Την προσφυγή σε εθνικές εκλογές το συντομότερο δυνατό ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι υπάρχει δυσαρμονία στη βούληση του λαϊκού σώματος και στους συσχετισμούς που υπάρχουν στη Βουλή και δεν νομιμοποιείται αυτή η Βουλή να προχωρήσει σε κρίσιμες αποφάσεις ούτε να εκλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Πρέπει με συντεταγμένο και ομαλό τρόπο το συντομότερο δυνατό να υπάρξει προσφυγή σε εθνικές εκλογές προκειμένου να αποκατασταθεί η δημοκρατική ομαλότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξηγώντας το σκεπτικό βάσει του οποίου ζητεί τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής «δημιουργεί εντελώς νέο πολιτικό τοπίο, ιστορική ανατροπή και νέους συσχετισμούς δύναμης».

«Δεν είναι μόνο η μεγάλη, σημαντική, καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με 4 μονάδες, αλλά και το γεγονός ότι τα δύο κόμματα που συγκροτούν τον κυβερνητικό συνασπισμό έχουν απώλεια 11 και πλέον μονάδων από τα ποσοστά που κατέγραψαν στις εθνικές εκλογές του 2012. Αν χθες είχαμε εθνικές εκλογές, θα είχαν αθροιστικά 94 βουλευτές, από 162 που έχουν σήμερα στη Βουλή. Αυτό συνιστά μία πολύ μεγάλη δυσαρμονία ανάμεσα στη βούληση του λαϊκού σώματος και τους συσχετισμούς που υπάρχουν στη Βουλή» υποστήριξε.

Προειδοποιήσεις σε Σαμαρά

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον πρωθυπουργό «να μη διανοηθεί να εφαρμόσει τα σχέδια που είχε έτοιμα στα συρτάρια του για μετά τις ευρωεκλογές, να μη διανοηθεί να εφαρμόσει νέα σκληρά μέτρα λιτότητας» όπως απολύσεις και μειώσεις μισθών και συντάξεων. Επιπλέον κάλεσε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση του νερού, ούτε σε εκποιήσεις φιλέτων της δημόσιας περιουσίας, όπως οι παραλίες.

Στη συνέχεια ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προειδοποίησε τον πρωθυπουργό να μην προχωρήσει στον διορισμό διοικητή της ΤτΕ και στον διορισμό του επόμενου επιτρόπου της Ελλάδας στην Ε.Ε. «δίχως τη συμφωνία του μεγαλύτερου κόμματος στη χώρα».

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι ο Πρωθυπουργός «δεν νομιμοποιείται να παίρνει αποφάσεις που δεσμεύουν τον λαό για τα επόμενα χρόνια, με τα ποσοστά που κατέγραψε χθες».

Σήμερα είναι μια ωραία ημέρα...

Νωρίτερα στη συνάντηση που είχε on camera με τον Κάρολο Παπούλια, ο Αλέξης Τσίπρας, χαρακτήρισε πολύ ωραία ημέρα τη σημερινή, παρά το γεγονός - όπως τόνισε - ότι κάποιοι μέχρι το Σάββατο «τρομοκρατούσαν» λέγοντας ότι αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ με 2 και 3 μονάδες διαφορά «θα είχαμε λοιμούς, σεισμούς και καταποντισμούς».

«Κερδίσαμε με τέσσερις αλλά είναι μια πολύ ωραία μέρα και ελπίζω και οι επόμενες να είναι ωραίες ημέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

«Η έκφραση της λαϊκής ετυμηγορίας μπορεί να δώσει δυνατότητες για μια ισχυρότερη θέση (της Ελλάδας) στην Ευρώπη» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας και υποστήριξε ότι «ήταν μια σημαντική καταγραφή, ιστορική - θα έλεγα - για την Αριστερά, αλλά και μια σημαντική ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό» συμπλήρωσε.

Στις Βρυξέλλες την Τρίτη, στον Παπούλια την Πέμπτη ο Σαμαράς

Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί την Τρίτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να συμμετάσχει στο δείπνο εργασίας αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων και στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, μαζί με τον Αντώνης Σαμαρά στις Βρυξέλλες θα ταξιδέψει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Την Πέμπτη (29 Μαΐου), στις 13.00 μετά το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Κατόπιν θα συναντήσει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο (18.00).
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.