Γράφει ο Δημήτρης Τεκίδης.

Αγαπητέ αναγνώστη ,
Στο προεκλογικό διάστημα που μας πέρασε έλαβαν χώρα κάποιες συμπεριφορές οι οποίες χρίζουν σχολιασμού .
1η συμπεριφορά . Κάποιοι που με δελτία τύπου δήλωναν παρόν στα αυτοδιοικητικά δρώμενα του Θερμαϊκού πριν την αποχώρηση Αλεξανδρή και αφού είχαν απολέσει ήδη τα μισά στελέχη τους , μετά την αποχώρηση Αλεξανδρή δήλωναν και πάλι με δελτίο τύπου πως θα εκπροσωπήσουν την μεγαλύτερη δημοτική κοινότητα (Περαία) παίζοντας το τοπικιστικό χαρτί , πιστεύοντας πως κάποιοι θα τσιμπήσουν . Μάλιστα στο μεσοδιάστημα αυτό , μέσω τοπικών μπλόγκς, χαρακτήριζαν ειρωνικά τον κ. Τσαμασλή όψιμο σωτήρα . Αφού λοιπόν είδαν και αποείδαν πως δεν τους ακολουθεί κανείς και αφού συζήτησαν με τους άλλους υποψηφίους δημάρχους τελικά ανέβηκαν στο τρένο που λέγεται Τσαμασλής , αναγορεύοντας εαυτούς στρατηγούς του προεκλογικού αγώνα , εκδίδοντας μάλιστα νέο πομπώδες δελτίου τύπου υμνητικού χαρακτήρα για τον αρχηγό τους , αυτόν , που νωρίτερα αποκαλούσαν όψιμο σωτήρα ανακαλύπτοντας ξαφνικά τα προτερήματά του !!!  .
Όσοι εκτίθενται δημόσια , πρέπει να γνωρίζουν πως τέτοιες συμπεριφορές κλονίζουν την εμπιστοσύνη , την εκτίμηση και τον σεβασμό των δημοτών στο πρόσωπο τους . Σήμερα αποδεικνύεται περίτρανα πως όλοι όσοι φρόντισαν να φύγουν από το δικό τους τρένο είχαν βιώσει και άλλες τέτοιες συμπεριφορές και τώρα δικαιώνονται .
2η συμπεριφορά . Κάποιοι άλλοι που στα έντυπα τους χαρακτήριζαν τον κ. Τσαμασλή στρατηγό χωρίς στρατό σήμερα δηλώνουν αρχιστράτηγοι καθοδήγησης και προπαγάνδας του . Και επειδή δεν έχουν να προβάλουν κάποιο έργο του αρχηγού τους , αφού ο εν λόγω υποψήφιος δήμαρχος δεν προήλθε από παρθενογένεση αλλά υπηρετεί επί 20 συναπτά έτη την αυτοδιοίκηση δευτέρου βαθμού και μάλιστα στα υψηλότερα αξιώματα (Αντινομάρχης , Αντιπεριφερειάρχης) με ότι αυτό συνεπάγεται , προβάλουν τα  θα …. του . Αν υπήρχαν έργα του θα τα προέβαλαν νύχτα - μέρα . Για να είμαι όμως πιο ακριβής – μη τον αδικήσω – έκανε ένα έργο . Έστρωσε 150 μέτρα άσφαλτο μπροστά στο σπίτι του και τον υπόλοιπο δρόμο , μπρός – πίσω , μέχρι την κεντρική οδική αρτηρία του χωριού τον άφησε χωματόδρομο για κάποιους λόγους που αυτός γνωρίζει  . Κύριε αντιδήμαρχε ανάπτυξης σας καλώ να πάρετε τη φωτογραφική σας μηχανή και τις φωτογραφίες να τις δημοσιεύσετε στην εφημερίδα σας . Μόνο τότε θα πείσετε τους αναγνώστες σας πως ασκείτε αντικειμενική , αδέσμευτη και αμερόληπτη ενημέρωση . Αν αυτό το είχε κάνει ο Μαυρομάτης σήμερα θα βοούσε ο Θερμαϊκός για να μη πω το πανελλήνιο .
