Μπορεί να γνωρίζουμε όλοι το πιο διάσημο φωτογραφικό φιλί, «το φιλί του ναύτη (1945)» του Alfred Eisenstaedt, μπορεί να είδαμε την κορυφαία φωτογραφία «Φιλί μπροστά στο δημαρχείο», το 1950 του Robert Doisneau και όλοι να έχουμε θαυμάσει το φιλί του ζευγαριού Σκάρλετ Ο' Χάρα (Βίβιαν Λι) - Ρετ Μπάτλερ (Κλαρκ Γκέιμπλ) στην επική ταινία «Όσα παίρνει ο άνεμος» 1939.

Υπάρχουν όμως και δεκάδες άλλα ερωτικά φιλιά, τόσο των διάσημων κινηματογραφικών ζευγαριών, όσο και των ανώνυμων της καθημερινότητάς μας, απαθανατισμένα από αξιόλογους φωτογράφους, που αξίζει να δούμε .
Εμείς στη Φωτογραφική Εγκυκλοπαίδεια ψάξαμε εξονυχιστικά και σας παρουσιάζουμε το ερωτικό φιλί του σινεμά και της καθημερινότητας, το επώνυμο και το ανώνυμο, το φιλί που έμεινε στην ιστορία για το πάθος και τον ερωτισμό του:

Το ορμητικό φιλί στο κύμα της ακρογιαλιάς, των Burt Lancaster και Deborah Kerr στην ταινία FROM HERE TO ETERNITY (1953) αλλά και το φλογερό φιλί των Ηumphrey Bogart και Ingrid Bergman στην ταινία "Casablanca." (1942)
Το ηδονικό φιλί των Marcello Mastroianni και Anita Ekberg στην ταινία La Dolce Vita (1960) αλλά και το τρυφερό φιλί των Ali MacGraw - Ryan O'Neal στη δραματική ταινία Love story (1970).
Αναζητήσαμε και σας αφιερώνουμε το ερωτικό φιλί όπως το είδαν με το φωτογραφικό τους φακό διάσημοι καλλιτέχνες:
Στο παγκάκι της πόλης και του πάρκου, οι Mario De Biasi, Gianni Berengo Gardin, Kohei Yοshiyuki, Ziaul Kareem κ.α.
Στα καφέ και μπαράκια, οι Harry Benson (Berlin Kiss, 1996), Bill Brandt, Brassaï, Carl-Heinz Hargesheimer κ.α.
Στο θέατρο, ο Arthur Fellig ( Weegee ),
Στο σταθμό των τραίνων, οι Ernst Haas (The Kiss, 1958), Alfred Eisenstaedt (1943),
Στο Λούνα Παρκ, οι Ralph Crane, Βrassaϊ,
Στο αυτοκίνητο, οι Jerry Schatzberg (1960), Bruce Davidson (1959),
Στην κουζίνα, ο Willy Ronis (Kissing in kitchen) και ουκ έσται τέλος!
Δεκάδες όμορφα, παθιασμένα, γλυκά, ηδονικά, ρομαντικά, φευγαλέα, βιαστικά, ερωτικά φιλιά στο στόμα (John Travolta to kiss Olivia Newton from Brad Elterman, 1978), στο λαιμό (Bruce Weber) στο ημίγυμνο σώμα (Paolo Roversi), όχι μόνο φιλιά ετερόφυλα αλλά και φιλιά μεταξύ τόσο γυναικών (Madonna - Britney Spears, Χέλμαν Νιούτον κ.α) όσο και ανδρών (Bruce Weber)
Το ερωτικό φιλί βρίσκεται παντού και για πάντα.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.775500655814713.1073741886.520361997995248&type=1
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.