Μια νέα ομάδα ξεκίνησε τη δράση της ενάντια στις κεραίες, τις τελευταίες μέρες. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία γυναικών (μητέρων και μη), από την γύρω περιοχή του γηπέδου της Αναγέννησης και όχι μόνο, χωρίς πολιτικές ή άλλου είδους σκοπιμότητες.
Κατ' αρχάς να επαναλάβουμε αυτό που όλοι έχουμε πλέον αντιληφθεί, πως το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους πολίτες που αγωνίζονται για την προστασία της υγείας τους, είναι το ίδιο το νομοθετικό πλαίσιο αδειοδότησης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας που ισχύει στη χώρα μας και το οποίο μοιάζει να έχει συνταχθεί με γνώμονα την εξυπηρέτηση των εταιρειών μάλλον παρά την προστασία του πληθυσμού, αφού:
δίνει το δικαίωμα στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να εγκαθιστούν τις κεραίες εν κρυπτώ, χωρίς να δίδεται καμία δημοσιότητα κατά την έκδοση της άδειας, ενώ δεν υποχρεώνει καν τις εταιρείες στη διερεύνηση εναλλακτικών επιλογών ως προς την εγκατάσταση της κεραίας,
θέτει πολύ υψηλά όρια, βασισμένα σε "απαρχαιωμένα πρότυπα" (όπως αναφέρεται σε κείμενο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του 2008), τα οποία αμφισβητούνται από μεγάλη μερίδα της επιστημονικής κοινότητας, χωρίς να λαμβάνει υπ' όψιν την αρχή της προφύλαξης, η οποία αποτελεί ευρωπαϊκό κεκτημένο.
Γι' αυτόν τον λόγο και επειδή πιστεύουμε πως η ανησυχία για τις επιπτώσεις στην υγεία μας και κυρίως στην υγεία των παιδιών μας από την μακροχρόνια και συνεχή έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία είναι απόλυτα δικαιολογημένη, αποφασίσαμε μεταξύ των άλλων να δημιουργήσουμε μια ομάδα γυναικών-μητέρων που θα ενεργήσουμε είτε από μόνοι μας είτε σε συνεργασία με τις άλλες ομάδες, προκειμένου να πετύχουμε τον ένα και μοναδικό στόχο την απομάκρυνση των κεραιών. Γιατί όλοι μαζί μπορούμε.
Όσοι λοιπόν διαφωνείτε με την τοποθέτηση των κεραιών δίπλα σε κατοικημένη περιοχή δεν έχετε παρά να συμμετέχετε στη δράση αυτής της ομάδας και να κοινοποιήστε αυτό το κείμενο στους φίλους σας.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Μη παραπονιεστε ομως για τις "χαμενες" κλησεις, τη διακοπη των κλησεων, τη κακη ποιοτητα και το γνωστο.. "δεν εχω σημα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.