαση διαμαρτυρία του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και ακτιβιστικών οργανώσεων έγινε χθες με μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Σκοπός της εκδήλωσης να αποκαλυφθεί η βάρβαρη κυβερνητική πολιτική στον τομέα της υγείας που οδηγεί στον εγκληματικό αποκλεισμό των ανασφάλιστων από δωρεάν υπηρεσίες περίθαλψης και κοστίζει καθημερινά αναπηρίες και θανάτους σε χιλιάδες συμπολίτες μας (μια και αυτοί, από αδυναμία να αντεπεξέλθουν στο κόστος της περίθαλψης, είτε την στερούνται είτε προσέρχονται για νοσηλεία πολύ καθυστερημένα, όταν πια το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί).

Και ενώ το 30% του πληθυσμού είναι χωρίς ασφάλιση, τα Δημόσια Νοσοκομεία είναι κλειστά εδώ και τρία χρόνια. Καθώς για να νοσηλευτεί σε αυτά ο ανασφάλιστος (δηλαδή ο άνεργος, ο φτωχός, ο μετανάστης χωρίς χαρτιά, ο μικρομαγαζάτορας που δεν μπορεί να πληρώσει τα 450 ευρώ το μήνα στο ΟΑΕΕ, όλος ο κόσμος της γκρίζας ζώνης της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας) πρέπει να πληρώσει το σύνολο του κόστους νοσηλείας και το σύνολο της φαρμακευτικής αγωγής, που στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων αφορά ποσά της τάξεως εκατοντάδων έως και χιλιάδων ευρώ.

Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στον υπαίθριο χώρο του Νοσοκομείου περίπου 1000 διαμαρτυρόμενοι πολίτες που προσέτρεξαν στην έκκληση των γιατρών του Κοινωνικού Ιατρείου Θεσ/νίκης και μετά από εισήγηση - ενημέρωση του ακτιβιστή γιατρού κ. Θοδωρή Σδούκου εισήλθαν στο νοσοκομείο και ενημέρωσαν τους γιατρούς, ασθενείς και συνοδούς.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.