Όπως λέει η μελέτη, στη συγκεκριμένη δράση (δράση Α.3 - ανάπτυξη σχεδίου αποκατάστασης της λιμνοθάλασσας της Επανομής), θα γίνουν οι παρακάτω επεμβάσεις :
1α) Δημιουργία ζώνης ποώδους βλάστησης πλάτους 9,5m
2α) Δημιουργία υδατοσυλλογής Ε=2.000m2 με βάθος εκσκαφής h<1 b="" m="">
2β) Δημιουργία τριών νέων διωρύγων μήκους L=60m, L=50m και L=16m (ΣL<1000m b="">
2δ) Καθαρισμός καναλιών από βλάστηση, φερτά υλικά, σπασμένα κλαδιά και απορρίμματα
2ε) Διαμόρφωση πρανών δυο καναλιών και μιας υδατοσυλλογής
3α) Κατασκευή τριών τεχνητών νησίδων 1000m2, 500m2 και 200m2
3β) Δημιουργία πλημμυρισμού εδαφών Ε=500m2 (E<10 o:p="">
Τα έργα αυτά θα φέρουν τη μεγαλύτερη «αναστάτωση» στην υπάρχουσα χλωρίδα και πανίδα και ελπίζω οι βλάβες που θα δημιουργηθούν, να μην είναι μόνιμες και μη αναστρέψιμες.

οι φωτογραφίες είναι του Giorgos Opoulos

Έγραφε πέρσι ο Φώτης Στάθης : «Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εμπιστευτεί την υλοποίηση αυτού του προγράμματος στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, δηλαδή στην ίδια διοίκηση που κατέστρεψε τη Λίμνη Κορώνια και είναι υπόλογη γι’ αυτό στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια…»
Και έκανε αυτόν τον παραλληλισμό, γιατί μετά την ανακοίνωση της μελέτης του έργου, τα μέλη της τοπικής κοινωνίας που ξέρουν καλά την περιοχή αλλά και μέλη της επιστημονικής κοινότητας (όπως η Ορνιθολογική), εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι τα έργα αυτά, αντίθετα με τον σκοπό τους, που είναι η αποκατάσταση της λειτουργίας του υγρότοπου, είναι επικίνδυνα για το μέλλον της φυσικής περιοχής.
Ας ελπίζουμε να μη δικαιωθούμε...
-----------------------------------------------------------------------------------------


Υ.Γ. η Δράση Α6 - Σχέδιο διαχείρισης επισκεπτών, στα Έργα ερμηνείας περιβάλλοντος και διαχείρισης επισκεπτών, προέβλεπε στις υποδομές μεταξύ άλλων:
3 Θέσεις Θέας, 2 Επίγεια Ξύλινα Παρατηρητήρια και...
Εμπόδια (στήλοι) αποτροπής διέλευσης οχημάτων!!!!

ΕΜΠΟΔΙΑ με ΣΤΥΛΟΥΣ κι ΟΧΙ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ με μπετά….

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.