Παρακολουθήσαμε μια υπέροχη ξενάγηση στο κτήμα Γεροβασιλείου χθες, Κυριακή 9 Νοεμβρίου, το μεσημέρι.

Το κτήμα συμμετέχοντας στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού δέχτηκε δωρεάν τους επισκέπτες του, όπως άλλωστε έκαναν σήμερα όλα τα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Βόρειας Ελλάδας, και τους ενημέρωσε για θέματα που εκτείνονται από την καλλιέργεια της αμπέλου μέχρι και την εμφιάλωση και παλαίωση του κρασιού. Και φυσικά αφού περιηγηθήκαμε στο μουσείο οίνου, δεν παραλείψαμε να δοκιμάσουμε τις εκπληκτικές ποικιλίες κρασιού του κτήματος που μας προσεφέρθησαν. Να υπενθυμίσουμε πως για πολλές από τις  οποίες το κρασί Γεροβασιλείου έχει βραβευτεί πολλές φορές διεθνώς.

Ο τοίχος των μεγάλων διακρίσεων του κτήματος Γεροβασιλείου

Φωτογραφίες από το μουσείο οίνου παραθέτουμε και ευχαριστούμε (πιστεύουμε πως εκφράζουμε και την άποψη όλων των επισκεπτών και φίλων του οίνου) την οινοποιεία που αποτελεί έναν από τους σημαντικούς  πρεσβευτές της περιοχής του Θερμαϊκού στην Ελλάδα αλλά και στον κόσμο. Και όχι μόνο για την επιτυχή επιχειρηματικότητα αλλά και για την συνεχή προσφορά της στον πολιτισμό του Θερμαϊκού με τις πολλαπλές εκδηλώσεις που πραγματοποιεί.

Οι επισκέπτες εκτός από την υποδειγματική φιλοξενία και την διαφωτιστική ξενάγηση ενθουσιάστηκαν από την μεγάλη συλλογή αντικειμένων, εργαλείων και αξεσουάρ που σχετίζονται με την καλλιέργεια της αμπέλου αλλά και την παρασκευή, την εμφιάλωση, την παλαίωση και απόλαυση του κρασιού.

ακτιβιστής




 Η καθαριότητα και η τάξη που επικρατεί σε όλους του χώρους είναι αξιοσημείωτη


 Το μεράκι (και όχι απλά το design) είναι αυτό που αποκαλύπτεται σε κάθε γωνιά του μουσείου













 Οι απολαυστικότερες στιγμές της ξενάγησης


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.