Προπύργιο του ρατσισμού στην Ευρώπη είναι η Ελλάδα, υποστηρίζει άρθρο που δημοσιεύεται στο Al Jazeera από τον Ζαν Φιλίπ Ντεντιέ, καθηγητή πανεπιστημίου στη Νέα Υόρκη.

Ο συντάκτης μιλάει για τις ρατσιστικές επιθέσεις που σημειώνονται στην Ελλάδα,περιγράφοντας δύο περιστατικά:

Η μία στις 2 Αυγούστου όπου άγνωστοι επιτέθηκαν σε μετανάστη από το Πακιστάν στην Αθήνα και η δεύτερη σε επίθεση που έγινε στις 7 του ίδιου μήνα, όπου ομάδα αγνώστων μαχαίρωσε 12 φορές έναν μετανάστη από το Ιράν.

«Το λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού, η Αθήνα τώρα έχει γίνει κέντρο μιας διαδικασίαςαπο-εκπολιτισμού».σχολιάζει ο Ντεντιέ και αναφέρει ότι η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα που έχει έρθει αντιμέτωπη με την άνοδο της ακροδεξίας, ωστόσο η φτώχεια, η βαθιά ύφεση, η ανεργία και η λιτότητα την έχουν μετατρέψει σε «εργαστήρι ρατσισμού» για την Ευρώπη.

Μάλιστα, στο άρθρο φιλοξενείται και η έκθεση της Human Rights First, όπου αναφέρεται ότι οι ρατσιστικές συμπεριφορές και οι φυλετικές διακρίσεις έχουν την ανοχή της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας πως το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ψηφίστηκε μόλις τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με το άρθρο, η όποια - ισχνή - μείωση στα κρούσματα βίας είναι αποτέλεσμα συλλήψεων βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής.

Ωστόσο, η Χ.Α. στις ευρωεκλογές ενίσχυσε τα ποσοστά της.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι οι φυλετικές επιθέσεις γίνονται με την ανοχή της αστυνομίας, ενώ ο συντάκτης κατηγορεί και το δικαστικό σύστημα που έχει αποτύχει να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικότητα τον ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.