Δύο πολύ καλές συζητήσεις με δύο σημαντικούς καλεσμένους είχε  ο ακτιβιστής στο Κυριακάτικο μαγκαζίνο του radio-activistis.  Δύο καλεσμένους με ξεκάθαρες πολιτικές απόψεις και υποψήφιους στον Δήμο Θερμαϊκού. Την κα Ντίνα Μώραλη, υποψήφια Δήμαρχο με την Λαϊκή Συσπείρωση και τον Θοδωρή Ζδούκο, γιατρό, από τα ιδρυτικά μέλη του Κοινωνικού Ιατρείου Θεσσαλονίκης και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με την Συμπολιτεία Αλληλεγγύης και Ανατροπής.

Με την υποψήφια της Λαϊκής Συσπείρωσης κουβεντιάσαμε το μεγάλο πρόβλημα της παιδείας (σχολική στέγη κυρίως) με αφορμή το υπόμνημα των επτά συλλόγων των Ν. Επιβατών που το αναλύει ανάγλυφα για το ΔΔ του Μπαξέ. Τι μας είπε για τις παλαιοκομματικές ψηφοθηρικές λογικές, για την θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης σχετικά με το δημοψήφισμα του νερού και την ιδιωτικοποίησή του που έγινε από την εποχή της εισαγωγή του στο Χρηματιστήριο, για την υποσχεσιολογία και τους προεκλογικούς εκβιασμούς και την τρομοκρατία, για τον Καλλικράτη και πως αποφεύγουν συγκεκριμένοι υποψήφιοι να πάρουν θέση και  για την αποχή που πρέπει να μειωθεί. Μας μετέφερε την εκτίμησή της πως το κριτήριο αυτών των δημοτικών εκλογών είναι περισσότερο πολιτικό από ποτέ και την  αισιοδοξία της πως θα καταδικαστούν μνημονιακές πολιτικές και υποψήφιοι που εμφορούνται από αυτές και προσπαθούν να το αποκρύψουν.
Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο της συζήτησης:



Ο κ. Θοδωρής Ζδούκος  περιέγραψε την σχεδιασμένη επίθεση της κυβέρνησης ενάντια στην υγεία και πρόνοια και έδωσε τις διαστάσεις του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε τοπικά με την κατάργηση του ΙΚΑ της Μηχανιώνας και της αποστελέχωσης του Κέντρου Υγείας Μηχανιώνας αλλά και των Ιατρείων Επανομής και Επιβατών που εντάσσονται στην προσπάθεια διάλυσης του συστήματος και της παράδοσης της υγείας σε ιδιωτικά συμφέροντα. Δεν απέφυγε να τονίσει πως αυτά αλλά και η γενικευμένη υποβάθμιση του τομέα της υγείας αποδεικνύει την βαρβαρότητα του κράτους που οδηγεί ακόμα και στον θάνατο τους πολίτες.
Εξέφρασε την βεβαιότητά του στην ελπίδα να ανατραπεί αυτή η πορεία με την επικράτηση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας όμως με έμφαση ότι χρειάζονται επιφυλάξεις και αμφισβήτηση ακόμα και σε μια κυβέρνησή του, αφού πίστη του είναι ότι όταν κανείς αναθέτει χωρίς έλεγχο τότε οι εξουσίες αναπαράγονται με αρνητικές συνέπειες για τον λαό. Και αναμένει πως το μήνυμα από μια επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσει παράγοντα και καταλύτη αλλαγών και στην ευρωπαϊκή αριστερά.
Αναμένει συγκρούσεις συμφερόντων και τοπικά (βλέπε καθαριότητα, νερό κλπ). Ποια είναι η  άποψή του για την ύφεση της διεκδικητικότας  των κινήματος ("κοιλιά") και ποια είναι η επόμενη μέρα των δράσεων αλληλεγγύης στον Δήμο Θερμαϊκού με μια διοίκηση διαφορετική και αντίθετη από τις ΝΔΣΟΚ υποταγμένες παρατάξεις.

Ακούστε την συνέντευξη του Θοδωρή Ζδούκου:



ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.