της Χρύσας Βουγιουκλή

Από τους βασικούς εισηγητές για τη δημιουργία των Ταγμάτων Ασφαλείας ήταν οι στρατηγοί Στυλιανός Γονατάς και Θεόδωρος Δ. Πάγκαλος (παππούς του σημερινού πρώην υπουργού και αντιπροέδρου) οι οποίοι ανέθεσαν στον Ιωάννη Βουλπιώτη (γαμπρός του C.F von Siemens ,ο οποίος πεθερός του, τον είχε στείλει το 1930 στην Ελλάδα ως εκπρόσωπο της Siemens kai Telefunken) να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις των Γερμανών γι αυτό το θέμα μέσω της προσωπικής φιλίας που διατηρούσε με τον πρώην στρατιωτικό ακόλουθο της Γερμανίας στην Αθήνα Κρίστιαν φον Κλεμ.
Εκείνος ενημέρωσε τον αρχηγό των Ες-Ες της Ελλάδας και παίρνοντας τη σύμφωνη γνώμη του, ενημέρωσαν τον Ιωάννη Ράλλη (πατέρας του Γεωργίου Ράλλη που διετέλεσε πρωθυπουργός) που είχε αναλάβει πρωθυπουργός. Μετά την Απελευθέρωση, όσοι γερμανοτσολιάδες δεν είχαν αμνηστευθεί κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου κατηγορήθηκαν για δοσιλογισμό.
Μια μοναδική και άγνωστη φωτογραφία.
Ο Ιωάννης Ράλλης ενθαρρύνει μικτό απόσπασμα από αξιωματικούς
της Ειδικής Ασφάλειας, αστυφύλακες και Ταγματασφαλήτες ...
Ο Ιωάννης Ράλλης όπως και ο Θεόδωρος Πάγκαλος που θεωρήθηκαν πρωτεργάτες δικάστηκαν από τα δικαστήρια των δωσιλόγων αλλά αθωώθηκαν, ωστόσο ο Ι. Ράλλης καταδικάστηκε σε ισόβια για εσχάτη προδοσία και πέθανε στη φυλακή. Παραδόξως οι πραγματικοί εμπνευστές, εισηγητές και εν τέλει ηθικοί αυτουργοί της δημιουργίας των Ταγμάτων Ασφαλείας, είτε δεν λογοδότησαν είτε έτυχαν ευνοϊκής μεταχείρισης από τη δικαιοσύνη.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.