του Κυριάκου Στεφανίδη *

Στην πατρίδα μας το πολιτικό σύστημα είναι σε μεγάλο βαθμό φθαρμένο. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα υπάρχει έντονα η αίσθηση τηςαλληλοκάλυψης συναλλαγών και των συμψηφισμών.Είναι εντυπωσιακό που τόσα χρόνια κάποιοι έχουν πιάσει τις καρέκλες και δεν λένε να τις αφήσουν. Αυτοί οι ίδιοι σε κάθε εκλογή συνεργάζονται γιατί τους ενώνει το έντονο πάθος για την εξουσία και την μοιράζονται, αλλάζοντας πόστα μεταξύ τους. Αυτό γίνεται παραπλανώντας τους πολίτες και προσφέροντας τους τα ίδια και τα ίδια αδιέξοδα.
Μήπως το ίδιο φαινόμενο  συμβαίνει και στον Δήμο μας;
Προχθές ο κος Κουζινόπουλος υποψήφιος δήμαρχος της Συμπολιτείας έγραψε στο blogτου ότι οι κκ Τσαμασλής και Μαυρομάτης λειτουργούν «ως συνεργάτες», παρά ως πολιτικοί αντίπαλοι. Από την μια κος Μαυρομάτης δεν ασχολείται καθόλου με τα μαγικά του κου Τσαμασλή για τις «Θερμαϊκές Ριβιέρες», «για δωρεάν διανομή ενέργειας από τα κοιτάσματα της Επανομής», κλπ και από την άλλη ο κος Τσαμασλής δεν αναφέρει τίποτα για την καταστροφική οκταετία του κου Μαυρομάτη ως δημάρχου στην Μηχανιώνα.
Προσωπικά θεωρώ ότι και οι δύο έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά, όπως την άκρατη υποσχεσιολογία και την καυχησιολογία. Και σ’ αυτά ανταγωνίζονται έντονα και είναι ειλικρινά, αχτύπητοι.
Πάντως δεν θεωρώ καθόλου τυχαίο ότι η πλειοψηφία της ομάδας του κου Αλεξανδρή με έντεχνο τρόπο ενσωματώθηκε στον κο Τσαμασλή. Το δεξί χέρι του κου Αλεξανδρή και γενικός γραμματέας του Δήμου κος Κεραμιδάκης κατάφερε μεθοδικά να τους φέρει στο «μαντρί» - όπως λέει και ένα εξέχον στέλεχος της Επανομής. Θεωρώ ότι όλα αυτά έγιναν με τις ευλογίες του απερχόμενου δημάρχου, προφανώς παίρνοντας κάποιες υποσχέσεις.

Όπως και να έχει οι πολίτες θα αποφανθούν. Αν θεωρούν ότι η πολιτική είναι παιχνίδι τότε ας στηρίξουν τους ανθρώπους που εκπροσωπούν την ιδεολογία "το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο  . . . το σύστημα". Αν πάλι ενδιαφέρονται για το μέλλον τους, τότε δεν θα στηρίξουν το χρεωκοπημένο παρελθόν, αλλά την ελπίδα για το αύριο. 

*Υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού, επικεφαλής της παράταξης "Δημιουργική Ανανέωση"
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

  1. Επειδη ειναι <> η διαπιστωση του κ. Στεφανιδη γιατι δε συνεργαζονται με τον κ. Κουζινοπουλο; Τα οφελη πολλαπλα για το δημο αφου μαλλον θα επικρατησουν απο την πρωτη Κυριακη.Κατ αρχας αν κατεβουν μαζι θα γινει ενα ποιοτικοτερο ψηφοδελτιο-οχι μονο απο την επιλογη των καλυτερων στελεχων που εχουν- αλλα κυριως απο την ενεργοποιηση των μη συμμετεχοντων ως τωρα πολιτων.Η εκ περιτροπης ηγεσια στη διοικηση η αλλη λυση[απο τις πολλες που υπαρχουν] δεν αποτελει τροχοπεδη αφου το κυρος και η αξιοπρεπεια των δυο αντρων δεν αμφισβητειται και αποτελει εγγυηση για την τηρηση των οποιων αποφασεων. Ως προς το προγραμμα τωρα:ειναι κοροιδια να μιλουμε για τα μεγαλοπνοα σχεδια που μας προτεινουν οι κ.κ. Τσαμασλης, Μαυροματης. Αντιθετα ειναι εφικτο να συμφωνησουμε και να πετυχουμε λυσεις προς οφελος της κοινωνιας σε θεματα οπως αξιοποιηση δημοτικης περιουσιας αλλα οχι εκποιηση φυσικων πορων,ηπια αναπτυξη με σεβασμο στο περιβαλλον,ποιοτητα ζωης,κοινωνικο διχτυ προστασιας για τους πιο αδυναμους συνανθρωπους μας,εκμεταλλευση συγκριτικων πλεονεκτηματων της περιοχης μας σε αγροτικη παραγωγη,εκπαιδευτικο τουρισμο-και τουρισμο γενικοτερα- πολιτισμο κ.α.που μπορουμε να συζητησουμε και ν αποφασισουμε δημοσια.
    Το πρωταρχικο ζητημα που τιθετε ομως ειναι το εξης:κατα ποσο ετοιμοι ειμαστε ως πολιτες- και κοινωνια- να κανουμε την υπερβαση;Κατα ποσο ετοιμοι ειμαστε να υποταξουμε το εγω μας προς οφελος του συνολου,οχι λεκτικα, αλλα χειροπιαστα; Ιδου πεδιον δοξης λαμπρον λοιπον φιλοι και φιλες. ΜΠΟΡΟΥΜΕ;
    ο γραφων: μαυροσκας βασιλης,αγροτης,Επανομη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αψογο το παραπανω σχολιο. Θεωρω οτι η συνεργασια Κουζινοπουλου και Στεφανιδη θα ηταν οτι καλυτερο για τον Δημο.
    ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συγκυβερνουν.. αρα ουτε οι Τσαμασλης-Μαυροματης θα δυσκολευτουν να συνεργαστουν(αν δε το κανουν ηδη για να πανε σε μια ευκολη δευτερη Κυριακη μεταξυ τους..).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.