του ακτιβιστή

Σοβαρότατο έλλειμμα δημοκρατίας ανέκυψε με την άρνηση του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Αδαμίδη να δώσει τον λόγο στον σύμβουλο Γιάννη Τσακμάκα, επί προσωπικού, κατά την χθεσινή συνεδρίαση.
Και ακόμα σοβαρότερη υπήρξε η έλλειψη διαφάνειας ή μάλλον επικράτηση συσκότισης που επεδίωξε να επιβάλλει ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης με την αποφυγή καθαρών και επεξηγηματικών απαντήσεων σε ερωτήσεις που του έθεσε λίγο πιο πριν ο Γιάννης Τσακμάκας και που αφορούσαν το 21ο θέμα: «Επισκευή- Συντήρηση οχημάτων και μηχανημάτων έργου του Δήμου Θερμαϊκού» και αναφερόταν σε δαπάνη 253.595 €.
Ο σύμβουλος της Συμπολιτείας θύμισε την άρνηση της παράταξης Μαυρομάτη να υπερψηφίσει την ίδια εισήγηση με το ίδιο ποσό, όταν ήρθε για συζήτηση από την διοίκηση Αλεξανδρή. Ζήτησε να πληροφορηθεί το σώμα αν το κονδύλι αφορά πραγματοποιηθείσες εργασίες ή μελλοντικές και αφού ρώτησε αν αληθεύουν οι πληροφορίες του ότι υπάρχουν οχήματα του δήμου για εργασίες σε συνεργείο της Επανομής αναρωτήθηκε με τίνος την εντολή βρίσκονται εκεί αφού δεν υπάρχει σύμβαση που να έχει "περάσει" από το δημοτικό συμβούλιο. Αναρωτήθηκε δε αν βρίσκονται εκεί με απευθείας ανάθεση.
Έξαλλος ο δήμαρχος θεώρησε ότι δέχεται απειλές με τις ερωτήσεις που δέχτηκε. Και χωρίς να απαντήσει στα ερωτήματα, με μασημένα μισόλογα (προφανώς για να δικαιολογήσει την εντολή για επισκευές στο συγκεκριμένο συνεργείο) δήλωσε ότι ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ανέλαβαν εργασίες κάποιοι για να βοηθήσουν στην επισκευή με ηλεκτροσυγκολήσεις που ήταν αναγκαίες.
Θα πρέπει δε ακόμα να τονιστεί πως ειρωνικές έως προσβλητικές παρεμβάσεις έγιναν, προς τον Γιάννη Τσακμάκα, από μέλη της διοίκησης, νέους αντιδημάρχους, με την ανοχή του προεδρείου, που αν συνεχιστούν θα έχουμε να δούμε συνεδριάσεις απείρου κάλλους τις επόμενες μέρες. 

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

3 comments:

  1. Kαλά και ο κ.Τσακμάκας δεν είναι και άμοιρος ευθυνών.Μέχρι λίγο πριν τις εκλογές υπηρετούσε πιστά τον δήμαρχο του, τον ανίκανο και ανύπαρκτο γιατρό.
    Αλλά πάντα έτσι δε γίνεται? Σήμερα αυτός αύριο ο Μαυρομάτης μεθαύριο εσύ εγώ κοκ.Για το καλό του τόπου κάποιος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Τσακμάκας παραιτήθηκε από σύμβουλος και Αντιδήμαρχος ,με μισθό και καρέκλα.Αν κοίταζε την πάρτη του ,ούτε θα παραιτούνταν ,ούτε θα κατέβαινε με την Συμπολιτεία.Ευθύνες έχουν όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Τσακμάκας είναι ένας από τους, όχι και τόσους πολλούς, αξιόλογους ανθρώπους που διαθέτει το Δημοτικό Συμβούλιο. Προσυπογράφω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.