της Αριστέας - Ντίνας Διβανή

Ήξερα ότι στην πολιτική υπάρχει η συκοφαντία, η λασπολογία, χτυπήματα πάνω από την ζώνη και κάτω από την ζώνη.....αλλά πάντα έλεγα ότι γίνεται σε μεγάλα αστικά κέντρα, όχι σε δήμους μικρούς.....δυστυχώς τα πράγματα είναι εκτός ελέγχου ποια, μάλλον στα πιο μικρά μέρη γίνονται τα χειρότερα.
Είπα και εγώ, τώρα που μπήκα σε αυτό που λέγεται δημοσιογραφία να αρχίσω να μάθω κάποια πράγματα για τον Δήμο στον οποίο διαμένω. Άρχισα να μιλάω με δημοτικούς συμβούλους, που είναι στην τωρινή διοίκηση και να φτάσω μέχρι και τον Δήμαρχο.
Όντως ο Δήμαρχος με δέχτηκε να με δει και να με ενημερώσει,για το τι έργα έχουν γίνει, τι έργα συνεχίζονται να γίνονται και τι προλαβαίνει να κάνει μέχρι την λήξη της θητείας του.
Σιγά μην έμαθα μόνο αυτά !!
Θαύμασα κυριολεκτικά το μεγαλείο που κρύβεται !!!
Το θέμα είναι ότι ο Δήμαρχος δεν μου τα έλεγε προφορικώς μου έδειχνε και τα έγγραφα....κυριολεκτικά το σαγόνι μου έφτασε πάτωμα και δεν ήξερα πως να το μαζέψω από κάτω.
Καθημερινή τρέλα !!! Αν μπορώ να το παρομοιάσω:"Οι εχθροί δεν είναι οι εξωτερικοί παράγοντες π.χ. πολίτες που δεν ξέρουν τι γίνεται κυριολεκτικά και τι παιχνίδια παίζονται, για να μην πω ότι δεν ρωτάνε για να ενημερωθούν και είμαστε του δεν βαριέσαι, είναι και οι εσωτερικοί εχθροί π.χ. δημοτικοί σύμβουλοι γιατί, την είδαν κάπως αλλιώς ή είναι υποχείρια κάποιων άλλων, χωρίς καμιά δική τους πρωτοβουλία "άβουλα όντα που τα πάνε σε σφαγή" και από την Αντιπολίτευση που διαμαρτύρεται μόνο για να διαμαρτύρεται ώστε να κάνει εντύπωση και στο τέλος, πάει τον Δήμαρχο στα δικαστήρια και πριν γίνει η δίκη αποσύρει την μήνυση.
Στο τέλος ο Δήμαρχος για τον κόσμο είναι ο χειρότερος, είναι αυτός που βάζει στην τσέπη του μαύρα λεφτά, είναι αυτός υπεύθυνος για όλα τα στραβά του Δήμου του.
Μιλήσαμε αρκετά και μου έδειξε αρκετά, από Σεπτέμβριο θα μπορώ να βλέπω στα μάτια τον κ.Γιάννη Μαυρομάτη, τον ήδη εκλεγμένο Δήμαρχο του Δήμου Θερμαϊκού.
Τα θέματα που ανοίξαμε τα εξής: 1) Για την καθαριότητα 2) Για τις καταγγελίες όσο αφορά τις δημοπρασίες έργων (στημένα παιχνίδια) εναντίον του 3) Τσαρδάκια - Μηχανιώνας 4) Αποχέτευση 5) Προσλήψεις προσωπικού, όπου σήμερα ΔΕΝ γίνονται πλέον και κάποιος άλλος υπόσχεται ότι θα διορίσει...... 6) Αποχέτευση 7) Κοιμητήρια 8) Απειλές που δέχτηκε προς την οικογένεια του. κ.α.
Έχω ένα έγγραφο στα χέρια μου από τον τωρινό Δήμαρχο κ. Γιάννη Αλεξανδρή, που για άλλους μπορεί να είναι γνωστό και για άλλους να υπάρχει επιλεκτική μνήμη.
Νομίζω ότι με αυτό το έγγραφο μπορεί να μας δείξει το ποιόν ενός ανθρώπου, έτσι ώστε να μην παραμείνουμε μόνο στα λεγόμενα του.
