Το ένα πρόβλημα μετά το άλλο έρχεται για το πολύπαθο έργο της αποχέτευσης Επανομής που διανύει την τελική φάση, τη σύνδεση του αγωγού δλδ με το Αγγελοχώρι που βρίσκεται ο βιολογικός σταθμός καθαρισμού.
Μετά την δίμηνη στάση εργασίας, του ενός από τους δυο εργολάβους (έχει το 15% του έργου), που σταμάτησε να σκάβει για δυο μήνες διεκδικώντας εκβιαστικά τα χρήματά του, ένα άλλο μεγαλύτερο πρόβλημα έρχεται να προστεθεί και να διακινδυνεύουν έτσι οι προθεσμίες που ήδη έχουν πάρει ένα μήνα παράταση (μέχρι τις 31 Ιανουαρίου του 2015).
Το πρόβλημα είναι ένας μεγάλος βυζαντινός οικισμός που ανακαλύφθηκε με τις εκσκαφές στον Πάλιουρα (από το «Κύμα» και μέχρι το παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής) και που σε συνδυασμό με την κακοκαιρία δεν επιτρέπουν τη χάραξη νέας διαδρομής για να περάσει ο αγωγός μεταφοράς λυμάτων.
Τα βυζαντινά ευρήματα δεν είναι άγνωστα (από χρόνια είναι ορατός παραθαλάσσια ένας αγωγός ύδρευσης) αλλά εκπλήσσει το πλήθος και το εύρος που καταλαμβάνουν. (όπως εκπλήσσει και το πώς κτίστηκαν κάποιες οικοδομές σε κείνη την περιοχή, τα τελευταία χρόνια, χωρίς να αναφερθεί τίποτα).

Στην προκειμένη περίπτωση όμως, που η υπευθυνότητα της αρχαιολόγου που επιβλέπει το έργο είναι αδιαμφισβήτητη, καταγράφονται όλα τα ευρήματα (ήδη βρέθηκε ένας κλίβανος, δάπεδα και τοίχοι) και καλό θα είναι να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην ανακάλυψη αυτή, αργότερα.
Πάντως, και η δεύτερη διαδρομή που χαράχτηκε «έπεσε» πάνω σε καινούρια ευρήματα και οι συνεχείς βροχές που δεν επιτρέπουν τις εκσκαφές, "τρώνε" πολύτιμο χρόνο από την προθεσμία που εκπνέει σε 40 μέρες.

Υ.Γ. τα εύσημα στους δυο υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας, τον Αποστόλη και τον Αντρέα, για την υπευθυνότητα που επιδεικνύουν με την καθημερινή τους παρουσία στο έργο.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.