Άρθρο του  Λιότσιου Σ.Βασίλη *
    Κοινωνία αγράμματων και κανίβαλων. Κοινωνία της τηλεοπτικής τρομο-δημοκρατίας , του λιθοβολισμού και της επιλεκτικής δικαιοσύνης, με όρνεα έτοιμα να κατασπαράξουν οποιονδήποτε βρεθεί σε αδυναμία, μπας και ξεχάσουν τη δική τους ένδεια . Ό,τι και να είναι, όσο κάθαρμα και να αποδειχθεί, ΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ !!! ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΣ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΝΘΕΙ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ (απόφαση εφετείου δηλαδή) ΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ. Μέχρι τότε ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΑΘΩΟΣ. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ. Τι θα γίνει δηλαδή αν ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος αθωωθεί ; Από την άλλη, δεν επηρεάζεται η δικαιοσύνη, όταν στα ΜΜΕ έχει ήδη καταδικαστεί σε θάνατο από την σαρκοβόρα "κοινή γνώμη" και τους αυτόκλητους ηθικολόγους και κάθε αθώωση θα τους στρέψει κατά των δικαστών ; 
    Στη δημοκρατία όμως δεν έχει "ολίγον έγκυος", ή έχεις ή δεν έχεις. Ξεχάσανε τόσο γρήγορα τους ναρκομπάτσους του Βόλου (ανώτερους αξιωματικούς παρακαλώ), τους οποίους δεν είδαμε στο… υψόμετρο           κανενός αστυνομικού τμήματος, για να "βοηθήσουμε" στη σύλληψη και άλλων μελών, και επιρρώνουν "ανεπαισθήτως" την μπατσοκρατία στη χώρα, νομίζοντας ότι δεν θα έρθει ποτέ η σειρά τους. Δίνοντας όμως τόση δύναμη και εξουσία σ΄αυτούς που ενσυνείδητα και εξόφθαλμα διάλεξαν το στρατόπεδο των εισβολέων δανειστών και υποδύονται – με μεγάλη επιτυχία – τους πραιτοριανούς των σαμαροβενιζέλων, δεν κατανοούν ότι σκάβουν το λάκκο των παιδιών τους , τα οποία θα βλέπουν σε λίγο στα κολαστήρια των μπάτσων, με τη διαφήμισή τους από πίσω, μπας και πείσουν ότι δουλεύουν για εμάς, ότι είναι με το λαό ; Αυτά συνέβαιναν και παλιότερα, όμως δεν τα βλέπαμε, δεν ήταν δουλειά μας να τα βλέπουμε και αφορούσαν τα αρμόδια όργανα.   Τι άλλαξε λοιπόν σήμερα ; Καθώς είμαστε πιο… πολιτισμένοι, με μεγαλύτερη ευαισθησία στην προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των προσωπικών δεδομένων γιατί ρέπουμε προς τον κανιβαλισμό ; Μήπως γιατί είναι ένα ακόμα παράγωγο της κρίσης και της εσωστρέφειας που πρέπει να προωθηθεί ; Μήπως γιατί συμφέρει στους εισβολείς να στοχοποιούν τις χαμηλές και μεσαίες τάξεις για να δικαιολογούν τις διώξεις τους στη συνέχεια ; Όποιος δεν καταλαβαίνει τον κοινωνικό αυτοματισμό και τον αλληλοσπαραγμό των τάξεων και των επαγγελμάτων που  προωθούν, όποιος δε βλέπει την παρακμή του πολιτισμού μας στο όνομα δήθεν της προστασίας μας, δεν είναι απλά ανιστόρητος ,δεν   είναι απλά αδαής , αλλά συνυπεύθυνος και συνένοχος όσων βιώνουμε.
  
 Η δημοκρατία και η ανθρωπιά δεν είναι εύκολη υπόθεση κύριοι. Απαιτεί "μεγάλους" , μεταρσιωμένους ανθρώπους με σθένος, στωικότητα και φιλαλληλία δεν είναι για ανθρωπάκια ,δεν αφορά ανθρωποειδή.

ΥΓ : " όταν οι μπάτσοι σκοτώσουν τα παιδιά σας, τότε θα βγείτε από τα κλουβιά σας".
                                                                                                                      Σύνθημα σε τοίχο. 

καθηγητή οικονομικών
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.