Αιχμαλώτισε και μάγεψε το κοινό η παράσταση που ανέβασε η θεατρική ομάδα του Αριστοτελείου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης το Σάββατο 24 Μαΐου στην κατάμεστη από θεατές αίθουσα του κινηματοθέατρου "Αλέξανδρος" στην Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για την τραγωδία ΤΡΩΑΔΕΣ του Ευρυπίδη που οι έντονοι διάλογοι, ο ορμητικός λόγος και η δύναμη της πλοκής του έργου σε συνδυασμό με την ζωντανή, μελαγχολική αλλά απόλυτα αρμονική μουσική, οδήγησαν το έργο στο απόγειο της τελειότητας.

Ο θάνατος, ο σημαντικότερος σκηνοθέτης του έργου, παρουσίασε τα κύρια πρόσωπα και τους δευτερεύοντες χαρακτήρες μέσα σε δραματικά αποκαλυπτικές καταστάσεις, δίνοντας την αίσθηση της ακατάλυτης ανωτερότητας της μοίρας και των απάνθρωπων, αδυσώπητων καταστροφών του πολέμου.
Στα χέρια μιας ταλαντούχου θεατρολόγου - καθηγήτριας θεολογίας της κ. Αλεξοπούλου - Ραλλίδου Παναγιώτας ένα τέτοιο έργο επετέλεσε πλήρως τον σκοπό του, την ανύψωση δηλαδή στο επίπεδο της τέχνης μιας ερμηνείας του χρόνου, του κόσμου και της αιώνιας κατάστασης του ανθρώπου.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους συντελεστές και κυρίως στο Αριστοτέλειο Κολλέγιο που πλέον απέκτησε παράδοση στο ανέβασμα άριστων θεατρικών παραστάσεων που συντελούν πέρα από την θεατρική καλλιέργεια και στην επικαιροποίηση της γνώσης. Τέτοιες παραστάσεις καλό θα ήταν να ανέβουν και σε άλλους χώρους για να μπορεί να τις απολαύσει και μεγαλύτερο κοινό.

Η διανομή των ρόλων ήταν η εξής:

Ποσειδώνας: Μακρής Γρηγόρης (φωνές: Καραμανίδης Νίκος, Νούτσος Θωμάς, Μακρής Βασίλης, Ελεύθερας Άγγελος)

Αθηνά: Καραγεωργίου Βαλεντίνα (φωνές: Γκούμα Άννα, Καϊάφα Μάγδα, Λιάμου Χριστίνα)

Εκάβη: Δράμπα Βαγιαλένα

Ταλθύβιος: Γκροζούδης Πολύκαρπος

Κασσάνδρα: Καβάση Ραφαέλα

Ανδρομάχη: Νουλίκα Μαρία

Αστυάνακτας: Ζαπρίδης Αλέξανδρος

Ελένη: Δαμιανίδου Ειρήνη

Μενέλαος: Μωραΐδης Αλέξανδρος

Χορός: Γκούμα Άννα, Καραγιάννη Ελευθερία, Καραγεωργίου Βαλεντίνα, Σιαμούτη Βάσια, Καλπάκη Θεοδώρα, Καϊάφα Μάγδα, Καραγιάννη Άννα, Γκαγκαμάνη Έλενα, Λιάμου Χριστίνα, Καπατασίδου Κέλλυ, Σπυριδοπούλου Παναγιώτα, Αραμπατζή Αριάννα. Στρατιώτες: Νούτσος Θωμάς, Μακρής Βασίλης, Καραμανίδης Νίκος, Ελεύθερας Άγγελος

Τα χορικά μέρη της τραγωδίας μελοποιήθηκαν από τον Μίλτο Σπυριδόπουλο, ενώ οι μουσικοί που έπαιξαν ήταν οι μαθητές: Καϊάφας Νίκος, Βάσιου Ρίτα, Μπάτσιου Χριστίνα, Ζαπρίδου Ελένη, Κατσίκης Θανάσης, Γκροζούδης Πολύκαρπος. 

Για τα σκηνικά εργάστηκαν οι μαθήτριες: Καλύμνιου Μπέλλα, Χατζησάββα Χριστίνα, Παπαδοπούλου Μαρίνα. 

Τέλος, εκτός από την υπεύθυνη της παράστασης Γιώτα Αλεξοπούλου και τον μουσικό Μίλτο Σπυριδόπουλο, συνέβαλαν με τη βοήθειά τους οι καθηγητές: Όλγα Τσαντσάνογλου, Παπαζέτης Κώστας, Δαμαλή Μαρία, Καϊμακάμης Σάκης.


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.