Γράφει ο Δημήτρης Τεκίδης .

Αγαπητέ Αναγνώστη ,
Πολύ πριν τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές σε άρθρο μας με τίτλο ΄΄ Οδεύουμε στη μετά Αλεξανδρή εποχή ΄΄ είχαμε εκτιμήσει – προβλέψει , με τεκμηριωμένα επιχειρήματα  , πως ο πρώην δήμαρχος κ. Αλεξανδρής θα αποτελούσε παρελθόν για το δήμο . Επίσης σε άλλο άρθρο μας με τίτλο ΄΄ Αποδόμηση και ήττα Τσαμασλή ΄΄ είχαμε επίσης εκτιμήσει – προβλέψει και πάλι με τεκμηριωμένα επιχειρήματα την επερχόμενη ήττα Τσαμασλή στις δημοτικές εκλογές . Εκείνο που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ήταν το μεγάλο ποσοστό ήττας ( Τσαμασλής 35% - Μαυρομάτης 65% ) .
Έτσι και τώρα , από πολύ νωρίς μάλιστα , θα προβούμε σε εκτίμηση – πρόβλεψη και για ακόμη μια φορά με τεκμηριωμένα επιχειρήματα πως ο κ. Τσαμασλής δεν θα ασκήσει τα αντιπολιτευτικά του καθήκοντα ως το πέρας της πενταετίας και ως εκ τούτου δεν θα είναι και υποψήφιος δήμαρχος .
Οι λόγοι που θα τον οδηγήσουν σ’ αυτήν την ενέργεια είναι οι πάρα κάτω .
1. Η μεγάλη διαφορά ήττας .  Το ποσοστό της διαφοράς είναι πολύ μεγάλο και είναι πολύ δύσκολο να καλυφθεί – ανατραπεί και ο κ. Τσαμασλής ως έμπειρος πολιτικός το γνωρίζει αυτό αφού έχει συμμετάσχει σε πολλές εκλογικές αναμετρήσεις . Ο κ. Μαυρομάτης το επιχείρησε για δεύτερη φορά αλλά το ποσοστό ήττας του από τον κ. Αλεξανδρή ήταν μόλις 0,5% ( μισή μονάδα ) που εύκολα καλύπτεται . Πέραν τούτου ως μείζονα αντιπολίτευση δούλεψε πάρα πολύ και σε συνδυασμό με την αποτυχημένη πορεία – θητεία Αλεξανδρή είχε όχι μόνο το επιθυμητό γιαυτόν αποτέλεσμα αλλά και το ανέλπιστο ποσοστό νίκης (65%) .
2. Η πορεία Μαυρομάτη . Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο πως ο κ. Μαυρομάτης από πολύ νωρίς (σχεδόν στο ξεκίνημα του) κέρδισε το στοίχημα και τις εντυπώσεις ως αναφορά τις προεκλογικές του υποσχέσεις στα θέματα – προβλήματα της καθημερινότητας . Η αποκομιδή των σκουπιδιών γίνεται στην ώρα τους και προγραμματισμένα , ακολουθεί το πλυντήριο των κάδων (ειδικό όχημα) όπου πλένονται οι κάδοι για να μη μυρίζουν και ταυτόχρονα το σάρωθρο όχημα σκουπίζει τους δρόμους στις γειτονιές σε όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες . Στις δε λαϊκές , μετά την αποχώρηση των μικροπωλητών , κάνουν ταυτόχρονα την εμφάνιση τους 4 - 5      υπάλληλοι καθαριότητας , το απορριμματοφόρο , το σάρωθρο όχημα και το πλυντήριο και αφού τελειώσει η καθαριότητα ακολουθεί το πλύσιμο των δρόμων . Εάν ταυτόχρονα ο κ. Μαυρομάτης καταφέρει την πρώτη διετία να κάνει κάποιες μελέτες και από τον τρίτο έως και τον πέμπτο χρόνο καταφέρει να υλοποιήσει σε όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες κάποιες απ’ αυτές ή κάποιες από τις ήδη υπάρχουσες που υπήρχαν στα συρτάρια του κ. Αλεξανδρή , τις οποίες παρέλαβε από τους προκατόχους του ,  τότε η πορεία νέας νίκης του κ. Μαυρομάτη θα είναι μη αναστρέψιμη . Για παράδειγμα εάν στο Μεσημέρι καταφέρει να ξεκινήσει την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης ή το γυμνάσιο (ώριμες μελέτες από τον κ. Οικονομίδη) τότε θα κερδίσει όχι μόνο την εκτίμηση των κατοίκων του Μεσημερίου αλλά είναι βέβαιον πως θα διπλασιάσει και τους ψήφους του αφού έχουν να δουν έργο στον τόπο τους εδώ και δεκαπέντε χρόνια . Ο δεύτερος λόγος είναι και ο σημαντικότερος διότι η πορεία του θα αποτρέψει όχι μόνο τον κ. Τσαμασλή αλλά και μελλοντικούς μνηστήρες του δημαρχιακού θώκου . Ο γράφων που γνωρίζει πολύ καλά τον χαρακτήρα , την επιμονή αλλά κυρίως την εργατικότητα του νέου δημάρχου είναι πεπεισμένος πως θα γράψει ιστορία παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες .
