Των Δ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ & Σ. ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ
Τώρα που ο μετεκλογικός «θόρυβος» για τις ευρωεκλογές έχει κοπάσει και η αυλαία έχει πέσει, είναι πιο κατάλληλος, ίσως, ο χρόνος να ανοίξουμε και ένα θέμα που μοιάζει προσωπικό αλλά δεν είναι. Κάθε άλλο μάλιστα!
Το κατά τ’ άλλα θετικό ευρωεκλογικό αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφει και μια μεγάλη απώλεια. Θα λέγαμε, μάλιστα, πολύ μεγαλύτερη απ’ όσο έχουμε συνειδητοποιήσει και οι πλέον «ψιλιασμένοι».
Αναφέρομαι στην μη επανεκλογή του Ν. Χουντή στην Ευρωβουλή.
Και εδώ δεν μιλάμε μόνο για μια απώλεια για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αναφερόμαστε κυρίως για μια μεγάλη απώλεια για όλη την Αριστερά. Για μια μεγάλη απώλεια κυρίως για τον τόπο και το λαό σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο. Αλλά και για μια απώλεια στον αγώνα, από το ρόλο του Ευρωβουλευτή, για μια άλλη Ευρώπη, ενάντια στα σημερινά κυρίαρχα ευρωενωσιακά κατεστημένα, που σέρνουν την Ευρώπη από το κακό στο χειρότερο.
Όσοι έχουμε παρακολουθήσει το έργο του Ν. Χουντή στην Ευρωβουλή αλλά και τη δράση του ως ευρωβουλευτή εκτός Ευρωβουλής στη χώρα μας και στην Ευρώπη, υποκλινόμαστε με απέραντο σεβασμό στη δημιουργική και αγωνιστική του προσπάθεια.
Ο Ν. Χουντής και ο ρόλος του δεν είναι καταξιωμένος μόνο στο χώρο της Αριστεράς αλλά τύγχανε πολύ ευρύτερης αναγνώρισης από κόσμο πέρα από ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές.
Δεν είναι καθόλου λίγοι όλοι όσοι πέραν της Αριστεράς αναγνώριζαν στο πρόσωπο του Ν. Χουντή έναν από τους καλύτερους, αν όχι τον καλύτερο, ευρωβουλευτή της χώρας μας στην περασμένη περίοδο.
Όσοι/ες θέλουν να αποκτήσουν μια συνοπτική ιδέα των ευρωβουλευτικών του πεπραγμένων μπορούν να πατήσουν ΕΔΩ για ένα σύντομο απολογισμό του έργου του.
Αυτός ο απολογισμός αναδεικνύει στο πρόσωπο του Ν. Χουντή ένα πραγματικό αγωνιστή της Αριστεράς που διακρίνεται για τη σεμνότητά του, την απαράμιλλη ευγένειά του, την άριστη τεκμηρίωση των λεγομένων και των παρεμβάσεων του, την άφθαστη εργατικότητα του, την ταξική αδιαλλαξία του και βεβαίως τη μαχητικότητα και την αποφασιστικότητα του.
Γιατί δεν εξελέγη, λοιπόν, ο Ν. Χουντής;
Ασφαλώς το προσωπικό του ερωτήματος, ίσως, να ξενίζει.
Δεν τίθεται, όμως, προσωπικά το ερώτημα, ούτε σε αντιπαράθεση με όσους εκλέχτηκαν από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ή όσους/ες θα μπορούσαν πανάξια να εκλεγούν.
Το ερώτημα είναι άκρως πολιτικό, διότι πολιτικός ήταν ο ρόλος του Ν. Χουντή και πολιτική, με ιδιαίτερα ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά, υπήρξε η παρέμβαση και η δράση του.
Ασφαλώς σε αυτό το σημείωμα δεν είναι εύκολο και δυνατό να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα που μας το θέτουν χιλιάδες φίλοι/ες και σύντροφοι/ες σε όλη την Ελλάδα.
Είναι βέβαιον ότι έφταιξαν πολλοί και πολλά και η συζήτηση αυτή είναι δύσκολη και αρκετά σύνθετη.
Ευθύνες, όμως, υπάρχουν και στο κόμμα, στον ΣΥΡΙΖΑ, που θα μπορούσε να πράξει πολύ περισσότερα και να μην κάνει άλλα που δεν έπρεπε και τα οποία στοίχισαν σε σημαντικό βαθμό την απώλεια του Ν. Χουντή από την ευρωβουλή.
Και αυτές οι ευθύνες πρέπει να μην κρυφτούν κάτω από το χαλί ή και να αποδοθούν εύκολα στους «ψηφοφόρους», ούτε να χαθούν πίσω από τη σιωπή για να μη θιγούν κακώς κείμενα.
Αντίθετα, πρέπει να συζητηθούν καθαρά και να βγουν συμπεράσματα. Πολύτιμα συμπεράσματα για ένα Κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς και πρώτα απ’ όλα για το μέλλον του.
Ο Ν. Χουντής δεν «μειώθηκε» με τη μη εκλογή του. Ούτε «μειώθηκαν» οι ιδιαίτερες ριζοσπαστικές απόψεις του για τις εξελίξεις στη χώρα μας αλλά και για την ευρωζώνη και την ΕΕ.
Αυτές οι απόψεις του, αντίθετα, ισχυροποιούνται στη ζωή από τις όλο και πιο τραγικές εξελίξεις και κερδίζουν έδαφος στην Αριστερά και στην κοινωνία.
Ο Ν. Χουντής είναι ένα ιστορικό ιδρυτικό ηγετικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με ανεκτίμητη προσφορά, της οποίας η συνέχεια, από οποιαδήποτε θέση, θα είναι ακόμα πιο λαμπρή, πιο πετυχημένη και με μεγαλύτερη αφοσίωση στο κίνημα και τις προοδευτικές σοσιαλιστικές αρχές και αξίες μας.
Νίκο Χουντή, συνεχίζουμε πιο δυνατοί και πιο αποφασισμένοι!

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.