του ακτιβιστή

Τελικά τα κατάφερα το Σάββατο που μας πέρασε να επισκεφθώ, μετά από πρόσκληση του ιδιοκτήτη του, το μουσείο Ερινέλη.
Είχα από καιρό κατά νου να πάω και να περιηγηθώ, μάλιστα το είχα κουβεντιάσει αρκετές φορές με τον κ. Χρήστο Ερινέλη. Και να που βρέθηκα εκεί ένα ηλιόλουστο χειμωνιάτικο μεσημέρι. Βρίσκεται λίγο πιο έξω από τη Μηχανιώνα, στον οικισμό Σμίλα.
Η επίσκεψή μου συνέπεσε με  αυτή των μελών της Ακαδημίας Οίνου και Αμπέλου (ΕΔΩ). Και εκτός από την άψογη φιλοξενία του οικοδεσπότη που φρόντισε για τα πάντα, χάρηκα και την μεγάλη νέα για μένα παρέα.
Το μουσείο Ερινέλη είναι η πραγματοποίηση ενός ονείρου και η υλοποίηση μιας επιθυμίας του κ. Χρήστου, που φτιάχτηκε με πολύ μεράκι και τον ασίγαστο ενθουσιασμό του δημιουργού, από τον οποίο εμφορείται ο ίδιος.


Το έστησε στο πολύ όμορφο κτήμα του, το γέμισε με σπάνια κομμάτια φωτογραφικής και κινηματογραφικής ιστορίας. Όχι μόνο με φωτογραφίες - πολύ αξιόλογες και πολύ παλιές που κουβαλούν η κάθε μια τη δική της ιστορία - αλλά και με μνημειακές φωτογραφικές και κινηματογραφικές κάμερες. Αλλά και ιστορικά κομμάτια, ραδιοτηλεόραση (ίσως η πρώτη που κατασκευάστηκε), φωνογράφους, πικάπ, δίσκους από βινύλιο, αλλά και κειμήλια άλλων εποχών.

Και όλα αυτά τα στέγασε με πολύ αγάπη σε έναν καλαίσθητο χώρο που παραχώρησε για την έκθεσή τους στο κοινό της περιοχής μας.


Το μουσείο Ερινέλη είναι ένας ζεστός εκθεσιακός - πολιτιστικός χώρος (μοναδικός στην περιοχή του δήμου Θερμαϊκού) που τον επισκέπτονται από παιδικά  σχολικά γκρουπ μέχρι ομάδες φίλων της φωτογραφίας αλλά και πολλοί συνδημότες μας μεμονωμένα. Ακόμη λειτουργεί και ως  εστία   διάφορων πολιτιστικών εκδηλώσεων, και έχουν γίνει αρκετές ως τώρα ...


Ο ίδιος ο κ. Ερινέλης είναι ένας ενεργός πολίτης, συνειδητός εθελοντής, προσηνής και πρόσχαρος άνθρωπος που κάνει τους επισκέπτες του μουσείου του να αισθάνονται ιδιαίτερα οικεία.


Ίσως θα πρέπει να τύχει προσοχής από τον δήμο αυτή η αξιέπαινη προσπάθεια του συμπολίτη μας, ο οποίος δεν θέλει όπως μας εκμυστηρεύτηκε οικονομική ανταμοιβή. Πιστεύουμε όμως πως ανάλογες πρωτοβουλίες θα πρέπει να αναγνωρίζονται και να επιβραβεύονται.















Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.