• Σοβαρή μομφή εναντίον της προηγούμενης διοίκησης, και συγκεκριμένα εναντίον του Γιάννη Αλεξανδρή και Λευτέρη Κεραμιδάκη, εκτόξευσε ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης, στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Αιτία υπήρξε, όπως ο ίδιος ανέφερε, το σβήσιμο των αρχείων Δημάρχου από το σκληρό δίσκο του υπολογιστή του κ.Αλεξανδρή, που το χρέωσε στον πρώην δήμαρχο. Μάλιστα επικαλέστηκε και την ομολογία του κ. Κεραμιδάκη πως πρόκειται για μια λανθασμένη ενέργεια που δεν έπρεπε να συμβεί.    Αν εξαιρέσουμε το εθιμοτυπικό αρχείο επαφών του πρώην Δημάρχου (που προφανώς είναι καταχωρημένο στο πρωτόκολλο του Δημάρχου αλλά και στα δελτία τύπου ) φανταζόμαστε πως ο σκληρός δίσκος μπορεί να περιείχε έγγραφα και κείμενα που είτε θα ήταν προσωπικά είτε θα αφορούσαν καταγραφές σκέψεων και θέσεων του πρώην. Και συνεπώς (με την επιφύλαξη της λάθος εκτίμησής μας) θεωρούμε πως ο Γιάννης Μαυρομάτης ανέβασε ένα θέμα που δεν είναι τόσο σημαντικό όσο θέλησε να το εμφανίσει. Και αυτό προκύπτει κατά τη γνώμη μας, από το ότι  θα γίνει κατορθωτή - όπως ενημέρωσε - η ανάκτηση των αρχείων από τον σβησμένο σκληρό δίσκο (γεγονός που αποδεικνύει σε γνωρίζοντες την τεχνολογία ότι δεν υπήρξε πρόθεση για σοβαρή κατάργηση των αρχείων).
  • Ανακοίνωσε τις αρμοδιότητες των εντεταλμένων συμβούλων, που φανταζόμαστε πως θα ακολουθήσει δελτίο τύπου, ώστε να γνωρίζουμε ακριβώς τις αρμοδιότητες με τις οποίες τους επιφόρτισε, θέλοντας ίσως να σταματήσει τις διαμαρτυρίες κάποιων που θεώρησαν εαυτούς αδικημένους από το "μοίρασμα" των αντιδημαρχιών και προεδρείων των δημοτικών επιχειρήσεων και εταιρειών (που είναι έμμισθες).
  • Υιοθέτησε την σύσταση του Γιώργου Τσαμασλή για ανάπτυξη των αναγκαίων υποδομών στις προβλήτες της Περαίας και των Ν. Επιβατών ώστε να μπορέσει να συνεχιστεί η θαλάσσια συγκοινωνία και κατά τους χειμερινούς μήνες.
  • Αρνήθηκε ότι έλαβε ο δήμος επιστολή με οδηγίες και εντολές από τον επιτετραμμένο των Γερμανών δανειστών, τον γνωστό Χούφτελ, όταν ρωτήθηκε από τον Σπύρο Κουζινόπουλο.
  • Συναίνεσε στο να προχωρήσει στις αναγκαίες ενέργειες  ώστε να παραμείνει ο πταισματοδίκης και να αποτραπεί η περίπτωση σταματήματος της εκδίκασης υποθέσεων πταισματοδικείου στην Περαία. Την πληροφόρηση και το αίτημα κατέθεσε προ ημερησίας διάταξης ο Γιώργος Τσαμασλής.
  • Δεν πήρε θέση στην διαπίστωση της Ντίνας Μώραλη για την μη δυνατότητα πρόσβασης των ΑΜΕΑ στα γραφεία του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών στους Ν. Επιβάτες και την πρότασή της για βελτίωση της προσβασιμότητας στο κτίριο.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.