Οι αστυνομικοί, 10 φορές περισσότεροι από τους συγκεντρωμένους!
Από παλιότερη συγκέντρωση Χρυσαυγιτών κάτω από τα γραφεία τους στη Μηχανιώνα
Σε φιάσκο, κατέληξαν τα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής στη Νέα Μηχανιώνα, καθώς ελάχιστα (20-25 το πολύ) ήταν τα άτομα που παρακολούθησαν τη συγκέντρωση του νεοναζιστικού κόμματος κάτω από τα γραφεία της, στην οδό Αγίου Νικολάου. Παρ΄όλα αυτά, η ζωή στη Μηχανιώνα αναστατώθηκε πλήρως από το πρωί του Σαββάτου μέχρι αργά το βράδυ, λόγω της ισχυρότατης αστυνομικής παρουσίας την οποία είχαν ζητήσει οι ίδιοι οι Χρυσαυγίτες.

Πράγματι, με … εξώδικο που είχαν στείλει οι επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νέας Μηχανιώνας στο τοπικό αστυνομικό τμήμα Κερασιάς, είχαν ζητήσει την φρούρηση των γραφείων τους, για το ενδεχόμενο να εμφανιστούν στη συγκέντρωση πολίτες οι οποίοι αντιτίθενται στη μεθοδολογία και τα φιλοναζιστικά της κηρύγματα.
Κατόπιν αυτού, από τις 11 το πρωί του Σαββάτου ολόκληρη η περιοχή του κέντρου της Ν. Μηχανιώνας, από την εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης μέχρι την οδό Πολυτεχνείου, συμπεριλαμβανομένης της κεντρικής πλατείας Συντριβανίου και τους γύρω δρόμους, είχαν αποκλειστεί από τέσσερις τουλάχιστον διμοιρίες των ΜΑΤ, συνεπικουρούμενες από περιπολικά και μοτοσυκλετιστές της αστυνομίας, αλλά και αστυνομικούς της Ασφάλειας με πολιτικά. Όπως έλεγαν οι παλιοί Μηχανιώτες, στα 92 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Μηχανιώνας μέχρι σήμερα, ποτέ δεν υπήρξε στην πόλη τους τέτοια κινητοποίηση αστυνομικών δυνάμεων.

Αυτά τα δεύτερα μέσα σε ένα σχεδόν χρόνο εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής έληξαν ομαλά, χωρίς έκτροπα, ενώ οι κάτοικοι της Νέας Μηχανιώνας γύρισαν την πλάτη στο νεοναζιστικό μόρφωμα, καθώς από τα ελάχιστα άτομα που πήραν μέρος στη συγκέντρωση, μόνο 3-4 ήταν ντόπιοι και οι υπόλοιποι από άλλες περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.