του αιθερόπλωου
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε -όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε- η χθεσινή συγκέντρωση στο Θέατρο της Επανομής, για τις "βλαβερές επιπτώσεις της ακτινοβολίας από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας" που είναι και ο επίκαιρος προβληματισμός όλων μας (των περισσοτέρων δλδ), τους τελευταίους δυο μήνες.
Η εκδήλωση, έχοντας το χαρακτήρα μιας αμεσοδημοκρατικής διαδικασίας, άγγιξε πολύπλευρα το θέμα κι έτσι, εκτός από τις επιστημονικές αναλύσεις των ομιλητών επιστημόνων, είχε και ερωτήσεις, επισημάνσεις, καταγγελτικές παρεμβάσεις μέχρι και καταθέσεις ψυχής από δημότες που ανησυχούν για την υγεία του και την υγεία των παιδιών τους.
Ένα, πάντως είναι σίγουρο : ότι ο καθένας μας έφυγε χθες από το Θέατρο πεπεισμένος ότι οι κεραίες - με πρώτη αυτή που τοποθέτησαν πρόσφατα στο γήπεδο - πρέπει να απομακρυνθούν από τον οικισμό και επειγόντως να "χαμηλώσει" η ισχύ τους.

Δεν υπάρχει πια καμμία αμφιβολία ότι μακροπρόθεσμα θα δημιουργηθούν προβλήματα στους κατοίκους. Κι επειδή τότε δυστυχώς θα είναι αργά, καλύτερο το προλαμβάνειν από το θεραπεύειν.
Κι όσοι έχουν ακόμα το θράσος να μιλούν για "μετρήσεις" και "όρια" και "κινητά στα μικρά παιδιά" αλλά και για "μεγάλους συλλόγους" και "ιδέες του αθλητισμού", απλά να ξέρουν ότι είναι πλέον μικρή μειοψηφία.
Κι αν θέλουν να παραμείνουν ενταγμένοι μέσα στο κοινωνικό σύνολο της Επανομής, ας αφήσουν κατά μέρος τις φιλοδοξίες και τα πείσματα κι ας σκύψουν πάνω στην κοινή λογική και την απαίτηση της πλειοψηφίας για να βρεθεί μια λύση.

Υ.Γ. ελπίζω, τα παπαγαλάκια αυτή τη φορά, να μας μέτρησαν για περισσότερους από 70 ηλικιωμένους που ήμασταν στο γήπεδο



Ο πρόεδρος του Γ' Αγροτικού Συνεταιρισμού Επανομής, Βασίλης Μαυροσκάς,
με την εισαγωγή του ανοίγει την εκδήλωση.



ο γιατρός Σδούκος θοδωρής, συντονιστής της εκδήλωσης, στον πρόλογό του επισημαίνει :
"...δεν μπορούμε να μιλάμε για αντισταθμιστικά οφέλη και για κέρδη
όταν υπάρχουν θέματα υγείας..."



ο καθηγητής Χημείας του ΑΠΘ, Ανάστος Αναστόπουλος, στην ομιλία του τόνισε ότι τα πολυαναφερόμενα ΌΡΙΑ που "αναμασούν" εταιρίες και συμφέροντα είναι παραπλανητικά
και δεν πρέπει να εφησυχάζουμε με τις μετρήσεις γιατί με τον τρόπο που γίνονται, ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΥΝ


ο Θοδωρής Σδούκος, αρκετά χρόνια γιατρός στο πολυιατρείο της Επανομής, γνωρίζοντας καλά την ιδιοσυγκρασία των κατοίκων αλλά και τις διαδικασίες που ακολουθούνται σε παρασκήνια όταν πρόκειται για οικονομικά συμφέροντα, στην σύντομη τοποθέτησή του, κατέληξε, ότι μεγάλη σημασία έχει η ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας που έγινε για το πρόβλημα που προέκυψε και όσον αφορά θέματα υγείας, τον πρώτο λόγο έχουν οι πολίτες.
Και οφείλουμε όλοι, να εξαναγκάσουμε "κάποιους" να μας ρωτάνε τουλάχιστον
όταν πρόκειται για θέματα που αφορούν τον τόπο μας.


Ο Θανάσης Τσίλης εκ μέρους της Κίνησης Πολιτών, τόνισε ότι η ΚΠΕ, θεώρησε αυτονόητο το να επέμβει σε ένα τέτοιο θέμα μείζονος σημασίας για την τοπική κοινωνία κι ότι θα βρίσκεται πάντα μπροστά, όταν θα διακυβεύονται βασικά αγαθά, όπως η υγεία....


Ο Κώστας Μαγγλάρης, καταθέτει τους προβληματισμούς του
μιλώντας εκ μέρους της επιτροπής γειτονιάς γηπέδου Αναγέννησης

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΊΔΗ
που λόγω μεγέθους θα "ανέβει" σε λίγες ώρες


πηγή: αιθερόπλωος
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.