Η Γελοία Είδηση… Υπάρχει διαβάθμιση στους Βλάκες; Όπως φαίνεται υπάρχει!  Βλάκας….Πολύ Βλάκας…. Πάρα πολύ Βλάκας και πάει λέγοντας. Στην τελευταία κατηγορία ανήκει και ο υπερεκτιμημένος παλαιόθεν Πομφόλυγας Βενιζέλος, που «έσπρωχνε» και συνεχίζει να «σπρώχνει», ένα κομμάτι των καταχραστών αυτού του τόπου!
Το γεγονός πως τους προέκυψε Βλάκας ουδόλως τους ενοχλεί, αφού υπηρετεί με πάθος και αυταπάρνηση τους λόγους, για τους οποίους τον προώθησαν!
Όπως ακόμη, σε καμιά περίπτωση δεν αναιρεί την Βλακεία του, ο πρωταγωνιστικός ρόλος του στα περισσότερα και βρωμερότερα «μαγειρέματα» της τελευταίας δεκαετίας!
Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της Βλακείας, έκανε επίσκεψη αβροφροσύνης στο «άλλο» ΠΑΣΟΚ, του Γιωργάκη, εισπράττοντας όπως ήταν αναμενόμενο, γιούχα και χλευασμό.
Αυτός βέβαια για άλλα πήγε, ως ανίκανος να προβλέψει τα σίγουρα!
Έμαθε λοιπόν από τους «αριστερούς» του Παπανδρέου πως είναι «δεξιός», πληροφορήθηκε πως ο τελευταίος  ετοιμάζεται να βγει στο «αντάρτικο» και ανέχτηκε τα ειρωνικά χαμόγελα του Γιωργάκη και των φίλων του, που επιβράβευαν το ανάθεμα των πληρωμένων κλακαδόρων τους, εναντίον του!
Εμείς απ’ την πλευρά μας, σκάσαμε στα γέλια με όλα αυτά, αν και δεν θα έπρεπε, αρκεί να θυμόμασταν πως εμείς τα πληρώνουμε!!
Χαλάλι του όμως του  Γιώργου, γιατί το πάρτι δεν τέλειωσε με τον Πομφόλυγα Βενιζέλο. Είχε και συνέχεια!
Ο σπουδαίος ηγέτης πραγματεύθηκε το θέμα «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή». Με τον δικό του φυσικά τρόπο, μέσα στην δική του εικονική πραγματικότητα και φτιάχνοντας τον δικό του Μύθο, που δεν συναντιέται πουθενά με την πραγματική Ελληνική ιστορία!
Δεν μίλησε για τον Ανένδοτο του λαού μας, αλλά για το Ανέκδοτο του παππού του, που έδωσε για δεύτερη φορά βορά στα θηρία, μετά το 1944, τους αγώνες των Ελλήνων για ελευθερία, δημοκρατία, ανεξαρτησία, προκοπή!
Δεν μίλησε φυσικά για τους χιλιάδες αγωνιστές, που «εκπαραθυρώθηκαν» απ’ το ΠΑΣΟΚ του Αυτοκράτορα Ανδρέα Παπανδρέου, κατά τη δεκαετία του ’70, επειδή ήθελαν πραγματική Αλλαγή, ούτε για τους Τυχοδιώκτες, Αντικομμουνιστές, Κλέφτες, Κρατικοδίαιτους, Τσανακογλείφτες και Φασίστες, που συγκέντρωσε γύρω του ο αείμνηστος!
Δεν μίλησε όμως ούτε για τους χυδαίους κανόνες αγοράς, που επιβλήθηκαν από το επίσης αείμνηστο κόμμα, κανόνες που σύμφωνα μ’ αυτούς,  όλα πουλιούνται και όλα αγοράζονται και οδήγησαν την χώρα στην απόλυτη παρακμή!
Αυτά όμως δεν είναι για γέλια και δεν γελάσαμε!

Η Καλή Είδηση…. Ο Τσίπρας όμως είχε μια συνάντηση, που ουδεμία σχέση είχε με Μύθους, παρά μόνο με την αλήθεια και την σκληρή πραγματικότητα! Μίλησε με τον Ανδρέα Ανδρεάδη, πρόεδρο του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων και σημαντικό εκφραστή και υπέρμαχο του θαυμαστού καινούργιου κόσμου της αδήλωτης εργασίας, των απλήρωτων υπερωριών, των μεροκάματων πείνας, των εργαζόμενων-σκλάβων!
