Την «πάτησες» με τον ιό στο Facebook; Τι πρέπει να κάνεις!

Πώς θα «καθαρίσεις» αν έπεσες στην παγίδα των ημερών
Την «πάτησες» με τον ιό στο Facebook; Τι πρέπει να κάνεις!

Προσπάθειες να απομονώσουν και να καταστρέψουν τον ιό Koobface , ο οποίος «χτυπάει» τις τελευταίες ημέρες στο Facebook κάνουν οι εταιρείες ασφαλείας. Το star.gr σου παρουσιάζει πώς να προφυλαχτείς από τον ιό, αλλά και τι να κάνεις σε περίπτωση που την «πάτησες»!
Όπως σε έχουμε ήδη ενημερώσει, ο Koobface σε καλεί να πατήσεις ένα link που (υποτίθεται) προέρχεται από κάποιον φίλο σου.
Πώς να προφυλαχθείς
Αν λάβεις μήνυμα με το κακόβουλο link, διέγραψέ το αμέσως! Αν το ανοίξεις, ο υπολογιστής σου θα μολυνθεί με τον ιό.
Καλό είναι να αποσυνδεθείς από τον λογαριασμό σου και να αλλάξεις άμεσα το password.
Την «πάτησες»; Ιδού η λύση!
Αν έχεις πατήσει το link και μολύνθηκες από τον ιό, πρέπει να τον διαγράψεις από τις εφαρμογές σου.
Για να το κάνεις, πάτησε το γρανάζι (πάνω δεξιά στη σελίδα του Facebook), επέλεξε Privacy Settings (ρυθμίσεις ασφαλείας) > Apps και πάτα «X» σε όποια εφαρμογή δεν σου φαίνεται γνωστή ή δεν χρησιμοποιείς.
Όπως τονίζουν οι εδικοί ασφαλείας, καλό είναι να αλλάξεις password και να «τρέξεις» ένα antivirus στον υπολογιστή, προκειμένου να ελέγξεις αν έχει μολυνθεί από κάποιο αρχείο.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.Back To Top