Το δελτίο τύπου για την σημερινή ορκομωσία του Δημοτικού Συμβουλίου το ανεβάσαμε νωρίς το μεσημέρι και μάλιστα μας έκανε εντύπωση η ταχύτητα με την οποία μας εστάλη (καμία σχέση με τα δελτία τύπου της διοίκησης Αλεξανδρή που τα λαμβάναμε μέρες μετά από το γεγονός). Επειδή δεν παρέστημεν στην τελετή συνοδεύσαμε τη δημοσίευση με φωτογραφίες που άλλοι μπλόγκερς ανάρτησαν στο φατσοβιβλίο. Ανάμεσα σ' αυτές συμπεριλάβαμε τους κκ. Αλεξανδρή, Κουζινόπουλο και Τσαμασλή, οι οποίοι  παρέστησαν, απηύθυναν χαιρετισμό και ορκίστηκαν.

Να που με άρθρο του, λίγες ώρες μετά,  ο κ. Κουζινόπουλος, επικεφαλής της "Συμπολιτείας Θερμαϊκού" δίνει μια άλλη διάσταση στη σημερινή τελετή, αφού με βάση τα γραφόμενά του επιχειρήθηκε να "εξαφανιστεί" - ή τουλάχιστον να υποβαθμιστεί - η αντιπολίτευση.

Ας δούμε τη συγκεκριμένη ανάρτηση για το σημερινό γεγονός και το δελτίο τύπου που ακολούθησε (ΕΔΩ):


Άθλος: "Εξαφάνισαν" την αντιπολίτευση από την τελετή ορκωμοσίας!
Κακή αρχή, έκανε η διοίκηση Μαυρομάτη, λίγο μετά την ορκωμοσία της, καθώς στο δελτίο τύπου που εκδόθηκε ύστερα από την εκδήλωση στην αίθουσα του ξενοδοχείου SunBeach, στην Αγία Τριάδα, κατά την οποία ορκίστηκαν ο νέος δήμαρχος, το νέο 33μελές δημοτικό συμβούλιο και οι 40 τοπικοί σύμβουλοι από τις οκτώ δημοτικές και τοπικές κοινότητες του δήμου Θερμαϊκού, «εξαφανίστηκαν» ως δια μαγείας οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

                                     Ο κ.Μαυρομάτης ενώ υπογράφει στο πρακτικό ορκωμοσίας

Παρά τις διαβεβαιώσεις του νεοεκλεγμένου δημάρχου στην ομιλία του, ότι θα ασκήσει μία «δημοκρατική ενωτική διοίκηση», και ότι θα αντιμετωπίζει «ισότιμα όλους τους πολίτες χωρίς διαχωρισμούς», εντούτοις το σχετικό με την ορκωμοσία δελτίο τύπου, αναφέρεται μόνο στην μακροσκελή ομιλία του κ.Γιάννη Μαυρομάτη. Αντιθέτως, δεν υπάρχει ούτε μία λέξη για τους χαιρετισμούς που απηύθυναν οι επικεφαλής των άλλων δημοτικών παρατάξεων, ενώ παραλήφθηκαν ακόμη και τα ονόματά τους, ωσάν να μην παραβρίσκονταν, λες και είχαν γίνει αόρατοι!.
                               Από το χαιρετισμό του επικεφαλής της "Συμπολιτείας" Σπ.Κουζινόπουλου

Κι όμως, λίγο μετά την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, που τελέστηκε από τον μητροπολίτη Κασσανδρείας κ. Νικόδημο, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιώργος Τσαμασλής, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Σπύρος Κουζινόπουλος και η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Ντίνα Μώραλη, είχαν δηλώσει ότι θα βοηθήσουν το έργο του δήμου Θερμαϊκού, με τα τόσα τεράστια προβλήματα, ενώ είχαν ευχηθεί «Καλή Επιτυχία» στο νέο δήμαρχο που αναλαμβάνει από 1ης Σεπτεμβρίου.
«Είχαμε δηλώσει ακόμη από τη νύχτα των εκλογών, όταν διαμορφώθηκαν τα εκλογικά αποτελέσματα, ότι η παράταξή μας, η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», θα ασκήσει δημιουργική αντιπολίτευση, βοηθώντας στην υλοποίηση όλων των θετικών που θα λαμβάνονται στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά θα είναι κάθετα αντίθετη με οτιδήποτε βλάπτει τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών» είχε πει στην ομιλία του ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας».
                             Ούτε καν αναφορά στο όνομα του απερχόμενου δημάρχου κ.Ι.Αλεξανδρή

Απρέπεια με τον απερχόμενο δήμαρχο
Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν υπάρχει επίσης η παραμικρή αναφορά ούτε καν στο όνομα του απερχόμενου δημάρχου κ. Γιάννη Αλεξανδρή, ο οποίος απευθύνοντας με τη σειρά του χαιρετισμό λίγο πριν πάρει το λόγο ο κ.Μαυρομάτης, ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα δημοτική αρχή.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.