Ο κ. Λαζαρίδης , τον οποίο ομολογώ πως είχα σε βαθειά εκτίμηση , έγραψε στο facebok : Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη μέχρι την αποχώρηση μου . Δηλαδή σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου προσπαθεί να αποποιηθεί τις ευθύνες που τον βαρύνουν για την εκλογή Αλεξανδρή . Λησμονεί ο πρώην αντιδήμαρχος πως τις συνέπειες της δικής του επιλογής τις βιώνουμε εμείς οι δημότες . Και πως μπορεί να μας διαβεβαιώσει πως η νέα του επιλογή δεν θα είναι εξίσου κακή και ίσως και χειρότερη όταν υπάρχει ήδη ένα αναποτελεσματικό παρελθόν ;   
3η συμπεριφορά . Κάποιοι τρίτοι που δημόσια έλεγαν στον κ. Τσαμασλή πως δεν μπορούν ούτε τις γυναίκες τους να πείσουν να τον ψηφίσουν ξαφνικά και όλως παραδόξως , όπως οι εξελίξεις και τα γεγονότα δείχνουν , ή τις έπεισαν πραγματικά ή αυτές τους αγαπούν υπερβολικά και τους ακολουθούν ή δεν μπορούν να υψώσουν το ανάστημα τους μπρος στον παραδοσιακό οικογενειάρχη – πατριάρχη . Δεν μπορώ να δώσω άλλη εξήγηση .
Και οι τρείς πάρα πάνω συμπεριφορές θυμίζουν την ιστορία εκείνη του τσομπάνη που , κάθε λίγο και λιγάκι , καλούσε σε βοήθεια τους συγχωριανούς τους λέγοντας τους πως πλάκωσαν λύκοι στο κοπάδι του και όταν αυτοί έτρεχαν να τον βοηθήσουν διαπίστωναν πως αυτός έσπαγε πλάκα μαζί τους λέγοντας τους ψέματα . Όταν όμως πραγματικά πλάκωσαν λύκοι στο κοπάδι του και ζήτησε βοήθεια δεν πήγε κανένας να τον βοηθήσει αφού πλέον δεν γινόταν πιστευτός .
Ως πότε λοιπόν κάποιοι θα γίνονται πιστευτοί από τους συγχωριανούς και συνδημότες τους όταν τα γυρίζουν όπως τους βολεύει και τους βλέπουν να καταπατούν ηθικές αρχές και αξίες ; Ως πότε κάποιοι θα μας θεωρούν πρόβατα ;
4η συμπεριφορά . Όπως θα διαπιστώσεις κι εσύ αγαπητέ αναγνώστη η μεγαλύτερη μερίδα της δημοτικής ομάδας Αλεξανδρή (αντιδήμαρχοι , πρόεδροι κλπ) έσπευσε ν’ ανέβει στο τρένο που λέγεται Τσαμασλής , πιστεύοντας πως θα τους οδηγήσει και πάλι στην εξουσία .
Οι εν λόγω υποψήφιοι αφού πρώτα μας νοικοκύρεψαν , δηλαδή αφού μας μάζεψαν τα σκουπίδια ανελλιπώς , μας έκαναν καινούργιους δρόμους (ασφαλτοστρώσεις) , μας έκλεισαν τις λακκούβες , μας άλλαξαν τις καμένες λάμπες στις κολόνες της ΔΕΗ , μας έφτιαξαν σχολεία , μας έριξαν μπόλικο χαλίκι στους χωματόδρομους για να μη βουλιάζουμε , δεν μας άφησαν χωρίς νερό , κλπ…..κλπ…..κλπ , τώρα , χωρίς ίχνος αυτοκριτικής , έρχονται δια του αρχηγού τους και μας λένε τι ;  Δώστε μας για άλλα πέντε χρόνια την ψήφο σας κι εμείς αυτή τη φορά σας υποσχόμαστε ακόμη καλύτερη ζωή !!!!(Το επίσημο σύνθημα τους).  Κάτι μου θυμίζει αυτό …….. κάτι μου θυμίζει ….. Α ναι , το αξέχαστο σύνθημα του ΠΑΣΟΚ : για ακόμα καλύτερες μέρες που τελικά μας έφερε τα μνημόνια .
