Με επιτυχία (για τα δεδομενα της επανομής) έγινε η χθεσινή εκδήλωση για το επικείμενο ξεπούλημα της δημ. περιουσίας από το ΤΑΙΠΕΔ (camping, βιότοπος και 100 περ. στρέμματα δίπλα στο κύμα, στο καλύτερο παραλιακό "μέτωπο" του Θερμαϊκού).
Η θέση της Κίνησης Πολιτών Επανομής ήταν ξεκάθαρη, και στις δυο τοποθετήσεις των ομιλητών της (Λυκεσάς – Τζίνας), διαμηνύοντας ότι πρέπει να αποτραπεί με κάθε τρόπο το ξεπούλημα αυτών των εκτάσεων σε πρώτη φάση, προτείνοντας βέβαια και τρόπους αξιοποίησής των αφού επιστραφούν στον κύριο ιδιοκτήτη τους που είναι ο δήμος και δίνοντας ακόμα και απαντήσεις σε ορισμένους «υπέρμαχους του ξεπουλήματος».
Ο κόσμος λιγοστός, σε σύγκριση με τη σπουδαιότητα του θέματος και με εμφανή αριθμητική υπεροχή των «ξένων» όπως συνηθίζουν οι επανομίτες να αποκαλούν τους ετεροδημότες. Των «ξένων» που αποδεικνύεται (στα λίγα χρόνια που ασχολούμαι με την Κίνηση Πολιτών) ότι είναι εμφανέστατα πιο ευαισθητοποιημένοι από τους περισσότερους ντόπιους (τρομάρα τους).
παρένθεση : το πρώτο «ζόρι» το αντιμετώπισαν ουκ ολίγοι γηγενείς (ναι, απ’ αυτούς που γραβατώνονται κάθε Κυριακή και πιάνουν στασίδι, ήσυχοι για τα στρεμματάκια τους και τα λίγα φράγγα που έχουν στην μπάνκα) την τελευταία διετία που παρακαλάνε να πουλήσουν κανα χωραφάκι και δεν τα αγοράζει κανένας.
Το επόμενο «ζόρι» θα είναι (όταν θα πουληθούν αυτά τα «βούρλα» όπως τα αποκαλούν), που θα “τρώνε πόρτα” εκεί που συνήθως κάνουν το μπάνιο τους το καλοκαίρι με τα 4Χ4 αγροτικά τους και το ύφος χιλίων καρδιναλίων απέναντι στους κωλοπλένηδες. Κλείνει η παρένθεση, πιείτε τα ρακιά σας ήσυχοι μακάριοι συντοπίτες μου.
Βέβαια, «έλαμψαν -ως συνήθως- δια της απουσίας τους» όλοι οι εκπρόσωποι του «οίκου» αυτού που λέγεται Δήμος, από το δήμαρχο μέχρι και τον κλητήρα, και πλέον ξεκαθαρίζει και η θέση τους απέναντι τις ανησυχίες των δημοτών για τόσο σημαντικά θέματα.
Ξανά παρένθεση : άλλη μια προεκλογική υπόσχεση του φρέσκου δήμαρχου, ένα «ΘΑ» κάνουμε ότι μπορούμε να επιστρέψει το camping της επανομής στο δήμο, φαίνεται ότι μπαίνει στην αναμονή. Όπως και το ΘΑ για το δρόμο ΜΑσούτη – Lidl, το ΘΑ για τις κεραίες που ξερνάνε καρκίνο και τόσα άλλα που θαρχίσουμε να μετράμε από δω και πέρα. Δεν έχει άλλη παρένθεση, γέμισε η σελίδα, κλείνω…
Στο πάνελ της εκδήλωσης τα μέλη της ΚΠΕ Γιώργος Σφυρής, Κώστας Λυκεσάς, Θεόδωρος Τζίνας
και οι Ελεάννα Ιωαννίδου και Γιάννης Κρεστενίτης

Η συνέχεια βέβαια θα δοθεί σε άλλα επίπεδα, ξεκινώντας από το επόμενο δημοτικό συμβούλιο και δημιουργώντας κάποιες “συμμαχίες” με πρωτοβουλίες από τον διπλανό δήμο Θέρμης που κι εκείνοι πλήττονται από τα πωλητήρια του μεσιτικό γραφείο της κυβέρνησης που λέγεται ΤΑΙΠΕΔ.
ακολουθούν οι βιντεοσκοπημένες ομιλίες:





Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.