3. Οι δελφίνοι . Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι στη δημοτική ομάδα Τσαμασλή υπάρχουν δυο σύμβουλοι οι κ. Νίκος Παράσχου και Χρήστος Βογιατζής οι οποίοι δεν έκρυψαν τη φιλοδοξία τους (θεμιτό) να ηγηθούν προεκλογικού σχήματος . Ο κ. Παράσχου μάλιστα υπήρξε επικεφαλής – αρχηγός συνδυασμού και στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές αλλά και διοικητής αστυνομικού τμήματος και πολύ δύσκολα θα πειθαρχήσει σε όλες τις απόψεις και υποδείξεις του αρχηγού του.  Έτσι , όχι βέβαια απροσχημάτιστα αλλά ευκαιρίας δοθείσης ,  θα αρχίσει να διαχωρίζει τη θέση του . Ο κ. Βογιατζής , εάν θέλει να έχει πολιτικό μέλλον ως υποψήφιος δήμαρχος , είναι υποχρεωμένος , θα έλεγα επιβάλλεται , να διαχωρίσει τη θέση του σε σημαντικά θέματα διότι σε διαφορετική περίπτωση θα καπελωθεί από τον κ. Τσαμασλή ή κάποιον άλλον κρυφό φιλόδοξο συνάδελφο του αλλά κυρίως δεν θα μπορέσει να πείσει για την υποψηφιότητα του μελλοντικά . Εκ των πραγμάτων λοιπόν θα επέλθει σύγκρουση και τριγμοί στη δημοτική ομάδα Τσαμασλή . Τα φαινόμενα αυτά θα αρχίσουν να διαφαίνονται μετά τη διετία και αν έως τότε ο κ. Τσαμασλής δεν χρίσει διάδοχη κατάσταση .
4.  Η πενταετία . Είναι γνωστό σε όλους πως , στις κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές, αυτό που ενώνει και απαλείφει τις όποιες διαφορές μεταξύ των μελών τους είναι η συγκολλητική ουσία που λέγεται εξουσία . Αυτή η συγκολλητική ουσία (εξουσία) λείπει από την αντιπολίτευση και η πενταετία γιαυτήν είναι μακρύς χρόνος και μοιραία επέρχεται κούραση και κορεσμός με συνέπεια την ατονία , τη γκρίνια και τις συγκρούσεις . Επιπλέον όταν ασκείς διοίκηση επί πολλά χρόνια και σε υψηλές θέσεις η αντιπολίτευση σε κουράζει αφού πολλά από όσα λες και εισηγείσαι δεν τα λαμβάνει υπόψη η διοίκηση .
Όλα τα παραπάνω τα γνωρίζει ο έμπειρος πολιτικός κ. Τσαμασλής γιαυτό και θα στρέψει το ενδιαφέρον του σε άλλες κατευθύνσεις ποιο παραγωγικές γιαυτόν για να μη σπαταλά το χρόνο του.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

5 comments:

  1. Το δημοσίευμα θυμίζει Αυριανή της δεκαετίας του '80. Είναι γνωστό ότι ο νέος δήμαρχος δεν έχει κάνει τίποτε στον τομέα της καθαριότητας, αφού η βελτίωση της κατάστασης οφείλεται αποκλειστικά και μόνον στο ότι έχει αναλάβει από τις τελευταίες μέρες της διοίκησης Αλεξανδρή η ιδιωτική εταιρεία, η οποία καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών καθαριότητας. Μια σύμβαση στην οποία ο Μαυρομάτης ήταν εξαρχής κατηγορηματικά αντίθετος και καταψήφιζε το σχετικό θέμα στα όργανα του δήμου. Σπεύδει όμως αυτός και τα τσιράκια του να καρπωθεί την ικανοποίηση του κόσμου για την αισθητή βελτίωση της κατάστασης.