 Δώστε μας λοιπόν για άλλα πέντε χρόνια την ψήφο σας κι εμείς σας υποσχόμαστε πως θα σας δώσουμε δωρεάν θέρμανση , όταν δεν υπάρχει στοιχειώδης υποδομή επεξεργασίας του φυσικού αερίου ούτε καν ένας αγωγός . Σας υποσχόμαστε πως θα μειώσουμε την ανεργία . Αυτό που δεν πέτυχε το κράτος με τις αρμόδιες υπηρεσίες του και τους μηχανισμούς του θα το πετύχουν αυτοί . Μας υπόσχονται πως θα  εξάγουν τα αγροτικά μας προϊόντα προς όφελος μας . Καλούμε δηλαδή εγώ ,  ο κατά κύριο επάγγελμα αγρότης , να πιστέψω πως , ο μεγαλέμπορος αγροτικών προϊόντων , υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και κατά πάσα πιθανότητα αντιδήμαρχος εμπορίου και ζύγισης  κ. Καζάκης , δεν θα δει το δικό του συμφέρον αλλά το δικό μου !!!!  .
Αν όλα τα ανωτέρω δεν είναι εν ψυχρώ δούλεμα και κοροϊδία , περιφρόνηση , εμπαιγμός και υποτίμηση της νοημοσύνης μας , τότε τι είναι ;  Ούτε ο Μαυρογιαλούρος δεν τόλμησε να δώσει τέτοιες υποσχέσεις .     
Με τέτοιες συμπεριφορές στελεχών , με τέτοιες υποσχέσεις και κυρίως με τέτοιους δοκιμασμένους και αναποτελεσματικούς υποψηφίους δεν κερδίζονται εκλογές .

Τούτη τη δεδομένη στιγμή δεν μπορώ να εκτιμήσω  ποιος θα είναι ο αυριανός δήμαρχος αφού τα γεγονότα τρέχουν και τα δεδομένα αλλάζουν καθημερινά . Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι πως η αποδόμηση και ήττα του κ . Τσαμασλή αρχίζει από το Μεσημέρι και τη Μηχανιώνα και τελειώνει στον Θερμαϊκό . Ναι τη γενέτειρα του που λησμόνησε , αγνόησε και εγκατέλειψε επιδεικτικά (μηδενικό έργο) .  
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Σας πολίτης και ψηφοφόρος ειλικρινά έχω βαρεθεί - όπως υποθέτω και πολλοί άλλοι πολίτες - να διαβάζουμε δημοσιεύματα υποψηφίων τοπικών αρχόντων που αναλώνονται αποκλειστικά και μόνο στο να αναδείξουν "τρωτά σημεία των αντιπάλων υποψηφίων":...είπε αυτά και μετά έκανε εκείνα.... έταξε αυτά και δεν έκανε τίποτα....κλπ...κλπ. Μου θυμίζει τις μεσημεριανές εκπομπές που αναλώνονται σε άνευ ουσίας συζητήσης απλά και μόνο για να δικαιολογήσουν το ρόλο τους.
    Σαν πολίτης και ψηφοφόρος - σκεπτόμενος θέλω να πιστεύω - προκειμένου να πάρω την απόφασή μου σχετικά με την επιλογή των προσεχών δημοτικών εκλογών, απαιτώ - και το τονίζω - απαιτώ από κάθε υποψήφιο συνδυασμό να μου παρουσιάσει το προγραμμά του. Όχι όμως μια λίστα ευχών του τύπου "οριστική λύση στο πρόβλημα της καθαριότητας.... μείωση των τελών αιγιαλού.....ενίσχυση επιχειρηματικότητας μέσω γραφείου ευρέσεως εργασίας....αποκατάσταση οδικού δικτύου......δημιουργία μουσείου....δωρεάν παροχή ενέργειας...κανένας άστεγος...κανένας πεινασμένος... μπλα..μπλα..μπλα". Ο κάθε σοβαρός συνδυασμός θα πρέπει να παρουσιάσει την πρόστασή του κοστολογημένα, με παράθεση των πηγών χρηματοδότησης, με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, προαπαιτούμενες ενέργειες και εκτιμώμενο τελικό αποτέλεσμα. Όλα τα άλλα είναι κουραφέξαλα και αερολογίες. Και ξέρετε αγαπητοί υποψήφιοι ... βαρεθήκαμε τις αερολογίες και τα λόγια άνευ περιεχομένου και ουσίας. Έχουμε και κρίση και μνήμη και θέλω να πιστεύω και υψηλό επίπεδο ωριμότητας. Από σας δε θέλουμε να μας αναδεικνύεται στα στραβά των άλλων. Περιμένουμε να μας πείσετε για τα πλεονεκτήματα του καθένα υποψήφιου. Έχετε λοιπόν περιθώριο ακόμη 45 μέρες να το κάνετε αυτό. Καλή επιτυχία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.