του ακτιβιστή

Δεν δέχτηκαν οι κάτοικοι τις προτάσεις που έκανε  ο κ. Μαυρομάτης για  έναρξη δικαστικού αγώνα προκειμένου να ανασχεθούν οι οφειλές που έστειλε η διοίκηση Αλεξανδρή για την είσπραξη του 10%. Σχεδόν ομόφωνη είναι η απαίτηση των δημοτών να σταματήσει η διαδικασία είσπραξη τουλάχιστον με προσωρινό πάγωμα και παραίνεση να παρθεί πολιτική απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο που θα παγώσει την είσπραξη. 

Τουλάχιστον αμφίβολης έκβασης θα μπορούσε να χαρακτηρίσει ένας φίλος του νέου Δημάρχου την σημερινή προσπάθειά του να δείξει πως μπορεί να "δώσει" λύση στο οξυμένο πρόβλημα για τους κατοίκους του πρώην Δήμου Θερμαϊκού, της βεβαίωσης οφειλών του 10% (προκαταβολής) της εισφοράς σε χρήμα για την ένταξη των ιδιοκτησιών τους στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο.
Κι αυτό γιατί ενώ ήταν μια εκδήλωση που σαφώς είχε καλεσθεί από τον ίδιο και είχε την ισχυρή παρουσία όλων σχεδόν των νεοεκλεγμένων συμβούλων του (από τον Θερμαϊκό) και προφανώς σκοπό είχε να αναχαιτίσει και στρογγυλέψει τις αντιδράσεις των κατοίκων, που βλέπουν τα μαύρα φίδια των χρεών που δεν μπορούν να καλύψουν για ένα έργο που δεν πρόκειται να γίνει, δεν κατάφερε να επιτύχει τον στόχο του.
Είναι γεγονός ότι ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος  δεν δημιούργησε το πρόβλημα και αντιπολιτεύτηκε την διοίκηση για το κόστος ανά τετραγωνικό μέτρο (81€) αλλά ούτε πριν, ούτε φυσικά και σήμερα έθεσε ζήτημα σταματήματος του ΓΠΣ. 
Σήμερα επιχείρησε να πείσει πως βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων με εισηγητή τον σύμβουλό του κ. Τζένο που πρότεινε  - αυτό που είχε συμβουλεύσει και ο κ. Μαυρομάτης σε όσους ζήτησαν την γνώμη του -  την κατάθεση προσφυγών στα δικαστήρια. Μια διαδικασία που θα επιβαρύνει επιπλέον τους πολίτες χωρίς προοπτική κατάργησης της οφειλής (στην καλύτερη περίπτωση θα υπάρξει μια ελάχιστη μείωση της τιμής μονάδος) που θα αναγκαστούν να καταβάλλουν το 20% της οφειλής συν τα δικαστικά έξοδα.
Στη σημερινή διαδικασία μετά από πιέσεις που άσκησε η συντριπτική πλειονότητα των παρεβρισκομένων δημοτών ο νέος Δήμαρχος έδωσε την εντύπωση πως μετέβαλλε τακτική. Και ενώ στην αρχή έψεξε τους πολίτες πως δεν κατέθεσαν ενστάσεις και προσφυγές και είχε αρχικά σαφή θέση για ομαδική κατάθεση προσφυγών (δηλώνοντας την συμπαράσταση του ίδιου στην εκδίκασή τους στην αίθουσα) στο τέλος κατέληξε στην διαβεβαίωση πως θα στηρίξει την αναστολή της είσπραξης των οφειλών του 10 % αν το θέσει η πλειοψηφία (διοίκηση Αλεξανδρή).


Μελανό σημείο της σημερινής συγκέντρωσης είναι η αδικαιολόγητη και καταδικαστέα από τους παρισταμένους κατηγορία του κ. Τζένου προς τον γράφοντα πως προβοκάρισε την διαδικασία.
Ειλικρινά λύπη δημιουργεί το συμβάν που δείχνει να τριτώνει τα φαινόμενα έκφρασης αλαζονείας των στελεχών του νέου Δημάρχου. Να που μετά τις περιπτώσεις Καριώτη και Φεστερίδη προστέθηκε και ο κατακριτέος και αδικαιολόγητος χαρακτηρισμός του συμβούλου του κ. Μαυρομάτη προς κάτοικο και μπλόγκερ. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχουμε μια αλαζονική νέα διοίκηση  με ανάλογες συμπεριφορές των στελεχών της.
Επίσης ελπίζουμε να μην κοπιάρει ο νέος δήμαρχος την αγαπημένη λέξη του προηγούμενου,  αποκαλώντας λαϊκιστές  όλους όσοι τυχαίνει να έχουν διαφορετική άποψη από την δική του, έκφραση που δεν απέφυγε τουλάχιστον χθες.

Ακούστε ηχητικά αποσπάσματα από την χθεσινή συγκέντρωση, που έγινε στο δημοτικό σχολείο της Αγίας Τριάδας:

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.