Να επαινέσουμε το αγκάλιασμα της πρότασης μιας εθελοντικής ομάδας ( του Σύλλογο Φίλων της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης) από την διοίκηση του Δήμου (αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής), την υλοποίηση και την λειτουργία ενός σημαντικού νέου θεσμού κοινωνικής παρέμβασης και να ενημερώσουμε 
σχετικά ώστε να επωφεληθούν για το πολύ σημαντικό αυτό "πάντρεμα" γονείς και έφηβοι στον δήμο μας.

Ήδη από τον Μάϊο λειτουργεί το Γραφείο Συμβουλευτικής Ενημέρωσης & Υποστήριξης για εφήβους και οικογένειές τους.
Στο γραφείο λοιπόν μπορούν να απευθύνονται οικογένειες εφήβων από 12-18 χρονών (είτε όλοι μαζί γονείς και παιδιά είτε μεμονωμένα) αλλά και εκπαιδευτικοί που στα σχολεία τους αντιμετωπίζουν προβλήματα. Σε συνεννόηση με την διεύθυνση του σχολείου, την δευτεροβάθμια και τους γονείς , υπάρχει η δυνατότητα δράσεων.

Στόχος η πρόληψη αλλά και η αντιμετώπιση προβλημάτων! Οι οικογένειες έχουν την δυνατότητα συμβουλευτικής με συγκεκριμένο αριθμό συναντήσεων και μετέπειτα παραπομπής σε εξειδικευμένους φορείς ανάλογα με την περίπτωση.

Σύντομα μαθαίνουμε ότι πρόκειται να ξεκινήσει και μία ομάδα γονέων καθώς και διάφορες δράσεις σε μαθητές γυμνασίου του δήμου μας.
Να υπενθυμίσουμε πως μια ενδιαφέρουσα ημερίδα, που είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τον περασμένο Απρίλιο (δείτε εδώ), που πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο Φίλων της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης για την παραβατικότητα, αποτέλεσε την ευτυχή συγκυρία για την δημιουργία του νέου αυτού σημαντικού θεσμικού φορέα που συνδράμει οικογένειες και εφήβους που κινδυνεύουν ή "φλερτάρουν" με την παραβατικότητα.

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη στο περιφερειακό ιατρείο της Περαίας, Ανθέων 4, από τις 7 έως τις 9 το απόγευμα.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.