Δεν σας αρέσει ο τίτλος μου; Περί ηλιθίων πρόκειται και βέβαια είμαστε εμείς οι απλοί πολίτες ….ναι μια χαρά το διαβάζεται και λίγα λέω αγαπητοί μου !!
Εις άφεση αμαρτιών για το φαγοπότι των δημοτικών επιχειρήσεων και των επικεφαλής τους, δίνει με γνωμοδότηση του το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, , καθώς επικαλούμενο την αυστηρότητα των φορολογικών διατάξεων, σημειώνει ότι η διαγραφή των οφειλών των δημοτικών επιχειρήσεων και η μεταφορά τους στους οικείους Δήμους συνεπάγεται ότι οι υπεύθυνοι αυτών των δημοτικών επιχειρήσεων απαλλάσσονται από κάθε προσωπική ευθύνη.
Τι δεν καταλάβατε μετά από αυτό που διαβάσατε;
Άντε να κάνω και μια ανάλυση έτσι για να το εμπεδώσουμε αρκετά :δηλαδή οι υπεύθυνοι για τα μεγάλα φαγοπότια και για τα μεγάλα φέσια που προκάλεσαν επί δεκαετίες από δημοτικές επιχειρήσεις στην πλάτη των πολιτών ΔΕΝ ευθύνεται κανείς, όσο και αν έφαγαν μέλι από το «τσουμπλέκι», που έλεγε η γιαγιά μου, λάδι οι κύριοι …στον αφρό.
Επειδή αυτά που λέμε πρέπει να έχουν και βάση, πρέπει να αναφέρουμε τους Νόμους και τα Άρθρα όπου πάτησαν και βγήκαν στο απυρόβλητο !
Σύμφωνα λοιπόν από την εγκύκλιο της Γενικού Γραμματέως Εσόδων:
1) Η διαγραφή των οφειλών των δημοτικών επιχειρήσεων και η ταυτόχρονη βεβαίωση αυτών σε βάρος των οικείων ΟΤΑ, που θεσπίστηκε με τον ν.4071/2012 (άρθρο 10), όπως συμπληρώθηκε με τον ν.4170/2013 (άρθρο 77) συνεπάγεται και την απαλλαγή των διοικούντων τις δημοτικές επιχειρήσεις από την προσωπική και αλληλέγγυα ευθύνη τους.
ΆΡΑ : Τα φυσικά πρόσωπα που ήταν συνυπόχρεα με τις δημοτικές επιχειρήσεις για την εξόφληση των οφειλών, δεν ευθύνονται για το ποσό της κύριας οφειλής.
2) Ως προς το ζήτημα της ευθύνης των Δημάρχων των ΟΤΑ που αναλαμβάνουν την εξόφληση των οφειλών των δημοτικών επιχειρήσεων, δεν προκύπτει εκ του ν. 4071/2012, προσωπική και αλληλέγγυος ευθύνη αυτών.
Επίσης δεν προκύπτει ευθύνη των Δημάρχων από το άρθρο 50 του ν.4174/2013
Συμπέρασμα από τα παραπάνω: Καλοί μου συνδημότες , καλοί μου φίλοι και καλοί μου άνθρωποι …σύμφωνα με την ατάκα του αξέχαστου ηθοποιού Θανάση Βέγγο, τώρα μπορούμε να πάμε να πληρώσουμε με ένα πλατύ χαμόγελο τα φουσκωμένα δημοτικά τέλη.!!
Βοήθεια μας !!
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.