Ισόβια δεσμά και πρόσκαιρες ποινές σε τέσσερις Αλβανούς για το κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης
του Μάρκου Γεωργίου
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης επέβαλε ισόβια δεσμά και πρόσκαιρες ποινές σε τέσσερις Αλβανούς, στη μεγάλη υπόθεση με το κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών που δρούσε με τη συνεργασία αστυνομικών. Ποινές κάθειρξης που κυμαίνονται από 6 έως 15 χρόνια σε 28 κατηγορούμενους και φυλακίσεις από 2 έως 5 χρόνια στους υπόλοιπους καταδικασθέντες. Από τους συνολικά 68 κατηγορούμενους αθωώθηκαν οι τέσσερις.

Το δικαστήριο αθώωσε τον πρώην διοικητή του τμήματος Πλατείας Δημοκρατίας και καταδίκασε 7 από τους κατηγορούμενους αστυνομικούς, με κάθειρξη 8 ετών για τον πρώην διοικητή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου και τον αστυνομικό του Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης. Ακόμη επέβαλε ποινές φυλάκισης από 3 έως 5 χρόνια στους υπόλοιπους πέντε κατηγορούμενους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, Γιαννιτσών και Θεσσαλονίκης. Η έφεση όλων είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στις 2 Ιανουαρίου 2013, η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε ευρεία αστυνομική επιχείρηση συλλαμβάνοντας συνολικά 33 άτομα ανάμεσα τους και τρεις αστυνομικούς που φέρονται ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και κρίθηκαν προφυλακιστέοι, μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια. Για την ίδια υπόθεση κατηγορήθηκαν και οι άλλοι πέντε αστυνομικοί για τα αδικήματα της συνέργειας, της δωροδοκίας κ.α. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι επικεφαλής του κυκλώματος έκλειναν συμφωνίες με τους αστυνομικούς για τις πληροφορίες που τους παρείχαν γιa άλλα άτομα που έκαναν διακίνηση, αποκομίζοντας χρήματα ή ποσότητες ναρκωτικών.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.