Μήνυμα στήριξης της Ελλάδας έστειλε ο κορυφαίος βρετανός σκηνοθέτης Κεν Λόουτς, ο οποίος βραβεύθηκε με την τιμητική Χρυσή Αρκτο του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου για το σύνολο της προσφοράς του στον χώρο του κινηματογράφου.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με αφορμή τη βράβευσή του, ο Λόουτς κατακεραύνωσε τους ισχυρούς της Ευρώπης (φωτογραφίζοντας τη Γερμανία) οι οποίοι καταπιέζουν, όπως είπε, την Ελλάδα.

«Είναι απαράδεκτο να ανεχόμαστε τις ισχυρές χώρες της Ευρώπης να ασκούν πολιτική καταπίεσης σε χώρες αδύναμες όπως η Ελλάδα. Πρέπει όλοι να σκεφτούμε ότι τις επιπτώσεις μιας τέτοιας σκληρής πολιτικής στους εαυτούς μας» τόνισε ο βρετανός σκηνοθέτης.

«Νομίζω ότι χρειαζόμαστε μια ενωμένη Ευρώπη. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτή την ιστορία. Είμαστε Ευρωπαίοι και πρέπει να βρούμε έναν κοινό σκοπό» πρόσθεσε.

Ο Κεν Λόουτς έχει βραβευθεί με τον Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ των Καννών για την ταινία «Ο άνεμος χορεύει το κριθάρι».

Αυτή την περίοδο, ο βρετανός σκηνοθέτης γυρίζει την καινούργια του ταινία, που ενδέχεται να είναι η τελευταία, όπως έχει αφήσει να εννοηθεί. «Θα δούμε. Αν και η σκηνοθεσία απαιτεί φυσική αντοχή» είπε στη συνέντευξη Τύπου.

πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.