«Πλήρης ασυμφωνία των συνομιλητών», λένε οι πληροφορίες και αυτό είναι πράγματι μια χαρμόσυνη είδηση!
Ποιος είναι όμως ο Ανδρεάδης; Ποιό σωστά…Ποιοι είναι οι Ανδρεάδηδες;
Αρκετές δεκαετίες πριν, ο πατέρας του Ανδρέα βρέθηκε με ιδιόκτητο δάσος, στην χερσόνησο της Κασσάνδρας! Του το χάρισε η Μονή Σταυρονικήτα από το Άγιο όρος!!
Που το βρήκε η Μονή; Όπου τα βρήκαν όλες οι Μονές και Εκκλησίες!
Πεντακόσια μέτρα πιο πέρα είναι ο λόφος της Σάνη.
Φτιάχτηκαν δυό εταιρείες, μία κατασκευαστική και μία ξενοδοχειακή.
Η πρώτη μάλιστα, το σωστό να λέγεται, τιτλοφορήθηκε «Σταυρονικήτα»!
Να μη λέει κανείς δηλαδή, πως οι άνθρωποι είναι αχάριστοι!
Την ανέλαβε ο Σταύρος, αδελφός του Ανδρέα και επιδόθηκε στο ζηλευτό του έργο.  Έκοβε 15-20 αιωνόβια δέντρα, να μια βιλίτσα!  Έκοβε 30-40, να μια βιλάρα!
Βιλίτσες και βιλάρες πουλιόνταν κατά κύριο λόγο σε Θεσσαλονικιούς, που είχαν δουλέψει σκληρά στη ζωή τους και κατάφεραν να βάλουν το κατιτίς τους στην άκρη.
Οποιαδήποτε άλλη άποψη περί αυτού, ελέγχεται ως ακριβής!
Απ’ τη μεριά του λόφου, δραστηριοποιήθηκε η ξενοδοχειακή εταιρεία, που άρχισε να φτιάχνει ξενοδοχείο στην κορφή του, με δανεικά της Χούντας.
Οι παλαιότεροι όμως γνωρίζουν, πως η Χούντα τους φίλους τους τιμούσε και ειδικά τη συμπαθή τάξη των ξενοδόχων, χωρίς να ζητά ποτέ την επιστροφή τους!! [των δανεικών]
Παρ’ όλα αυτά το ξενοδοχείο δεν έγινε! Έμεινε στα μπετά και φάνταζε στην κορφή του λόφου σαν άψυχο κουφάρι! Οι φήμες έλεγαν πως πολλά από τα χρήματα δεν έλκονταν από το παραθαλάσσιο τοπίο της Σάνη και πήγαν να κατοικοεδρεύσουν στις Άλπεις!
Ο καιρός πέρασε και ήρθε ο Καραμανλής, στον οποίο επένδυσε ο μπαμπάς Ανδρεάδης για νέο δάνειο!
Αυτός όμως «τα είχε πάρει στο κρανίο», με διάφορους «Ανδρεάδηδες» εκείνη την εποχή και τους είχε απομονώσει!
Και τι έγινε; Λίγα χρόνια μετά, έδωσε το δάνειο ο Ανδρέας Παπανδρέου και το «Sany beach» αποπερατώθηκε, όπως κι άλλο ένα ξενοδοχείο, λίγο παρακάτω!!
Ο Ανδρέας Ανδρεάδης ήταν αυστηρός με τους εργαζόμενους από ‘κείνα τα χρόνια.
Τουλάχιστον δεκαπέντε μέρες καθυστέρηση στις πληρωμές των μισθών και σωματικός έλεγχος σε όλους και όλες,  κατά την αποχώρηση τους!!
Η πλήρης διάσταση απόψεων μεταξύ αυτού και του Αλέξη Τσίπρα, θα έπρεπε να είναι αυτονόητη και να μη μου προξενήσει καμιά εντύπωση.
Τι να κάνω όμως αγαπητοί φίλοι; Ομολογώ ότι μου προξένησε και επίσης ομολογώ, ότι με χαροποίησε ιδιαίτερα!
Αυτό είναι Αριστερά!

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.