    Πέντε χρόνια είναι μια μεγάλη χρονική περίοδος στην οποία η φθορά είναι αναπόφευκτή, δεδομένης και της γενικότερης συγκυρίας. Το να μιλάμε για τις επόμενες εκλογές του 2019 από τώρα, με τα χθεσινά δεδομένα του 2014, αποτελεί επιπολαιότητα και θυμίζει τις μεσημεριανές κουτσουμπολίστικες εκπομπές που προσπαθούν να δημιουργήσουν επικαιτότητα από το τίποτα.
    Η μεγάλη διαφορά υπέρ του Μαυρομάτη στις πρόσφατες εκλογές οφείλεται κατά κύριο λόγο στην έκφραση της δυσαρέσκειας απέναντι στη διοίκηση Αλεξανδρή και όχι στο ότι ο κόσμος είδε στο πρόσωπο του Μαυρομάτη κάτι καινούργιο. Τον ήξερε από την "πετυχημένη" οκταετία της Μηχανιώνας. Μακάρι να ανταποκριθεί σε ένα ποσοστό στις προσδοκίες του κόσμου, γιατί όχι 65% αλλά ούτε 35% δε θα πάρει στις επόμενες εκλογές. Το 65% ήταν η κορυφή του βουνού στην οποία έφθασε τον περασμένο Μάιο. Μπροστά του τώρα έχει την πλαγία της κατηφόρας. Άντε να δούμε πόσο καλά είναι τα φρένα της διοίκησης του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κ. Τεκίδης έγραψε το άρθρο πριν ή μετά την πρόσληψή του στο Δήμο ή στον ιδιώτη που καθαρίζει το Δήμο μας (να διευκρινιστεί γιατί δεν το γνωρίζω);; Πάντως όπως και να έχει, τελικά ο δήμαρχός μας κρατάει το λόγο του. Στηρίζει τους στενούς του συνεργάτες στα προβλήματα που έχουν. Οφείλουμε να το παραδεχτούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ14 Οκτωβρίου 2014 στις 3:01 π.μ.

    Όχι και λαμόγιο και ο Τεκές άκου προσλήφθηκε στην εταιρεία καθαρισμού. Ούλους τους βόλεψε ο Γιαννάκης δεν αφήνει κανέναν παραπονεμένο. Διμηνιαίες προσλήψεις ξεκίνησε ακόμα δεν έκατσε στην καρέκλα. Όλα με διαφάνεια.
    Το ρουσφετι ζέι και βασιλεύει και τον τόπο κυριέυει.
    Πλανάστε οικτρά που περίμενετε μια καλύτερη κοινωνία. Απο το 65% που πηρε ο Blackeye και ο συφερτός του το 60% το έκανε για συμφέρον & το ρουσφέτι το 20% για να του χτυπάει την πλάτη και να του κάνει χειραψία ο Δημάρχος και το 20% γιατί δεν ήθελε την δεξία.
    Blackeye είναι θα τους βολέψει όλους μην στεναχωριέστε, έχει να πέσει μάσα!!!
    Δεν πιστευώ να απαντήσει ο κ.τεκίδης για την καθόλα διάφανη πρόσληψη του, ΑΞΙΟΣ ΑΞΙΟΣ λέμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Blackeye's first aid on Internet : Tekides.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κατά την προκήρυξη του Δήμου μας ,γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΘ ,μπορεί να είναι ένας γεωπόνος ,αλλά δεν μπορεί ένας χημικός ,ένας μηχανικός περιβάλλοντος , ένας ηλεκτρολόγος μηχανικός κτλ.Μόνο το ονοματεπώνυμο του δεν είπαν.Αξιοκρατία σε όλα τα επίπεδα. Πληροφορίες ότι ο γεωπόνος γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΘ με τα τεράστια αποθέματα υδάτινων πόρων της Περαίας θα ποτίζει το βοτανικό πάρκο της Μηχανιώνας ,που επιτέλους φυτεύετε ,ελέγχονται ως ανακριβείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.