Την Κυριακή 16 Μαρτίου, στην Στοά Κολόμβου, από τις 11 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα αξίζει να περάσετε και να ενημερωθείτε για το τι είναι η "ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΧΡΟΝΟΥ" 
"Επειδή ο χρόνος μας έχει αξία"!
Τέσσερις Τράπεζες Χρόνου συναντιούνται και ανταλλάσσουν υπηρεσίες χωρίς χρήματα!
Τι είναι η Τράπεζα Χρόνου;;

Η Τράπεζα Χρόνου είναι ένα δίκτυο ανθρώπων που ανταλλάσσουν υπηρεσίες μεταξύ τους χωρίς τη διαμεσολάβηση χρημάτων.

Εχει στόχο να προωθήσει την αλληλεγγύη και τη συνεργασία των μελών του ώστε ο καθένας να προσφέρει και να ζητά αυτό που έχει ανάγκη.
Πιστεύουμε ότι όλοι μας έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε πολύ περισσότερα, (αλλά και διαφορετικά) απ αυτά που ορίζει η επαγγελματική μας ιδιότητα ή αυτά που συνηθίζουμε στην καθημερινή μας ζωή. Επίσης πιστεύουμε ότι δικαιούμαστε να ζητήσουμε από άλλους αυτά που μέχρι σήμερα θεωρούσαμε αυτονόητο να τα κάνουμε μόνοι μας ακόμη και αν δεν μας άρεσαν ή μας ήταν πολύ δύσκολα.

Είναι ένας τρόπος να ανακαλύψουμε, να επινοήσουμε και να ενεργοποιήσουμε τα αποθέματα των ικανοτήτων μας.

Είναι ένας τρόπος να μάθουμε να ζητάμε και να δεχόμαστε από τους άλλους για να κάνουμε την καθημερινότητά μας πιο εύκολη και πιο πλούσια σε εμπειρίες και σχέσεις.

Είναι ένας χώρος όπου οι ανάγκες μας κοστολογούνται ανάλογα με τον χρόνο που απαιτεί η κάλυψή τους και όχι με τα μέτρα της ελεύθερης οικονομίας.

Είναι ένας χώρος όπου οι ανάγκες και οι δυνατότητες αναγνωρίζονται σαν ισότιμες με μέτρο τον χρόνο.

Είναι ένας τρόπος για να δραπετεύσουμε από το καλούπι της ελεύθερης, φιλελεύθερης, κατευθυνόμενης (ή όπως αλλιώς καθορίζουν οι άλλοι για μας) οικονομίας, …έστω για λίγο.


https://www.facebook.com/events/747067698671389/?ref_dashboard_filter=upcoming
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.