Το έγγραφο αφορά για μια δημοσίευση που έγινε στο "ΘΕΡΜΑΙΚΟ",( μηνών Απριλίου - Μαϊου 2012) πίσω από την οποία είναι ο κ.Γιάννης Μαυρομάτης που συκοφαντεί εν μέσου του κ. Θεόδωρο Τσέκου, τον ίδιο με άπειρα κοσμητικά επίθετα και που κατά λάθος φτάνουν και στα χέρια του παιδιού του, εννοώ του Δημάρχου. Αναγκάζει το παιδί να πάει να στήσει τον πατέρα του στα δυο μέτρα και να τον ρωτάει αν αυτά που λέει ο κ.Μαυρομάτης είναι αλήθεια. Ο κ. Αλεξανδρής κάνει μήνυση στον κ. Μαυρομάτη να αποδείξει ότι τελικώς δεν είναι "ελέφαντας" και ότι δεν ευσταθούν, η υπόθεση εκδικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης την δικάσιμο της 05-11-2013 και το φύλλο της εφημερίδας αποτελεί το κατηγορητήριο υπ΄ αριθ. 408/2013. Φυσικά η δίκη δεν έγινε ποτέ διότι ο κ. Μαυρομάτης υπέγραψε Δήλωση που λέει τα εξής:"Τέθηκε από πλάνη και δημοσιογραφική απειρία, ουδέποτε είχα την πρόθεση ή την διάθεση να θίξω ή να προσβάλλω καθ΄οιονδήποτε τρόπο την τιμή ή την υπόληψη και την προσωπικότητα του κ.Αλεξανδρή και κανενός δημοτικού συμβούλου, όλων καθ΄όλα αξιοσέβαστων ατόμων της τοπικής κοινωνίας. Στο μέτρο που κάτι τέτοιο συνέβη ζητώ ειλικρινά συγγνώμη.
Εξάλλου στην πέραν των 25 ετών παρουσία μου στα κοινά της τοπικής αυτοδιοίκησης ουδέποτε προσέβαλα καθ΄οιονδήποτε τρόπο οποιονδήποτε πολιτικό μου αντίπαλο. Αναλαμβάνω να δημοσιεύσω την παρούσα δήλωση στην ίδια εφημερίδα εντός δυο μηνών με τρόπο και τυπογραφικά στοιχεία όμοια του επίμαχου δημοσιεύματος"
Να σημειώσουμε ότι ο κ.Αλεξανδρής θα μπορούσε να συνεχίσει την μήνυση κανονικά και να ζητάει ηθική και ψυχολογική βλάβη του ιδίου πρώτα, αλλά και της οικογένειας του. Δεν το έκανε και προς τιμήν του.
Το θέμα είναι ότι δεν έχει σταματήσει να λασπολογεί, να συκοφαντεί μέχρι και σήμερα ή να βάζει εμπόδια ώστε να μην γίνουν έργα στο Δήμο Θερμαϊκού.
Ίσως να θέλει να τα κάνει με το δικό του όνομα,αλλά ξεχνάει ότι τα έργα που γίνονται σε καθορισμένες ημερομηνίες και δεν είναι όποτε θέλω εγώ.
Μετά θα έχει πάλι το πάτημα να λέει:" Ο πρώην Δήμαρχος φταίει διότι δεν τηρούσε χρονοδιάγραμμα" και όχι ότι ο κύριος υπεύθυνος είμαι εγώ, διότι δεν πήγαινα σε Δημοτικά Συμβούλια και έβρισκα ένα σωρό δικαιολογίες.
Και ρωτάω τώρα εγώ:1) Γιατί δεν έκανε έλεγχο το άρθρο το οποίο ανέβασε ο εν λόγο κύριος και το άφησε;(τυχαία;) 2) Γιατί δημοσίευσε την δήλωση την οποία υπέγραψε στις πίσω σελίδες της εφημερίδας;... μήπως για να μην το διαβάσουν πολλοί και να παραμείνει το θέμα στα μικρά γράμματα; 3) Γιατί αγαπάει τόσο τις μηνύσεις και συνεχίζει να κάνει σε δημοτικούς συμβούλους που στο τέλος δεν φτάνει ποτέ να εκδικαστεί η υπόθεση; 4) Διαφήμιση της εφημερίδας του έκανε και είπε να πω και μια ίντριγκα για να με διαβάσουν περισσότεροι;
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Αυτά γίνονται στον τόπο μου, στον τόπο σου και γενικά στον τόπο μας.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.