Ο μεγάλος γάλλος ανθρωπολόγος Κλώντ Λεβύ Στρως, στη διάρκεια των μελετών του για την ζωή και τους μύθους των ινδιάνων που ζουν στα τροπικά δάση του Αμαζονίου και του Παρανά, διέσωσε μια ιστορία η οποία αφορά ένα από τα πολύ ξεχωριστά ζώα που ζουν εκεί. Το Sloth ή βραδύπους είναι, ίσως, το πιο μυστηριακό πλάσμα στα δάση της βροχής, καθώς περνά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στις κορυφές των γιγαντιαίων δέντρων, κατεβαίνει σπάνια στο έδαφος και αρκείται στην ελάχιστη κατανάλωση τροφής. Αυτές οι συνήθειές του και η έλειψη ιχνών της ύπαρξής του, οδήγησαν τις φυλές των ινδιάνων στο μύθο ότι το ζώο αυτό δεν έχει ανάγκη αφόδευσης άρα, δεν έχει και την ανατομική δίοδο για τις απεκρίσεις. Φυσικά πρόκειται για μύθο.

Εμείς, μπορεί να μην ζούμε στα τροπικά δάση και να μην είμαστε ινδιάνοι, ωστόσο, φαίνεται ότι οι σχετικοί μύθοι ευδοκιμούν με την ίδια ένταση, ιδίως, στο βικτωριανό, ομιχλώδες πεδίο των σύγχρονων μέσων ενημέρωσης της πατρίδας μας αλλά και της ευρύτερης εσπερίας. Ο τελευταίος σχετικός μύθος που έγινε γνωστός στις συζητήσεις πέριξ των αποχετεύσεων, έλεγε ότι οι αριστεροί και των δύο φύλων δεν διαθέτουν πισινό γιατί δεν τον χρειάζονται και, αυτός, παραμένει αποκλειστικό προνόμιο των μπουρζουάδων και των νταβατζήδων τους. Ακόμη και ο πισινός που διαθέτουν οι πόρνες, δεν είναι ακριβώς δικός τους, αφού είναι προς χρήση από όσους διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώνουν για την αποκλειστική χρήση του ή να τον νοικιάζουν, όπως άλλους εργαζόμενους.

Ο μύθος αυτός διαλύθηκε χθες, όταν έγινε γνωστό στους κύκλους που πίνουν πάντα τσάι το απόγευμα, ότι ιταλίδα η οποία ακούει στο όνομα Πάολα Μπακιντού και είναι υπεύθυνη επικοινωνίας της ιταλικής αριστερής κίνησης που ονομάζεται «Λίστα Τσίπρα» ανήρτησε φωτογραφία ντυμένη μόνο με το μαγιό της γεγονός που κατέριψε την σχετική πλάνη. Μην τα πολυλογώ, το μαγιό μας επέτρεψε να διαπιστώσουμε με τα ματάκια μας ότι και οι αριστερές γυναίκες διαθέτουν γλουτούς και τις σχετικές άνωθεν αυτών σφαιρικές απολήξεις τους.

Το γεγονός αυτό εντοπίστηκε από ιταλικές εφημερίδες και, ευτυχώς, αναπαράχθηκε από το σύνολο του ελληνικού τύπου προεξάρχοντος για ακόμη μία φορά του Πρώτου Θέματος, το οποίο, για τον λόγο αυτό παραμένει και πρώτο, καθώς και από τα Νέα, που απέδειξαν με αντανακλαστικά άξια μνημόνευσης ότι ξέρουν από νέα. Ακολούθησαν, απλώς, όλοι οι άλλοι.

Η καλλίπυγος Πάολα, δίνοντας άλλη τροπή στην υπόθεση διαλύσης του μύθου, έκανε γνωστό ότι πριν από τις σχετικές φωτογραφικές αποδείξεις είχε στείλει κάτι εκατοντάδες ανακοινώσεις στα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας και για την ύπαρξη της Λίστας Τσίπρα και του πισινού της, αλλά οι δημοσιογράφοι που ξέρουν καλά τη δουλειά τους ήθελαν απτά στοιχεία ότι υπάρχει όντως η Λίστα Τσίπρα και για να το πιστέψουν θα έπρεπε να πιστοποιήσει ότι διαθέτει και το σχετικό μέλος του σώματος που διέθεταν μέχρι χθες μόνο οι μπουρζουάδες.

Η αλήθεια είναι ότι οι μπουρζούαδες δεν ήπιαν χθες το απόγευμα τσάι γιατί βρισκόταν σε κατάσταση σοκ. Κάποιες κυρίες μάλιστα, σε κατάσταση παροξυσμού, τινάζοντας νευρικά τα φυσερά τους, ζητούσαν μετ’ επιτάσεως να φωτογραφηθούν με μπανιερό ο μεν Σακελλαρίδης στην πλατεία Συντάγματος ο δε Μηταφίδης στην πλατεία Αριστοτέλους.

Πάντως, η νεαρά ιταλίδα, για να μην επιτείνει κι άλλο τον εκνευρισμό των τραπεζιτών και εργολάβων, έσπευσε ασμένως να διευκρινίσει ότι η ίδια δεν χρησιμοποιεί σφουγγοκωλάριους, υπηρεσία, την αποκλειστική κατοχή και νομή της οποίας, δικαίως, κρατούν για χρήση μόνο οι προσφιλείς μπουρζουάδες.


* Απόστολος Λυκεσάς, δημοσιογράφος του ρ/σ "Στο Κόκκινο 93,4". Ακούστε ζωντανά στο "Κόκκινο 93,4" την εκπομπή "Ορθά- Κοφτά" με τον Απόστολο Λυκεσά Δευτέρα- Παρασκευή 10:00- 12:00.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.