Κανονικά πραγματοποιήθηκε η απενεργοποίηση δύο βομβών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.
Το αεροδρόμιο έκλεισε από τις 3:30 έως τις 4:30 και το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) έφερε σε πέρας τη διαδικασία.
Η επιχείρηση έγινε σε ώρα που δεν υπήρχαν προγραμματισμένες πτήσεις και έτσι δεν ταλαιπωρήθηκαν οι επιβάτες του αεροδρομίου. «Όλα κύλυσαν ομαλά. Δεν ταλαιπωρήθηκε ο κόσμος και σημειώθηκε μια μικρή καθυστέρηση, το πολύ 15 λεπτών, σε λίγες πτήσεις», δήλωσε στη Voria.gr ο αερολιμενάρχης, Αχ.Τοπούζας.
Σημειώνεται πως οι βόμβες είχαν εντοπιστεί πριν από περίπου δύο εβδομάδες από τους άντρες του ΤΕΝΞ, κατά τη διάρκεια ελέγχου, πριν ξεκινήσουν οι εργασίες στον παλαιό αεροδιάδρομο 10-28. Η καταστροφή τους θα γίνει με τη μέθοδο της καύσης και για την επιχείρηση έχει αποκλειστεί μια απόσταση σε ακτίνα 1500 μέτρων.



Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.